ZIMA 2007/2008

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a black_rider » 29 Jan 2008, 13:52

mal sm pogledu karte..in vidm da se je cas padavin spremenil...namesto da se bodo zacel u soboto popoldne oz. zvecer se bodo ze zjutrj...oz v noci na soboto...

Petek: na zahodu se podo zecele pojavljati padavine
Sobota: Padavine bodo v soboto najprej zajele Zahodni del potem se razsirile nad vso drzavo in se okrepile.
Nedelja: pa bodo padavine slabele in na SZ mal ze ponehale najkasneje na JV.

a mi lahko do rece da sem mal napovedu prou? k se se mal ucim brt kart.. hvala
Uporabniški avatar
black_rider

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a bore » 29 Jan 2008, 14:20

Bog fantje ,

Vidim , da bo vikend kar pester pa tudi forum se vrača k svoji pravi temi.
Evo še moj skromen komentar k dogajanju za vikend.Karte so lepe sicer
od zagona do zagona nekoliko nihajo , pa vendar zaenkrat še kažejo
ne nekaj snega tudi po nižinah.Osebno bi izpostavil nekaj neznank
ali bolje spremenljivk ki lahko bistveno še vplivajo na razvoj vremena
pri nas čez vikend.

1) vpliv alp glede na to da hladen zrak prihaja iz te smeri
2) vpliv anticiklona nad vzhodnim balkanom na naše kraje
3) napovedane temperature ob prehodu hladnega zraka;mislim da so
občutno preveč v minus.Ne rečem da ni možno ampak vseeno se
mi zdi , da modeli malo pretiravajo.
4) vse skupaj pa bo posredno vplivalo na razvoj genovskega ciklona
in smer njegovega gibanja

Kaj pravte ???

Vseeno možnosti za sneg očitno so.

LP,Še pomnite tovariši :D

Tudi modeli so si med seboj še kar različni.Zanimivo bo,kajne župmart. :(
Zadnjič spremenil bore, dne 29 Jan 2008, 14:36, skupaj popravljeno 1 krat.
bore

Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Jan 2008, 14:31

Hm, 12Z nam namenja v nižine tja do 20cm...vendar, ensembli (sicer od 06Z) bolj slabo podpirajo glavni zagon, kažejo manj padavin in višje temp. oz kasneje ohladitev (ko padavin praktično ni več, mogoče tja do 5cm)...ne vem, nebi se preveč veselil zaenkrat. :(
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a Ledo » 29 Jan 2008, 14:42

moja napoved:
POŠTENSKO NAS BO ZASULO.... :lol:
joj psdeman kk boš vesel, že vidim kk ti ritnice ploskajo :P
Ledo

Kraj: veleje=)

OdgovorNapisal/-a black_rider » 29 Jan 2008, 14:47

black_rider napisal/-a:mal sm pogledu karte..in vidm da se je cas padavin spremenil...namesto da se bodo zacel u soboto popoldne oz. zvecer se bodo ze zjutrj...oz v noci na soboto...

Petek: na zahodu se podo zecele pojavljati padavine
Sobota: Padavine bodo v soboto najprej zajele Zahodni del potem se razsirile nad vso drzavo in se okrepile.
Nedelja: pa bodo padavine slabele in na SZ mal ze ponehale najkasneje na JV.

a mi lahko do rece da sm usaj mal napovedu prou? k se se mal ucim brt kart.. hvala

:roll: :roll: :roll: :cry:
Uporabniški avatar
black_rider

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a kozmos » 29 Jan 2008, 15:34

fantje spet uhajate izpod nadzora, umirite se vsi skupaj, ne moremo vedeti kdo bo kisknil in kdo ima prav, res pa je da pdesman z svojimi posti dokazuje da ne zna brat kart in da je vse to kar on pove eno samo ugibanje, kdo ve mogoče pa napoveduje pomlad ker so zunaj že trobentice, zvončki,.... roky. tudi ti se malo umiri. raje se posvečajte analiziranju kart, kot pa da načenjate kreg na forumu... trenutno kaže prelepo za sneg v soboto, koliko in kdaj pa je še prekmalu govorit... možni scenariji so, da fronta doseže slovenijo, za fronto nas doseže hladen zrak, dež povsod razen na primorskem preide v sneg, nato pa se formira sekundarec, ki bi lahko padavine podlajšall še v nedeljo, ali pa bo to le fronta, ki bo pustila več ali manj dež iz sebe, ob koncu pa sneg do nižin in občutna ohladitev... sicer je prva najbolj verjetna, ampak je trenutno še prekmalu govorit, kako se bo odvijala situacija od petkovega večera dalje... lahko bi tudi že v soboto zjutraj snežilo vsaj v S in V sloveniji medtem ko bi se sneg v nižine drugje spustil v dopoldanskem času... več je možnih scenarijev in zaenkrat dam na vse enako možnosti, čeprav mislim da je tokrat najbolj verjeten prvi scenarij, po analizi trenutnih kart...

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a igor223 » 29 Jan 2008, 20:51

Ledo napisal/-a:moja napoved:
POŠTENSKO NAS BO ZASULO.... :lol:
joj psdeman kk boš vesel, že vidim kk ti ritnice ploskajo :P

ej, padavine bodo šele v soboto popoldan prešle iz dežja v sneg, potem rabijo nekaj časa, da se sneg sprime površja, tako da odvisno od časa tega sneženja.

Po mojem bo iz tega snega ostala ena velika brozga
Bolje malo kregan kot pa fejst zmatran iz službe!!
Uporabniški avatar
igor223

Kraj: maribor (291 m)/brežice (161 m)

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Jan 2008, 21:05

Za tole ostajam kot pesimist pri nekaj cm plundre...povprečje ensemblov kaže na poznejšo ohladite in praktičen konec padavin pri le tej, tako da v obliki snega pade le nekaj cm, kar pa se na razmočenih sneg kaj hitro stopi... :roll:
Seveda obstaja tudi varianta za 20cm +, ampak je verjetnost zanjo minimalna po moje. :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a wetter » 30 Jan 2008, 00:19

ledo mislim da se boš ti jokal!!!! kako se bom van smejal ce ga nebo ze vidim!!!! :lol:
Uporabniški avatar
wetter

Kraj: ZG.SAVINJSKA (560m nadmorske visine)

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 30 Jan 2008, 09:33

pdesman napisal/-a:no zdaj je ze pa doloceno sedaj ze pa pise meja snezenja na 600m,snega zal nebo :cry:

pdesman napisal/-a:ah nek poročate ze do 10cm snaga,dajte ga se mal zg.savinjski :cry:

pdesman napisal/-a:joj a je to res za božič pa otoplitve in dež,zakaj glih tedaj sneg mora bit.pri nas se vedno sneži

pdesman napisal/-a:joj a je to res za božič pa otoplitve in dež,zakaj glih tedaj sneg mora bit.pri nas se vedno sneži

pdesman napisal/-a:jst sam upam da se bo ta sneg ko je zapadel do 10cm tudi obdrzal do božica.
zanima me ali imate vsi sneg po slo.

pdesman napisal/-a:jaz imam še zmeraj sneg tako po tleh kot po drevesih prava zimska edila mamo sreco ker sonce neposije smo v zatišni legi

pdesman napisal/-a:ma tle pr nas pa megla pa niti snežinke še nisem vidu,beda

pdesman napisal/-a:Kot v pravljici je zacel tudi tu sneg naletavati.

pdesman napisal/-a:A zdej se obetajo padavine iz zahoda,jupi ko bi blo res ,da še mi dobimo več snezne debeline

pdesman napisal/-a:ja za kratek cas je rahlo snezilo zapadlo manj ko 1cm,ah nič zato saj še mamo starega do 5cm

pdesman napisal/-a:Ja sej to je tok ponavadi,da če so obilnejše padavine je zmeraj po nižinah dež,samo upam da bo sneg!!!!

pdesman napisal/-a:ma sej ko so pa padavine bolj izrazite,pol pa tak dež :cry:

pdesman napisal/-a:Joj ko se le nebi tako otoplilo v višinah,a jaz se vseeno upam da bo v zgornji savinjski dolini snezilo vsaj okoli 500m

pdesman napisal/-a:Jaz se tudi spominjam ko je pri nas tedaj zapadlo 60cm tezkega snega medtem ko je bila juzna slovenija kopna ponekod tudi poplavljena,upm da se uresnici samo sneg po vsej sloveniji

pdesman napisal/-a:No zdej ko bojo pa padavine v nedeljo močnejše bo pa meja sneženja na 1000m,evo sneg gre po nizinah po gobe.to sae je tak vedlo ko mamo v sloveniji vec padavin potle pa to dž. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

pdesman napisal/-a:Pri nas nic sam smo ze tudi pobeljeni od 14decembra,sreca je ko je celi dan senca,drugac se bojim da bo še tega dez pobral

Ker sem v službi mi je nekako neverjetno dolgčas, tako, da sem šel zbrat nekaj tvojih postov pdesman, da vidimo kako si ti ''''''ne želiš snega'''''''
tako, da nehi jokat tuki....pika, folk te ma sigurno že pouhn ''moški spolni ogran''
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a wetter » 30 Jan 2008, 09:40

ja ljubi,ti pa rez neznaš brat malo preberi to sm si zelel snega(pa kje je ze to lani adijo pamet)dej ti pa skoz govorim da si ga NEŽELIM VEČ,zastopiš slovensk NEŽELIM dej pa utihni pa nezabivaj besed,pusti vsakega namiru vsak ima svoje mnenje glede snega!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ,raje limaj karte pa piši v vremenu ne pa take bedarije kot ti, :wink:
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 30 Jan 2008, 09:54

pdesman napisal/-a:ja ljubi,ti pa rez neznaš brat malo preberi to sm si zelel snega(pa kje je ze to lani adijo pamet)dej ti pa skoz govorim da si ga NEŽELIM VEČ,zastopiš slovensk NEŽELIM dej pa utihni pa nezabivaj besed,pusti vsakega namiru vsak ima svoje mnenje glede snega!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ,raje limaj karte pa piši v vremenu ne pa take bedarije kot ti, :wink:

hm, mislem, da sm v času odkar sm tuki, nalimal kr nekaj kart, pa kar nekaj napovedi že mel, sicer je veliko neposrečenih, ampak J*biga, glede tega kdo piše bedarije, pa mislem da mi na to ni treba odgovorit :roll:
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

OdgovorNapisal/-a wetter » 30 Jan 2008, 09:55

Slika
Slika
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a wetter » 30 Jan 2008, 10:47

jah,ce bo sneg bo ga tudi hitro stopilo,karte kazejo na otoplitve :D
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 30 Jan 2008, 10:59

pdesman napisal/-a:jah,ce bo sneg bo ga tudi hitro stopilo,karte kazejo na otoplitve :D

mogoče se bo stopilo hitreje kot tvoj IQ, čeprav dvomim :lol:
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost