POMLAD(2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a kozmos » 22 Maj 2007, 15:33

pri meni hudo neurje ki ga je spremljal močan severni veter zelo močne padavine, tako močnih ne pomnim že dolgo in sem ter tja toča v velikosti češnje.
vse skupaj je prišlo iz smeri krvavca in je sedaj namenjeno na JV slovenije :wink: :wink:

doživetje je bilo nepozabno strele pa so švigale 500m. okoli mene in moram priznati da sem prvič v življenju cvikal ob udarjanju strel upam na še kako neurje jutri kajti danes se je v pol urah ohladilo za 10stopinj in ne pričakujem več neurja, nevihta pa se mi že bliža iz smeri krvavca ampak mislim da kaj več kot nekaj dežja ne bo pustila :wink:

sedaj pa grem ven pa vam sporočim potem kaj je bilo :roll:

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a Jovi » 22 Maj 2007, 15:41

Ja kozmos vidim to nevihto ki je prla od krvavca en del je zavil k meni in naneslo je nekaj dežja....ter strel....Nič hudega tako da dobro..Skrbi me jutri!!!
Uporabniški avatar
Jovi

Kraj: Preddvor

OdgovorNapisal/-a kozmos » 22 Maj 2007, 15:47

jovi ravno sporočit sem ti hotel da je veter zamenjal smer iz S na SV in se je zato nevihta obrnila proti tebi ampak mislim da je bila glavnina v tunjicah to je pa cca. 4km. SZ od mene :wink:

pričakujem še kaj :wink:

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a Jovi » 22 Maj 2007, 16:07

Ej kozmos iz polja sem šel opazovat nevihto ker mam fajn izgled....nevrjetna je...črn oblak....strele.....fantastično za POGLEDAT tm pa vrjetn ni rožnato..Nad mano pa se dela nevihta ker strele že švigajo....Nad storžičem se je začelo nekaj čarati...Uglavnm ta nevita je pa res močna...In kokr vem sta se iz tvoje smeri in moje združile in greta skupaj naprej...Sam da ni toče
Uporabniški avatar
Jovi

OdgovorNapisal/-a predator_8_6 » 22 Maj 2007, 16:23

Če že mora biti toča naj bo samo, da ne bo taka kot je bila lani (glej sliko)....ker to je bilo nenormalno :evil:
Slika

Drugače se pa pri meni nekaj mrači iz Ljubljanske smeri, bomo videli kaj bo :?
Lp
Uporabniški avatar
predator_8_6

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a Jovi » 22 Maj 2007, 16:27

Predoator ta nevihta k ti misliš zdle d se neki mrači prihaja iz kranjske smeri samo mislim da gre proti jugi oz JZ!Je pa velika....SAM taka toča je pa hudč ja!!
Uporabniški avatar
Jovi

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 22 Maj 2007, 16:30

Pri meni se je okoli 13 ure tako vlilo to je bilo v Ravnah na Koroškem in ravno takrat ko smo pisali test tako da sem bil skoncetnriran na vreme zunaj ne pa ne test, sopara je neverjetna in ne obeta kaj dobrega :? Upam na dež brez toče ker mi po močni toči gre ves pridelek ki ga ni malo :shock: Zemlja je suha izčrpana listje sadja in rastlin se "čvrli" upam na fajn ohladitev in dež. Nekaj se nam bliža iz Avstrije in upam da se bo uresničilo :( da bo dež ne pa toča :!: Sporočim ko se bo kaj dogajalo :wink: Sedaj je začel pihati močan veter in čez avstrijo prihajajo nevihtno oblaki :!: :?
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a kozmos » 22 Maj 2007, 16:34

Jovi napisal/-a:Predoator ta nevihta k ti misliš zdle d se neki mrači prihaja iz kranjske smeri samo mislim da gre proti jugi oz JZ!Je pa velika....SAM taka toča je pa hudč ja!!

ta nevihta prihaja z mojega kraja in sicer kamnika to ej pa SZ od tebe ta nevihta ki pa je sedaj v okolici kranja pa potuje bolj proti ljubljani in naprej na J ne pa an JV proti litiji :wink:

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a Jovi » 22 Maj 2007, 16:35

Na brniku je bla nevihta z točo :evil: :evil: K sreči smo spet mi se rešili...
Uporabniški avatar
Jovi

OdgovorNapisal/-a kozmos » 22 Maj 2007, 16:35

Miha7 napisal/-a:Pri meni se je okoli 13 ure tako vlilo to je bilo v Ravnah na Koroškem in ravno takrat ko smo pisali test tako da sem bil skoncetnriran na vreme zunaj ne pa ne test, sopara je neverjetna in ne obeta kaj dobrega :? Upam na dež brez toče ker mi po močni toči gre ves pridelek ki ga ni malo :shock: Zemlja je suha izčrpana listje sadja in rastlin se "čvrli" upam na fajn ohladitev in dež. Nekaj se nam bliža iz Avstrije in upam da se bo uresničilo :( da bo dež ne pa toča :!: Sporočim ko se bo kaj dogajalo :wink: Sedaj je začel pihati močan veter in čez avstrijo prihajajo nevihtno oblaki :!: :?

te padavine bodo nato pomoje z neklajurnim zamikom zadele tudi mene ker mi oblaki prihajajo s tvoje smeri iz smeri koroške ter štajerske :lol:

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a predator_8_6 » 22 Maj 2007, 16:43

Aha sem pogledal animacijo padavin in vidim da bo šlo res bolj J :)
Lp
Uporabniški avatar
predator_8_6

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a Skadi » 22 Maj 2007, 16:47

v ljubljani pa smrtna tišina... edino kar je bilo zanimivo je blo to, da je nevihtni oblak zrastel v roku 20 min, nato pa odfrčal proti jugu ali pa ga je potegnil ta velk' :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Skadi

Kraj: Straža

OdgovorNapisal/-a Jovi » 22 Maj 2007, 16:51

Sam poglejte kakšna nevihta je v poljanski dolini!!!Kok velika.....neki se pa uleče iz Avstrije..nč hudga ne zgleda
Uporabniški avatar
Jovi

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 22 Maj 2007, 17:13

:shock: :shock: :shock: :shock: Amaterska postaja žiri poglejte koliko padavin je tam zapadlo 50mm :? :shock: :shock:
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a pirc-baloh » 22 Maj 2007, 17:26

oj halo pa smo po neurju ja

nase obmocje je res zajelo silovito neurje z toco orkanskim vetrom in precejsnjo kolicino padavin

za podatek povem da je 25 minut po neurju po poljih se vedno stalo od 10 do 15 cm vode v samem srediscu neurja ni bilo mogoce ne vozit se in ne hodit strele so sibale kot navite vse pa se je pomikalo tja med loko in medvode

kako je bilo v tistem koncu nevem

o vetru se toliko da ko sem se peljal iz kranja proti brniku se je videlo kako veter priklanja drevesa na tako moc pa nisem pricakoval ko sem prisel v samo neurje

res je bilo kot da bo vsega konec

sedaj sveti sonce temperature so se malo popravile in sicer na bolj toplo saj je bilo med nevihto samo 16 stopinj pred pa 31.7

upajmo da bo tudi jutri podobno vendar brez toce vetra pa se ne branim
lp--pirc-baloh
pirc-baloh

Kraj: zgornji brnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov