ZIMA(2006-2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a igor223 » 18 Jan 2007, 17:35

kozmos napisal/-a:
mike1 napisal/-a:Pa kaj je s to zimo letos. To je nenormalno. Bomo sploh videli kaj snega v nižinah, ali bo 0- ti dan snežne oddeje. Grozno, človek je prav slabe volje.

čeprav vem da me boste zdajle popljuvali si upam z 95% natančnostjo rečti da iz teh poslabšanj v naslednjem tednu razen v hribih ne bomo videli veliko snega po nižinah :wink:

pretoplo bo in zgodilo se bo ravno to kar se je že to zimo ohladitev bo prišla prepozno;
(to pomeni da bo glavnina padavin v tem primeru dež že prešla slovenijo)
in šele potem se bo ohladilo :shock: :shock:
moćno pa upam da se motim kar ni nemogoče do tja so še 4 dnevi ampak mislim iz izkušenj kar nam je pokazala zima letos da je realno za pričakovati dež le nekaj 100m. višje pa sneg (100m. višje od nižin cca. 200-500m.)
:shock: :shock: :cry: :cry: :cry:

če nam ga pa nameče pol metra vam pa častim pir če se srečamo :D :D

ja tudi to se da zgodit, samo ...... pir boš pa ziher často, pa kak cviček bi se tud prilegel!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

glej, ker smo le sredi januarja že in ohladitev v tem letnem času zna (ne glede na letošnjo situacijo) prit zelo hitro in tudi nenadno - zakaj ne bi torej tokrat se ravno to zgodilo!!

LP
Bolje malo kregan kot pa fejst zmatran iz službe!!
Uporabniški avatar
igor223

Kraj: maribor (291 m)/brežice (161 m)

OdgovorNapisal/-a kozmos » 18 Jan 2007, 17:41

igor223 napisal/-a:
kozmos napisal/-a:
mike1 napisal/-a:Pa kaj je s to zimo letos. To je nenormalno. Bomo sploh videli kaj snega v nižinah, ali bo 0- ti dan snežne oddeje. Grozno, človek je prav slabe volje.

čeprav vem da me boste zdajle popljuvali si upam z 95% natančnostjo rečti da iz teh poslabšanj v naslednjem tednu razen v hribih ne bomo videli veliko snega po nižinah :wink:

pretoplo bo in zgodilo se bo ravno to kar se je že to zimo ohladitev bo prišla prepozno;
(to pomeni da bo glavnina padavin v tem primeru dež že prešla slovenijo)
in šele potem se bo ohladilo :shock: :shock:
moćno pa upam da se motim kar ni nemogoče do tja so še 4 dnevi ampak mislim iz izkušenj kar nam je pokazala zima letos da je realno za pričakovati dež le nekaj 100m. višje pa sneg (100m. višje od nižin cca. 200-500m.)
:shock: :shock: :cry: :cry: :cry:

če nam ga pa nameče pol metra vam pa častim pir če se srečamo :D :D

ja tudi to se da zgodit, samo ...... pir boš pa ziher často, pa kak cviček bi se tud prilegel!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

glej, ker smo le sredi januarja že in ohladitev v tem letnem času zna (ne glede na letošnjo situacijo) prit zelo hitro in tudi nenadno - zakaj ne bi torej tokrat se ravno to zgodilo!!

LP

bom často vrei sam da se vidiva :wink:

lahko se ohladi samo jaz mislim da ne v tem poslabšanju oz. seveda se bo ohladilo ampak najprej bo 2 dni dež padal, potem se bo pa ohladilo in po možnosti nekaj snega, sneg se pa itq ne bo obdržal če je zunaj 10stopinj :D

v vsakem primeru beline poo tleh ne bo, morda kak dan seveda da se razumemo količina kak cm dva :cry: :D
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a Ronaldinjo » 18 Jan 2007, 17:55

mislm da se toktrat vsi zelo motite :D juće je sve kazalo na sneg vsi nejki optimisti kok ga bo a danas ko so malo drugačne karte že takoj vsi nejki panični :twisted: mislim dase bo šele v soboto zvećer vedelo kaj bo zares bilo sneg dež ali samo ohladitve :?
Ronaldinjo

Kraj: Vrhnika ghetto

OdgovorNapisal/-a kozmos » 18 Jan 2007, 18:07

Ronaldinjo napisal/-a:mislm da se toktrat vsi zelo motite :D juće je sve kazalo na sneg vsi nejki optimisti kok ga bo a danas ko so malo drugačne karte že takoj vsi nejki panični :twisted: mislim dase bo šele v soboto zvećer vedelo kaj bo zares bilo sneg dež ali samo ohladitve :?

:D :wink:
še v soboto se ne bo vedelo, kar se pa tega tiče kaj je kazalo včeraj in kaj danes karte oz zagoni se spreminjajo, en dan lahko kaže da bo drug teden -5 in sneg spet drug dan pa da bo +5..

podobno je iz zagoni zagon 00Z lahko kaže obilno sneženje, a kaj ko se potem zagon 06 Z spremeni in kaže samo dež pa temerature nevem nekam v višave, in ravno v tem je čar vremena da je tako nepredvidljivo upam pa da se bo dogodilo to kot žee 2 krat v tej zimi da ko je kazalo na sneg je bil dež, sedaj pa kaže na dež pa upam da bo lih obratno, to se pravi sneg :D

sam mene vsene zelo skrbijo temperature pri tleh:

Brnik maksimalna temp. pri tleh na višini 2m. 17stopinj, Ljublajana maksimalna temperatura 17stopinj, maribor maksimalna temperatura 17stopinj, ter Novo mesto maksimalna temperatura 17stopinj

nisem pa še videl da bi se sneg obdržal kadar je bila temperatura tal 17stopinj, če se motim me popravite :D :shock: :D

Ronaldinjo prosim daj piši bolj slovensko moraš vedeti da prihajamo ljudje na tem forumu iz različnih narečnih skupin in mi ki spadamo pod ljubljansko te razumemo vsi te pa ne zato smo se pa dogovorili da pišemo kar se da slovnično da se bomo vsi razumeli saj razumeš
kajne :wink: :D :D

lp
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 18 Jan 2007, 18:45

Kozmos, to kar si pripopal je temeratura na dveh metrih višine.....ni dva metra pod gladino tal.....mislim, da si malo zbrkljal. :wink: :wink:
Je pa čisto možno, da sneži, tudi zadnjič je bilo prejšnji dan 16 stopinj tam na jugu Slovenije, naslednji da jim je pa ponekod vrglo 20 cm :wink: :wink: :wink: Ta zagon je res bolj slab, mogoče bo naslednji boljši... :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a kozmos » 18 Jan 2007, 18:49

ŽUPMART napisal/-a:Kozmos, to kar si pripopal je temeratura na dveh metrih višine.....ni dva metra pod gladino tal.....mislim, da si malo zbrkljal. :wink: :wink:
Je pa čisto možno, da sneži, tudi zadnjič je bilo prejšnji dan 16 stopinj tam na jugu Slovenije, naslednji da jim je pa ponekod vrglo 20 cm :wink: :wink: :wink: Ta zagon je res bolj slab, mogoče bo naslednji boljši... :wink: :wink: :wink:

župmart napisal sem temperatura pri tleh na višini 2m. :wink: :D

nisem rekel da ne bo snežilo, verjetno nekaj malega tudi bo snežilo, samo če je temperatura pri tleh na višini 2m. 17 stopinj bo težko kaj od tega snežnja ostalo razen trobentice pa teloh bodo dobile mal vode da bodo lažje rasle :wink: :D :cry: :D :shock: :D

razumeš zdaj :shock: :D

upam :D :D :D
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a Anthea » 18 Jan 2007, 19:06

Jaz pa ravnokar spremljam poročila in gledam kakšne probleme povzroča veter in me zanima kakšno moč bo lahko veter dosegel predvsem na gorenjskem ponoči. Saj sem že sama malo gledala, pa recimo de mi ne gre ravno najbolje.
Anthea

Kraj: šk.loka

OdgovorNapisal/-a dejan t » 18 Jan 2007, 19:23

Anthea napisal/-a:Jaz pa ravnokar spremljam poročila in gledam kakšne probleme povzroča veter in me zanima kakšno moč bo lahko veter dosegel predvsem na gorenjskem ponoči. Saj sem že sama malo gledala, pa recimo de mi ne gre ravno najbolje.

Vsekakor na Gorenjskem ne bo tako hudo pihalo, kot npr. na Štajerskem. Tam veter pridobi na moči oz. če hočete na hitrosti. Močnejši, orkanski veter pa bo na severni strani Alp, kjer lahko ponekod doseže tudi hitrost 150km/h

lp
dejan t

Kraj: Ravenska vas, 458m_Zasavje,občina Zagorje ob Savi

OdgovorNapisal/-a disk » 18 Jan 2007, 19:50

Na Ptuju piha veter da te odnese. dobesedno. komaj čakam na jutro da se veter poleže.
disk

Kraj: slovenija

OdgovorNapisal/-a klemzy...slo » 18 Jan 2007, 19:56

no pa tk dobr je kazal za sneg!zdj smo pa brez ustal!ah ja razočaran sm,sam loh se še spremeni,sam nimam kšnga upanaj kr kokr je dež napovedan pol se težko poprav!!
klemzy...slo

Kraj: škofja loka

OdgovorNapisal/-a kozmos » 18 Jan 2007, 20:18

gledam karte na tej francoski strani:
http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_ca ... e=0&mode=0
prevsem mi je zanimiv gfs tukaj ki riše globok ciklon nad sredozemljem v torek čez dan in pa v sredo in mi smo v središču tega ciklona, tako da če je vrjeti kartam da se bo ohladilo v noči iz torka na sredo in če drži ta karta za gfs europe se nam obeta velika količina snega...

res ne vem več kaj se dogaja z vremenom počakajmo še na zagon 18Z pa da vidimo kaj bo pokazal :wink:

res zgleda da nam tole poslabšanje v prihodnjem tednu še nekaj dni ne bo dalo miru :D :shock: :D

če sem prej napisal da snega ne bo se bom zdaj popravil morda pa le pade nekaj snega samo res samo ta karta je optimistična vse ostale so pa pesimistične glede padavin po ohladitvi... :cry: :shock:

bomo videli počakajmo na najnovejši zagon pa bomo lahko kaj več rekli... :wink:

itak bodo pa zagoni jutri kazali spet čisto nekaj drugega kot danes :shock:
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a klemzy...slo » 18 Jan 2007, 20:25

upam da ne spet na slabš!!
klemzy...slo

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 18 Jan 2007, 20:53

Bo pa že! Ej sm povej mi katera beseda pomeni v Francoščini za dež tako da bom lahko tisto karto gledal!! :wink:
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a klemzy...slo » 18 Jan 2007, 20:55

dež pomen pluie!upam d bo čim mn tega!!!deževati pa pleuvoir
klemzy...slo

OdgovorNapisal/-a kozmos » 18 Jan 2007, 20:57

dež je pluie ampak padavine so pa precipitations..
:wink:

ups ti je že klemzy napisal :D :D

najbol je da klikneš tam gfs (0,5) pa potem ko se ti karte odprejo gfs europe :wink:
Zadnjič spremenil kozmos, dne 18 Jan 2007, 20:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kozmos

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov