ZIMA 2007/2008

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a wetter » 25 Dec 2007, 13:14

Ma na krtini pa vsak dan mimo useka z napovedi,še včeraj je kazalo sneženje okoli novega leta zdaj pa ze sonce kr neki!brezveze da ima napoved za 10dni,še za 3dni se useka
Uporabniški avatar
wetter

Kraj: ZG.SAVINJSKA (560m nadmorske visine)

OdgovorNapisal/-a bore » 25 Dec 2007, 13:21

Svoje sem napisal in se ne mislim več ponavljati.
Ja moja napoved za božič se je praktično 100% uresničila,nekoliko sem
mogoče zgrešil v južni Sloveniji saj sem pričakoval bolj leden dež/dež
kot malenkost snega ki je padla.Da je jasno v nižinah.Kadarkoli kaj napovem mislim nižine,če bom kaj napovedal za griče in hribe bom to
posebej navedel.
Do novega leta ne pričakujem nič posebnega.Veseli dejstvo da hladen zrak vztraja tudi nad našimi kraji.Kot sedaj kaže tja do novega leta ni
pričakovati omembe vrednih padavin.Bo pa za izkoristit idealne razmere
za dobro smuko.

V primeru konkretnih sprememb v napovedi se spet oglasim zdaj grem
pa uživat,vi pa veselo naprej v starem tempu.

LP,Še pomnite tovariši :D
bore

Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 25 Dec 2007, 13:23

ŽUPMART napisal/-a:
RoKy. napisal/-a:
ŽUPMART napisal/-a:
RoKy. napisal/-a:pa lepo, da nam govoriš kako lepo življenje maš, to nas zelooo zanima. :lol:

Mater si pameten, Roky, ti si začel o njegovem otroštvu. :roll:

Drugače pa glede oreografije, da se vrnemo k začetku spora. Seveda je na Gorjancih več padavin tudi zaradi oreografije (saj veš, kaj je to, ane? Drugače si kupi knjigo Vremenski vodič, pa se boš kaj naučil). Če se ti pa ne da bratknjige, pa beri pametne poste (ali vsaj pametnejše od tvojih), lahko na tem forumu ali na kakšnem drugem. Verjetno večina tu ve več od tebe, zato ti nit ni treba foruma menjat. :roll:
Evo ti samo en primer oreografije na Gorjancih: razloži mi, zakaj je v zadnjih nekaj poslabšanjih padlo 4x več padavin na Gorjancih, kot po nižinah okoli njih. :wink:

V glavnem, obesili ste se na to, da kozmos ni takoj omenil Gorjancev...potem jih je omenil, vam ni bilo všeč, da govori za hribe...če nočete, da se pogovarjamo o hribih, povejte. Vendar pa je včasih zelo zanimivo, kaj dela ravno oreografija. :roll:

Skadi, sicer pa imate Dolenjci res veliko snega napram Gorenjski. Nekateri predeli Gorenjske sploh še niso bili niti pobeljeni, vi ste imeli že parkrat nekaj cm snega. Poleg tega imajo po nižinah Dolenjske ponekod več snega kot npr. na Kaninu. :roll:

pobček, fora je, da sm napisu samo orografija namesto Oreografija, če ne opaziš razlike mogoče =D

Mater si picajzel... :roll:

če že skušaš uporablat ućene izraze, jih lahko vsaj pravilno, se ti ne zdi? in ena učena beseda te nebo nardila pametnga, sploh če jo izgovoriš narobe, oz. če misliš eno poveš pa drugo ki je ni...torej blefiraj pametno ne neumno 8)
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a Skadi » 25 Dec 2007, 14:01

župmart ne bom ti solil pameti samo pretiravati pa res ni treba... na Kaninu je 40 cm snega, po nižinah dolenjske pa do največ 10 cm... :wink: sicer je pa res da imamo nekaj snega če te konkretno zanima ga imamo v straži 5 cm in jaz sploh ne jamram da ga ni dost... imam bel božič kar je glavno, sem pa rekel da ni konkretnih padavin, ker pač višinsko jedro hladnega zraka nad Balkanom ne prinese kaj dosti (konkretno za moje pojme je nad 30mm v 24 urah!)... nazadnje da je fajn padalo je bilo mislim da v začetku decembra, seveda kot dež... vam ga pa prvoščim da bi ga tudi vi imeli in da se ne kregate tu na forumu ampak raje napovedujete vreme vsaj danes na božič!... no za naprej pa kaže na stabilno vreme brez omembe vrednih padavin, kar se pa lahko že kmalu spremeni :wink: ... in ne obupat še bo sneg!
Uporabniški avatar
Skadi

Kraj: Straža

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 25 Dec 2007, 14:12

Skadi, naravnega snega na Kaninu ni 40cm. Verjetno si gledal njihovo stran...sem že doživel, da so npr. na Krvavcu napisali, da imajo do 100cm snega, ko si bil pa gor ga pa ni bilo niti slučajno 60. :roll:
O 10cm sem slišal od ljudi, ki živijo tam. Možno, da ga je 30cm (naravnega), ampak vseeno to ni normalno.
Vogel pa ga ima vsekakor 10 cm. To lahko prebereš tudi na strani, če jim verjameš. V tem marsikatera nižina Dolenjske prekaša, ali vsaj doseže. :roll:

Roky, s tabo se ne mislim kregat. Nisi vreden. Včasih člvek prebere besedo narobe. Nato jo tudi narobe napiše Vsi smo zmotljivi. Tudi ti. :wink:
Aja, povej mi izraz, ki naj ga uporabim namesto orografija, da "se ne bom delal pametnega".
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a Skadi » 25 Dec 2007, 14:22

da to se pa popolnoma strinjam župmart... tam na ARSO-tu na podatkih z lavinskih postaj piše nekaj na strani od Krvavca pa čisto drugo :roll: (sedaj ni podatka samo mislim da je nazadnje pisalo 40cm snega, medtem ko žičničarji bluzijo da ga je 90 :lol: ) sicer grem pa sam jutri gor pa vam povem kako pa kaj je res :wink: ... drugače pa ja, višina oz. "nižina" snega na Voglu in Kaninu je posledica tega da ni konkretnih padavin in topline ki je bila pri nas pred nekaj tedni... in žalostno je tole res, da naš najbolj "namočeni" in po obilnem snegu znan del Slovenije trpi tako pomanjkanje :cry: ... tudi zato mislim da bo slej ko prej padlo in ko bo, bo veliko:)

LP
Uporabniški avatar
Skadi

Kraj: Straža

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 25 Dec 2007, 14:36

ŽUPMART napisal/-a:Skadi, naravnega snega na Kaninu ni 40cm. Verjetno si gledal njihovo stran...sem že doživel, da so npr. na Krvavcu napisali, da imajo do 100cm snega, ko si bil pa gor ga pa ni bilo niti slučajno 60. :roll:
O 10cm sem slišal od ljudi, ki živijo tam. Možno, da ga je 30cm (naravnega), ampak vseeno to ni normalno.
Vogel pa ga ima vsekakor 10 cm. To lahko prebereš tudi na strani, če jim verjameš. V tem marsikatera nižina Dolenjske prekaša, ali vsaj doseže. :roll:

Roky, s tabo se ne mislim kregat. Nisi vreden. Včasih člvek prebere besedo narobe. Nato jo tudi narobe napiše Vsi smo zmotljivi. Tudi ti. :wink:
Aja, povej mi izraz, ki naj ga uporabim namesto orografija, da "se ne bom delal pametnega".

moj point je biw da uporabljaš besedo pravilno.... in ne sanjaš da si prebral v knjigi, ker če bi prebral tam, bi jo vsaj pravilno napisal, tako, da ne pobiraj stvari iz drugih forumov in probavaj tuki bit ''pameten''

kdorkoli še ne ve tega, je orografija, zgoščevanje padavin oz, nabiranje padavin ob vznožju hriba, kar pomeni, da na vrhu in eni strani hriba je ogromno padavin, an drugi strani pa lahko nič....to je to.

kar se tiče vogla, tam imajo toliko snega kot napišejo, ker tam nesmejo delat umetnega snega zaradi zakonov v tirglavskem narodnem parku, na kaninu je pa minimalno 40cm snega...in to naravnega....
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

OdgovorNapisal/-a jarhead » 25 Dec 2007, 14:49

nas je dosegla majhna snežna plohica in je prav dobr za videt :D
Uporabniški avatar
jarhead

Kraj: žalec

OdgovorNapisal/-a larcha » 25 Dec 2007, 14:58

Včeraj je bilo res lepo. Pri nas je zapadlo nekaj več kot 6 centimetrov , ker je kar dost snežilo. Zdajle pa je ena snežna ploha in naletavajo snežinke :D
larcha

Kraj: novo mesto

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 25 Dec 2007, 15:24

Roky, razumem, kaj si hotel povedat. Da plonkam z drugih forumov...hm, to besedo sem res prvič zasledil na forumu in zato se mi je vtisnila v sppomin. Ko sem bral knjigo, pač nanjo nisem bil pozoren (o njej sem pač že bral in scier narobe, nisem se okvarjal s tem, kako se napiše) , zato sem jo "bral" narobe. :)
Hvala, da si opozril, ampak drugič malo bolj nakaži, kaj si hotel povedat. Meni je sedaj izpadlo, kot da višina snega na Gorjancih nima zveze z orografijo, v resnici si pa samo popravil zapis besede. :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a MHA » 25 Dec 2007, 15:33

Pri nam so se zdajle začele pojavljati posamezne snežinke.
MHA

Kraj: Ljutomer - ponos in osrčje Prlekije

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 25 Dec 2007, 15:40

V ij JV ima danes šanse še za kakšen snegec, drugje ne vem...sicer mogoče še osr. Slo, ampak... :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 25 Dec 2007, 15:47

glede osrednje slovenije, hm, pred kako uro je bilo v ljubljani še jasno, zdele so blede meglice lhi toliko, da je oblačno, vendar se vseeno vidi nebo vmes še, sicer malo narašča, ampak teško, da bo kaj sem prineslo, je možnost, ampak ni lih rožnata....oz. če bo, bo bolj potem zvečer bolj.

plus tukaj vzhodno od lj je skoraj isto, vendar se vidi proti vzhodu da so oblaki bolk gosti oz. tudi megleno je proti vzhodu, kar pomeni, da sneži ali pa da je pač megla....ker recimo okoli 12e se je celo kum videl, zdaj se nevidi nič.
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 25 Dec 2007, 17:05

Radar se od V polni, ne vem, ne vem...mislim, da kakšno snežinko znamo dobit! :D
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a MHA » 25 Dec 2007, 17:09

Jap, tale radar bomo še z zanimanjem spremljali. Upam da bojo kake posledice.
MHA

Kraj: Ljutomer - ponos in osrčje Prlekije

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost