ZIMA(2006-2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a MHA » 08 Jan 2007, 12:23

Točno tak mitya!
Poglejte samo kake ceste imamo po SLO, plug je raven medtem ko je cesta jamasta, lukjasta,... Sicer pa je zima in zasnežene ceste so del zime.
MHA

Kraj: Ljutomer - ponos in osrčje Prlekije

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 08 Jan 2007, 13:23

kako pa kaj kaze z snegom letos?? Spomnim se da je bilo v bodobju 95-00 vmes nekje na zacetku zime in do konca januarja ni blo snega potem pa ga je Februarja zelo veliko padlo?? Sm kako da tudi ni veliko padavin?? Je potem to tako recena susa v sloveniji ceprav sm gledo radarsko sliko je kaj moznosti da bodo padavine zajele Korosko obmocje?? Mogoce tudi sneg??
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a Vremenko » 08 Jan 2007, 14:30

Ja a si že gdaj videl pri 5-10 stopinjah snežiti. :lol:
Uporabniški avatar
Vremenko

Kraj: Luče 522m

Re: komentar na vzdrževanje cest

OdgovorNapisal/-a kozmos » 08 Jan 2007, 15:04

mitya napisal/-a:Spoštovani! Glede vzdrževanja cest sem zasledil vaše "zanimive" komentarje. Jaz se ne ukvarjam z vremenskimi napovedmi zato se tudi v komentiranje napovedi tudi posebej ne spuščam, ampak rad bi vam povedal da pa precej dobro poznam cestarijo in vzdrževanje cest pa vam lahko povem da ste popolnoma mimo vdarli ko s tem kar ste napisali glede preventivnih posipov in pluženja. Najbolj pa zamerim Vam ki komentirate vzdrževanje cest v Sloveniji v primerjavi z Avstrijo in Švico. Še posebej tistim ki verjamete prispivkom Ališiča in podobnih v TV oddajah, ki reklamirajo vzdrževanje v Švici ipd., Oni solijo in plužijo avtomatsko po podatkih z vremenskih postaj, po tem prispevku ki ga je enkrat imel na POP TV pa je imela Švica 3 dni zaprto cesto zaradi poledice. Naslednje, Avstrija; pri njih ko zapade nekaj centi snega, zaprejo cesto za ves promet in cesto očistijo, zanima me kaj bi si vi mislili če bi pri nas počeli to na podoben način. Prosim vas da ne verjamete vsemu kar preberete in slišite prosim preverite na lastnih izkušnjah zadeve v tujini in šele potem komentirajte zadeve. Hvala za razumevanje!

ja moram priznati da sem to zasledil na televiziji vse kar sem napisal :wink:
ampak če ti praviš drugače in če se res spoznaš na cestarijo verjamem tebi...
hvala pa da si nas popravil samo moraš vedeti da si nismo mi tega zmislili to smo slišali po TVju in časopisih...
kar se pa slovenskih cest tiče se pa večina prebivalstva pomoje kar strinja z menoj da slovenska zimska služba ni ravno za vzor drugim :wink:
kadar je kakšno obilno sneženje in ko je kakšen prispevek po TV ju vsi grajajo zimsko službo slovensko zdej pa newem...
pri nas v kamniku je kar vredi zimska službaa :D :D
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 08 Jan 2007, 17:26

Gledam GFS, prvi del je zagon 12Z, drugega dela pa še niso spremenili, in je še vedno 06Z :?
V galvnem, ta teden se bodo še občasno pojavljale manjše padavine, predvsem v prvem delu tedna. Temperature bodo zjutraj nekaj stopinj nad ničlo, popoldne pa tudi čez 10 C. Toplo vreme brez padavin se bo nadaljevalo do 18.1. 20.1. naj bi se pričele pojaljati padavine, v obliki dežja. Tempere bodo sprva pre visoke za sneg. Ko bodo pdavine pojenjale, naj bi se temperatura zjutraj celo spustila pod ničlo!!! To naj bi se zgodilo 23.1.!!! Upam na tak ali še lepši izid! Mogoče bomo pa le lahko izmerili 1 cm debelo snežno odejo do konca meseca! :wink: :wink: :D
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a Vremenko » 08 Jan 2007, 17:42

Odvisno kok hitro se bo ohladilo.Mogoče lahko tudi upamu na 2 cm.hehehe :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Vremenko

Kraj: Luče 522m

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 08 Jan 2007, 18:26

beno93 napisal/-a:Odvisno kok hitro se bo ohladilo.Mogoče lahko tudi upamu na 2 cm.hehehe :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :D :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a maticm » 08 Jan 2007, 19:45

ŽUPMART napisal/-a:Evo, še malo bolj podrobno, kot ti je odgovoril kozmos:
Pod temi urami, ki piše 06, 12, 18,24,...,imaš napisano še +6 in -6. Ko prideš do 180 se ti pa napiše +12 in klikni to pa imaš še za naprej napoved. ali pa klikni >180 pa klikni ali hočeš padavine ali temperaturo ali kaj. Seveda v nemščini. :wink: :wink:

Saj to gledaš na http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html , kajne?

Odlično, hvala vama za odgovor, tistega >180, pa res nisem zasledil :D
maticm

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 08 Jan 2007, 20:03

maticm napisal/-a:
Pod temi urami, ki piše 06, 12, 18,24,...,imaš napisano še +6 in -6. Ko prideš do 180 se ti pa napiše +12 in klikni to pa imaš še za naprej napoved. ali pa klikni >180 pa klikni ali hočeš padavine ali temperaturo ali kaj. Seveda v nemščini. :wink: :wink:

Ni za kaj! Če te bo pa še kaj zanimalo, pa kar vprašj! Vsa vprašanja so dobrodošla, vsaj pri meni! :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a kozmos » 08 Jan 2007, 21:44

ŽUPMART napisal/-a:
maticm napisal/-a:

Ni za kaj! Če te bo pa še kaj zanimalo, pa kar vprašj! Vsa vprašanja so dobrodošla, vsaj pri meni! :wink: :wink: :wink:

ni za kaj saj če te bo še kaj zanimalo so tudi pri meni vsa vprašanja dobrodošla :wink:

kar se napovedi vremena tiče bo vreme v naslednjih 10dneh pomoje ena sama beda :?
tako kaže gfs riše pa po 20 eno ohladitev a mislim da nas bodo padavine že prešle preden se bo dovolj ohladilo za sneg :wink:
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a janez24 » 09 Jan 2007, 11:25

zdaj ste pa že vsi skup dogočasni stem šloganjem-za sneg :D
VREME BO IN BO
janez24

Kraj: črna na koroškem

OdgovorNapisal/-a MHA » 09 Jan 2007, 12:29

Na RTVSLO so rekli da bo tako toplo vse do naslednje polovice tedna.
MHA

Kraj: Ljutomer - ponos in osrčje Prlekije

OdgovorNapisal/-a kozmos » 09 Jan 2007, 20:33

po zadnjem zagonu gfs kar dobri obeti za dneve po 22. 1. :wink:
bilo naj bi veliko padavin in sneg tudi po nižinah :D
seveda je do tja še daleč, ampak karte kažejo zaenkrat tako bomo pa videli:D
včeraj je kazalo nekaj danes nekaj tako da se tile zagoni res močno spreminjajo tako da svetujem vsem :D
glejte napoved vsak dan in upajte na najbolše :wink:
pa vsak zvečer k maši zmolt oče naš pa bo sneg boste vidl :D :D :D :D
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 09 Jan 2007, 20:56

JA itak!! Res si fulll zelim sneg! Tle gor ste kar fejst profiji in bi mi lahko prisli tudi poleti ka prav ker se sicer ukvarajamo s kmetijstvom tk da bote mal pomagal!! Pa plug me caka zato sm tako "sitn" glede snega :wink:
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 09 Jan 2007, 21:10

Miha7 napisal/-a:JA itak!! Res si fulll zelim sneg! Tle gor ste kar fejst profiji in bi mi lahko prisli tudi poleti ka prav ker se sicer ukvarajamo s kmetijstvom tk da bote mal pomagal!! Pa plug me caka zato sm tako "sitn" glede snega :wink:

Miha7, tu imaš link od še enega, vsaj tako profesionalnega foruma. Ti bomo tudi tam po moje tudi lahko zelo pomagali, mogoče še bolj kot na tem forumu. :wink: :wink: :wink: Nas je tam že sedaj še več prijavljenih... :D

http://www.vreme-si.net/forum/index.php

:wink: :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost