Stran 1 od 1

PROFKO

OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2008, 13:54
Napisal/-a Laznik
Z veseljem Vas obveščamo o novi pridobitvi na spletni strani http://www.Pro-Vreme.net. Predstavljamo Vam popolnoma nov sistem 5-dnevnih napovedi PROFKO. Napovedi so bazirane na modelu WRF, vendar so z grafičnim in matematičnim modelom prevedene za lažje in hitrejše napovedovanje vremena. Poleg napovedi v sliki boste v tabeli našli ogromno zanimivih napovedi.

Upamo, da Vam bodo nove napovedi PROFKO še bolj pomagale pri napovedovanju vremena.

Uredništvo Pro-Vreme.net

Vse pa prosim, da javite kakršnekoli napake (buge), da jih čimprej odpravimo

lp

Jošt

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 30 Dec 2008, 21:54
Napisal/-a Laznik
Več o tem, kaj se dogaja na spletni strani, si lahko ogledate tudi na uradnem BLOGU spletne strani http://www.pro-vreme.net --> http://pro-vreme.blogspot.com/

Tukaj Vas bomo obveščali o pomembnih novostih in tehničnih izboljšavah

Jošt Laznik

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 06 Jan 2009, 09:49
Napisal/-a KK53
Zdravo !

Veseli me da se trudite posredovati vedno več informacij.Že prej sem redno spremljal 5 dnevno napoved v prejšnji obliki in moram reči ,da se je bilo na njo kar za zanesti (vsaj za 1 do 2 dni kolikor je nekje normalno za kolikor toliko verodostojno napoved).
Ob prehodu na PROFKO pa sem prišel v resno dilemo ali se je na ta produkt (ne glede na to da prikazuje bistveno več podatkov) za zanesti.Če sem konkreten.Za včeraj je bila nočna temperatura napovedana med 0 in -1 v resnici pa je bila okoli -10.Prav tako je bila za cel dan napovedana oblačnost v resnici pa je bilo nebo brez oblačka.Prav tako opažam da je podatek za padavine recimo 2 mm procent verjetnosti pa 0.To mi nekako ne gre skupaj.Pa še bi se kaj našlo.
Lahko da si kaj tudi narobe razlagam,zato bi prosil če mi pojasnite od kod tolikšna odstopanja.Jasno mi je da je napoved za peti dan diskutabilna in jo je treba jemati z rezervo,za 1 dan naprej bi pa morala biti vsaj približno točna.

hvala in lp

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 06 Jan 2009, 10:40
Napisal/-a Laznik
Pozdravljeni

Napovedi PROFKO so popolnoma avtomatizirane in niso subjektivno analitično zaključene. Napake, ki se pojavljajo pri temperaturi se pojavljajo v zimskem času ko prihaja do poglobljenih inverzij. Trenutno delamo na tem, da se napovedi skalibrirajo vsaj glede temperatur in bomo v naslednjih dneh nadgradili model na verzijo 3.0 in upamo, da se bo ta težava s tem odpravila. Napoved SMHI je začasno odstranjena zaradi slabših napovedi po 2 dnevu in določenih lokacijskih napak.
Prav danes smo nagradili sistem postverifikaciej napovedi in bodo temperature bolj točne, z nadgradnjo celotne kode pa upamo, da se bo ta težava odpravila.

Ker je sistem pretvarjanja WRF modela v GUI napovedi edini na svetu in je popolnoma nov, bomo delali vse kar bo v naši moči, da se odpravijo določene pomankljivosti in da prebližamo napovedi kar se da stanjem.

Seveda pa bomo z vašo pomočjo odkrili pomanklivosti in odpravili težave

lp

Jošt laznik

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 28 Jan 2009, 19:50
Napisal/-a Laznik
Zaradi večjih izpadov elektrike danes ponoči se opravičujemo za dva neaktivna zagona. Jutri okoli 8 ure bodo napovedi spet sveže.

lp

laznik

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 29 Jul 2009, 09:54
Napisal/-a KK53
Zdravo !

vem da so dopusti in je verjetno skrbništvo malo bolj ohlapno ,ampak ne bi pa bilo slabo ko bi bila slika za tekoči dan ali pa za en dan naprej ne pa da je že par dni za en dan nazaj.

brez zamere

lp

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 15 Nov 2009, 11:10
Napisal/-a JtS7
KK53 napisal/-a:Prav tako opažam da je podatek za padavine recimo 2 mm procent verjetnosti pa 0. To mi nekako ne gre skupaj.


To tudi mene zanima če je kaj novega v povezavi s tem.

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 15 Nov 2009, 14:47
Napisal/-a Laznik
V miljardah preračunov se zgodi da se pojavijo napake. KAr se tiče teh "napak" to so dejansko grobi izračuni, katere v končni fazi sam model zanika ali potrdi. Je pa na vas uporabnikih da ugotovite katera spremenljivka ima večjo vrednost količina ali možnost in potem delate napovedi na podlagi teh ugotovitev

lp

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 04 Dec 2009, 19:46
Napisal/-a Laznik
Odkrili smo napako pri napovedih za Črno na Koroškem. Napaka je bila v koordinatah in mikrolociranju, s tem posledično napovedi niso bile natančne. Napaka bo odpravljena pri jutranjem zagonu.

Za nastalo napako se opravičujemo

Ekipa Pro-Vreme

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2010, 04:25
Napisal/-a VanGog
Pozdravljeni,

kaj pomeni napoved padavin: recimo za četrtek piše 20,8mm. Ali to pomeni, da naj bi v četrtek padlo (v celem dnevu ) cca 20,8mm padavin na m2 ?

Lep pozdrav,

Gorazd

Re: PROFKO

OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2010, 17:23
Napisal/-a Laznik
Če gledate za dnevno napoved pomeni to predvideno dnevno količino padavin za ta dan.