ZIMA(2006-2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 07 Jan 2007, 20:25

mike1 napisal/-a:Ali mi lahko kdo prosim pove, kakšno bo jutri in v torek vreme v Italiji in Švici?

hvala in lep pozdrav

Na linku, ki ti ga je dal Roky.rok lahko najdeš napoved:
http://www.snow-forecast.com/maps/alps_dynamical.shtml
Lahko gledaš po smučiščih, mesth ali pa ne vem kaj še vse. Takoj levo nad zemljevidom (na okencu piše Ski Resorts) izberi ali hočeš mesta ali kaj pa klikni na kvadratek ali piko, kjer je mesto, ki ga iščeš, pa ti napoved ven vrže. Ali pa malo pobrskaj pa boš že kaj našel. Ali pa v googla vtipkaj pa ti bo ziher kaj ven vrgo. :wink: :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a maticm » 07 Jan 2007, 20:31

Sicer mal off vprašanje:

KAko vi vidite vreme za 20.-ga na GFS-ju, če pa kaže samo za 180 ur naprej? Ali pač to niso ure in jest narobe gledam :roll:
maticm

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kozmos » 07 Jan 2007, 20:33

maticm napisal/-a:Sicer mal off vprašanje:

KAko vi vidite vreme za 20.-ga na GFS-ju, če pa kaže samo za 180 ur naprej? Ali pač to niso ure in jest narobe gledam :roll:

prvo kot prvo na gfs ju kaže padavine, temperaturo,veter... za 384ur. :wink: :D
in drugo to so čisto taprave ure :wink:
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 07 Jan 2007, 20:38

Evo, še malo bolj podrobno, kot ti je odgovoril kozmos:
Pod temi urami, ki piše 06, 12, 18,24,...,imaš napisano še +6 in -6. Ko prideš do 180 se ti pa napiše +12 in klikni to pa imaš še za naprej napoved. ali pa klikni >180 pa klikni ali hočeš padavine ali temperaturo ali kaj. Seveda v nemščini. :wink: :wink:

Saj to gledaš na http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html , kajne?
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 07 Jan 2007, 20:57

kozmos napisal/-a:
RoKy.rok napisal/-a:zate kozmos ne se pizdit na ns, pa poglej zagon on sun 06 am pa boš widu kok padavin za okol 20ga kaže.... ker novejši zagon se je pa spremenil,...tako,da k smo uno pisal je biu še drugi zagon, tole je pa tretji dones tazadn

http://www.weatheronline.co.uk/expert/prec_frame.htm

ne pizdim se na nobenega ker se nimam zakaj samo ne vem kje vi vidite padavine 20ga kaj šele sneg :D :D :D :D :D

tako kaže gfs zaenkrat in prosim dobro si poglej karte preden kar koli napišeš :wink:

svetujem ti :D

poglej roky kolk velik padavin bomo imeli 20ga po sedanjih kartah
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

lejga a je tško dojet, da prej k smo mi pisal je biu su 6 zagon, klikn na izhodišče su 06 pa boš widu kolk padaivn je kazal za 20 ga pa dujem =)
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a vluka1 » 07 Jan 2007, 21:12

ja stvar je v tem da res letos vreme noče pokazat zobov. Sem šofer na špediciji in povem Vam lanska zima je bla res neki posebnega. Že samo preko Avstrije, ko je povprečna nadmorska od 700-1100m si lahk misliš kak je blo to, Če bi dal slovensko zimsko službo gor bi ziher bil pravi kaos. Letos pa je tud tam preko teh prelazov bogo s snegom. ja mogoč pa še bo. Upanje ostaja, kljub temu da za kamion ni to dobra novica. :D
vluka1

Kraj: celje

OdgovorNapisal/-a kozmos » 07 Jan 2007, 21:24

RoKy.rok napisal/-a:
kozmos napisal/-a:
RoKy.rok napisal/-a:zate kozmos ne se pizdit na ns, pa poglej zagon on sun 06 am pa boš widu kok padavin za okol 20ga kaže.... ker novejši zagon se je pa spremenil,...tako,da k smo uno pisal je biu še drugi zagon, tole je pa tretji dones tazadn

ne bodi preveč brihten takrat ko ste vi to pisali je bil zagon su 18Z pa ne pametuj kle po forumu ker nimaš pojma prosim tee :twisted: :twisted:

odpri si temo kjer boš kričal in se si pisal kar boš hotel kle se boš na tej temi lepo pogovarjal kesr se tudi mi s tabo :twisted:

se opravičujem vsem za tale off post
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a kozmos » 07 Jan 2007, 21:29

vluka1 napisal/-a:ja stvar je v tem da res letos vreme noče pokazat zobov. Sem šofer na špediciji in povem Vam lanska zima je bla res neki posebnega. Že samo preko Avstrije, ko je povprečna nadmorska od 700-1100m si lahk misliš kak je blo to, Če bi dal slovensko zimsko službo gor bi ziher bil pravi kaos. Letos pa je tud tam preko teh prelazov bogo s snegom. ja mogoč pa še bo. Upanje ostaja, kljub temu da za kamion ni to dobra novica. :D

se strinjam s tabo :wink:
lani sem gledal po poročilih ko je neki švicar govoril da so pri njih vse državne ceste splužene v roku 12ur ko začnejo s pluženjem!!! :D
pa si predstavljajte pri nas vršič včasih celo zimo ni odprt zaradi tega ker ne morejo ceste splužit, seveda je tukaj nevarnost snežnih plazov pa vendar...
v švici je 100krat več takih cest kot je tista čez prelaz vršič pa so vseeno splužene v roku 12ur... :wink: :D

res zimska služba v švici velja za eno najbolših v evropi in lahko so nam za vzor. :wink:

pri nas vseh cest v mestih ne spucajo v 12 urah kaj šele tiste podeželjske in vse ostale... :wink:

in še nekaj da poudarim švica je skoraj 2krat večja od slovenije :wink:
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 07 Jan 2007, 21:33

kozmos napisal/-a:
RoKy.rok napisal/-a:
kozmos napisal/-a:

ne bodi preveč brihten takrat ko ste vi to pisali je bil zagon su 18Z pa ne pametuj kle po forumu ker nimaš pojma prosim tee :twisted: :twisted:

odpri si temo kjer boš kričal in se si pisal kar boš hotel kle se boš na tej temi lepo pogovarjal kesr se tudi mi s tabo :twisted:

Kozmos, malo se umiri, Roky.rok, ti pa tudi. Bil je nesporazum, gledala sta različne zagone. Da ne bo prihajalo do teh nesporazumov, pa zraven napišita keter zagon komentirata. Npr. GFS, 18Z pravi, da bla bla bla. Prosim brez panike in kričnja po forumu, ker s tem forum prihaja na slab glas, pa tudi ljudje na forumu vaju zardi tega ne bodo marali, kozmos, ti imaš s tem že iskušnje!

Brez zamere, namreč, to je v vajino dobro in v dobro forumu!
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a kozmos » 07 Jan 2007, 21:35

ŽUPMART napisal/-a:
kozmos napisal/-a:
RoKy.rok napisal/-a:
kozmos napisal/-a:

Kozmos, malo se umiri, Roky.rok, ti pa tudi. Bil je nesporazum, gledala sta različne zagone. Da ne bo prihajalo do teh nesporazumov, pa zraven napišita keter zagon komentirata. Npr. GFS, 18Z pravi, da bla bla bla. Prosim brez panike in kričnja po forumu, ker s tem forum prihaja na slab glas, pa tudi ljudje na forumu vaju zardi tega ne bodo marali, kozmos, ti imaš s tem že iskušnje!

Brez zamere, namreč, to je v vajino dobro in v dobro forumu!

hvala župmart se opravičujem vsem :wink:
za tole kričanje in dretje čez forum :wink: :?
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 07 Jan 2007, 21:41

lol noben se ni dru, ker sm mu ze taprvic rkeu ker zagon smo mi gledal :shy: človek pač nima dovolj soli d bo poslušal al pa polovico stvari ne prebere, oz. pr napovedi mroeš bit precizn, kako lakho potem tak človek kej napoveduje če še navadnga posta ne prebere s pametjo :shy:
Uporabniški avatar
RoKy.

OdgovorNapisal/-a kozmos » 07 Jan 2007, 21:45

RoKy.rok napisal/-a:lol noben se ni dru, ker sm mu ze taprvic rkeu ker zagon smo mi gledal :shy: človek pač nima dovolj soli d bo poslušal al pa polovico stvari ne prebere, oz. pr napovedi mroeš bit precizn, kako lakho potem tak človek kej napoveduje če še navadnga posta ne prebere s pametjo :shy:

oprosti ampak nisi moral gledati tega zagona ker je bil takrat ko ste vi napovedovali vreme že drug zagon in sicer 18Z :wink:

malo poglej po forumu svoje poste ki si jih že objavil in poglej koliko si jih pravilno in koliko jaz :D

pa se bo takoj videlo kdo bolj s pametjo napoveduje vreme oz bolj bere karte :D

to ne pomeni da več vem od tebe o vremenu samo moje in tvoje dosedanje objave kažejo da sem večkrat zadel pravo napoved :D :D

zdaj se pa nehajva kregat pa lepo pišiva naprej kakšna bo zima :D :D
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 07 Jan 2007, 21:47

Objavljeno:-------------> 07 Jan 2007, 16:54 <------
Naslov sporočila: Odgovori s citatom
Zaenkrat GFS riše prav ogabno visoke temperature. Do 20. naj se temp nikjer po Sloveniji ne bi spustila pod ničlo. Čez dan celo nad 10C.
Ob poslabšanju bodo imeli največ možnosti za sneg na SV, pa še to, že ob pojenjanju padavin in mislim, da bodo tudi tam pre visoke temperature za kakšno količino snega, izmerjeno v cm... Mislim, da jo bomo v tem poslabšanju snegoljubci zopet slabo odnesli. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Jovi, kje ti vidiš temperaturo od 0C do 4C? Question Question
Kvečjemu na SV, drugje pa nad 5C. Vsaj jaz tako vidim na GFS-ju. Kaeri model pa ti gledaš?

poglej si uro tega posta in use poste k sm jz nreud o tem kolk nej bi padavin blo so bli pred 18Z powej mi potem sepraw lahko napovem jz zdele 6Z k bo čez weč ur šele biu u zagonu....powej no, butl
Uporabniški avatar
RoKy.

OdgovorNapisal/-a kozmos » 07 Jan 2007, 21:51

RoKy.rok napisal/-a:Objavljeno:-------------> 07 Jan 2007, 16:54 <------
Naslov sporočila: Odgovori s citatom
Zaenkrat GFS riše prav ogabno visoke temperature. Do 20. naj se temp nikjer po Sloveniji ne bi spustila pod ničlo. Čez dan celo nad 10C.
Ob poslabšanju bodo imeli največ možnosti za sneg na SV, pa še to, že ob pojenjanju padavin in mislim, da bodo tudi tam pre visoke temperature za kakšno količino snega, izmerjeno v cm... Mislim, da jo bomo v tem poslabšanju snegoljubci zopet slabo odnesli. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Jovi, kje ti vidiš temperaturo od 0C do 4C? Question Question
Kvečjemu na SV, drugje pa nad 5C. Vsaj jaz tako vidim na GFS-ju. Kaeri model pa ti gledaš?

poglej si uro tega posta in use poste k sm jz nreud o tem kolk nej bi padavin blo so bli pred 18Z powej mi potem sepraw lahko napovem jz zdele 6Z k bo čez weč ur šele biu u zagonu....powej no, butl

takrat to se prav ob 16:54 je biu že zagon 18Z ker se zagoni ne spreminjajo tako ko je ura 6 se pa zagon spremeni iz 12Z na 18Z ampak se vse to zgodi uro dve prej :wink:
samo to sem hotel povedat in takrat je bilo nemogoče da je bil še zagon 12Z.. :D

prosim še enkrat da lepo govoriš tu gori :D
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 07 Jan 2007, 21:54

ok bom lepš powedow: butast človek, butelj, besede je u sskj kokr wem tko d ni grda ali pač? no ti ze wes kdaj oni zagone delajo oz. seveda ti ne napiše ker zagon gledaš ane, seveda to nč ne napiše po tvoje, si pač primer človeka k misle da če bo neki kregu se d bo zrd tega izpadu pametn, pa ne, tko d prepire išč drugod na svoji ravni, zdej si pa nimava kej powedat ker se pogovarjam jz osebno z ljudmi ki imajo iq nad mejo 50 =)
Uporabniški avatar
RoKy.

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov