ZIMA(2006-2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a kozmos » 30 Jan 2007, 16:20

klemzy...slo napisal/-a:sj je fajn če kdo pove za tedn naprej al pa še vč kr glede padavin se niste nevem kuko preveč motil!če bo pa sneg al dež bomo pa pol vidl,saj neki dogajanja je!mene kar srce boli k ta sonce sije zuni,prov nč ni lepo!mi ga je že kr precej stopil!drgač pa nevem kok kj padavin bo če bodo pršle iz SV,tle zahod jih ponavad bl mav dobi,saj take so izkušnje!

če pride poslabšanje iz SV še nisem videl da bi ga iz takega poslabšanja kje padlo kaj več kot nekaj cm :D

kar se pa tiče teh "napovedi"
moje mnenje je da temu kar nekateri tukaj govorijo o tem npr. 5februarja kaže na kar nekaj snega in čez dan okoli ledišča nekateri pišejo take poste ki so pa čist mem :D

kdorkoli tukaj napove vreme za en teden ali kaj več mora imeti neznansko srečo da zadane napoved, menim da ga ni junaka ki zna napovedati vreme dokaj natančno za en teden naprej :wink:

je pa res da gfs ensemble nakazuje na prodor hladnega zraka iz skandinavije in ob tem tudi nekaj padavin v drugem tednu.!

v kaki obliki padavine bodo če sploh bodo je pa še mnogo prekmalu govoriti in za enkrat toliko :D

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a amater » 30 Jan 2007, 18:12

andone napisal/-a:prav maš župmart, neki se pa le obeta ane in res je noben ne napoveduje!čeprav mislm, da večina počiva!
pomoje vsi čakajo, da bo šel ta sončn tedn mim in potem k bodo padavine blizu nas,,. bodo pa začel napovedovat!

ja nasledn tedn u sredo ali pa celo že u tork lahko pričakujemo sneg 8)
do takrat pa bo lepo sončno in kr precej toplo za ta čas :lol:
kaj pravte a bo nasledn tedn ohladitev tko k napovedujejo al nebo?
pa še neki a bi blo možn nasledn tedn, da bi bilo čez dan pod nulo glede na to, da je dan daljši!!
pomoj če bi močno zapihal iz SV bi se kr lepo zmrazil u tej sloveniji
aja možn je čez viknd manjše poslabšanje samo nič resnega, pa še to bo pretoplo!

lp vsem, snowmafijozo

Bok snowmafijozo :)

Hm...kje si videl poslabšanje? Na GFS za M-Europe je za sredo brez padavin...zelo pa zelo malo na jugu Slovenije, pri temperaturah od 3 do 6 stopinj...hm...zaenkrat so padavine možne konec naslednjega tedna 9 in 10...a to je še daaaaaaaaaleč...pa še tempreaure so po modelu okrog 6 stopinj ob pišu JV-nika....

Ampak upanje umre zadnje! :idea: :lol:

LP

P.s.: A pol bomo pa zvonček-fani?
Uporabniški avatar
amater

Kraj: ***up above***

OdgovorNapisal/-a black_rider » 30 Jan 2007, 18:17

no lepo kaze za 6 februar ponoc in 8 full dobr:
Koda: Izberi vse
http://www.krtina.com/Napoved/Napoved.asp

Slika
Uporabniški avatar
black_rider

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a amater » 30 Jan 2007, 18:33

black_rider napisal/-a:no lepo kaze za 6 februar ponoc in 8 full dobr:
Koda: Izberi vse
http://www.krtina.com/Napoved/Napoved.asp

Slika

Hm...tole od krtine bi blo prav lepo, če bi se kaj uresničl...a ko modeli zaenkrat kažejo drugače....

Hm...tale priložena karta...ne vem, amater sem...samo a ni mal previsok pritisk za padavine? Župmart, kozmos, Laznik...HELP :)
Uporabniški avatar
amater

OdgovorNapisal/-a kozmos » 30 Jan 2007, 19:35

pa še nekaj za mešanje možganov, no pa pojdimo lepo počasi..

tukaj se vidi kako nad genovskim zalivom nastajajo zametki ciklona ki bo v naslednjih fazah nastal :wink:
Slika

ta slika prikazuje da je iz zametka ciklona nastal kar velik ciklon ki se počasi a vstrajno pomika proti južnim alpam dolomitom...
in na svoji poti se še krepi in seveda med potjo nekaj padavin spusti na osrednjo italijo in sever italije v obliki dežja seveda :D

Slika

zadnja slika pa prikazuje kako ciklon trči v južne alpe in s tem povzroči veliko količino padavin v Alpah ter Sloveniji in Italiji.
na gorskih pregradah Z Slovenije lahko ob takem razpletu pričakujejo obilne padavine ki bi lahko povzročile da bi nekatere reke v tistem koncu ter pa hudourniki poplavljali..
Slika

kar vas in tudi mene najbolj zanima je pa to v kakšni obliki bodo padavine.
zaenkrat kaže na dež morda ob koncu padavin sneg po nižinah a večina padavin bo v obliki dežja po zdajšnjih kartah.

hribi in sicer nad okoli 1500m. pa bi bili debelejši pomoje za dober meter :shock:

če pa bi vendarle prišla ohladitev pred padavinami in bi padavine bile v obliki snega za kar je malo možnosti bi morala ohladitev priti takole nekako kot so narisane puščice in nič drugače( govorim o spodobni količini snega po nižinah)

sanjski scenarij bi bil torej ob toliko padavinah in ob ohladitvi ki bi prišla iz smeri puščic veliko snega po nižinah(50cm.)
kar se je lani kar nekajkrat zgodilo ampak mislim da bo šlo pri tem poslabšanju če sploh bo večinoma za dež žal :wink:

upam da sem bil razumljiv :D

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a amater » 30 Jan 2007, 19:48

Zelo dobro kozmos...e vidiš to se je pogrešalo...

In strinjam se s tabo...če bodo temperature take....:

Slika

Potem bomo imeli lepo oprane ceste in avte... Me pa še vedno bega nekaj...opažam, da so ravno te karte za celotno Evropo malenkost zamaknjene...in to severno...če moje predvidevanje drži, potem lahko ciklon o katerem si pisal obide Alpe po zahodni strani...pa smo ob dež in sneg a?
Uporabniški avatar
amater

OdgovorNapisal/-a kozmos » 30 Jan 2007, 19:58

amater napisal/-a:Zelo dobro kozmos...e vidiš to se je pogrešalo...

In strinjam se s tabo...če bodo temperature take....:

Slika

Potem bomo imeli lepo oprane ceste in avte... Me pa še vedno bega nekaj...opažam, da so ravno te karte za celotno Evropo malenkost zamaknjene...in to severno...če moje predvidevanje drži, potem lahko ciklon o katerem si pisal obide Alpe po zahodni strani...pa smo ob dež in sneg a?

ja je tudi ena od varijant :D
ampak mislim da se ni za bati ali pač da bi se to zgodilo ker v višinah ne bo SV ki bi preusmeril padavine nad francijo ter potem nad nemčijo :D

v višinah bodo še kar nekaj časa kraljevali vetrovi Z smeri zato se ne bojim takšne situacije :D

je pa ena od možnosti :wink:
lepo nakazuje tvoja karta na JZ veter ker se bo mrzel zrak pomaknil nekoliko bolj SV nad Z rusijo ter baltske države :D

mi je pa zanimivo to da mrzel polarni zrak skos potuje proti nam nikoli pa nas ne doseže :D za to je pa kriv atlantik in dokler ne bo blokade atlantika ki dovaja nad večji del stare celine(evropa) topel zrak se ni za bati da bi pri nas dobili pravo zimo z nizkimi temperaturami in veliko snega :D

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a MHA » 30 Jan 2007, 20:10

Kaj še vedno ta atlantik deluje?
Še ni neho?
Ja kdaj pa te misli?
MHA

Kraj: Ljutomer - ponos in osrčje Prlekije

OdgovorNapisal/-a kozmos » 30 Jan 2007, 20:12

MHA napisal/-a:Kaj še vedno ta atlantik deluje?
Še ni neho?
Ja kdaj pa te misli?

ti nevem je oslabel vendar ne še povsem ponehal!

bomo videli

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a amater » 30 Jan 2007, 20:18

kozmos napisal/-a:
MHA napisal/-a:Kaj še vedno ta atlantik deluje?
Še ni neho?
Ja kdaj pa te misli?

ti nevem je oslabel vendar ne še povsem ponehal!

bomo videli

lp kozmos

In ko bo ponehal....bo pomlad tu... :lol: Obupna je letošnja zima...kam to pelje? Groza...bo treba razmišljat o zmanjšanju investicij v ogrevanje ter o pojačanju klima naprav...to pa spet vodi k uničevanju narave...energije bo premalo...od kod jo dobit? Iz narave...ta pa vrača udarec...pa smo v začaranem krogu!
Uporabniški avatar
amater

OdgovorNapisal/-a MHA » 30 Jan 2007, 20:19

tnx kozmos
MHA

OdgovorNapisal/-a MHA » 30 Jan 2007, 20:21

Amater res je kriza z letošnjo zimo. V časopisu sem prebral da bo letošnjo zimo nadomestil februar in marec :shock:
MHA

OdgovorNapisal/-a amater » 30 Jan 2007, 20:47

MHA napisal/-a:Amater res je kriza z letošnjo zimo. V časopisu sem prebral da bo letošnjo zimo nadomestil februar in marec :shock:

Veš kako ti rečem, napovedi so res ja...sem tudi jaz zasledil...so bile tudi za januar, pa začetek februarja...ampak še ko bom videl bom verjel! :) In če si opazil je sonce že prišlo iz zimskega spanja...saj ima precejšnjo "moč".
Uporabniški avatar
amater

OdgovorNapisal/-a kozmos » 30 Jan 2007, 21:00

MHA napisal/-a:Amater res je kriza z letošnjo zimo. V časopisu sem prebral da bo letošnjo zimo nadomestil februar in marec :shock:

sem že prej povedal da ga ni junaka ¸na svetu ki bi znal napovedati vreme za en teden naprej kaje šele dolgoročne 2mesečne napovedi :D

nihče ne more vedeti kako bo vreme čez 14dni lahko bo 20stopinj in sonce ...
ali pa -10stopinj pa 1meter snega pri današnjih ekstremih ki jih poznamo je možno prav vse :D

res da so izkušnje take in da izkušnje kažejo na to kadar se je pač zima začela z zelo toplim vremenom tudi v kasnejših mesecih ni pokazala zob take zime so se pojavljale v 70letih vendar ne moremo po izkušnjah sodeč govoriti o nekem pričakovanju ker nas vreme vedno znova preseneti in ravno zato se moramo zanašati na to kar nam vreme dejansko ponuja v tem času ne pa v neke 14dnevne karte in predvidevanja.

mislim da bo letos zima ubrala čisto svojo pot in bo čisto nekaj posebnega, ubistvu je že ampak saj bo pa drugo leto bolše :D

je pa lahko tudi še 1 meter snega, kajti da vas spomnim mimo je dobra tretjina zime in to pomeni da sta še 2 tretjini zime pred nami in možno je še prav vse tako da ni še povsem za obupat :D

tko al tko je februar najbolj snežen zimski mesec :wink:

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 30 Jan 2007, 22:29

kozmos napisal/-a:

sem že prej povedal da ga ni junaka ¸na svetu ki bi znal napovedati vreme za en teden naprej kaje šele dolgoročne 2mesečne napovedi :D

nihče ne more vedeti kako bo vreme čez 14dni lahko bo 20stopinj in sonce ...
ali pa -10stopinj pa 1meter snega pri današnjih ekstremih ki jih poznamo je možno prav vse :D

res da so izkušnje take in da izkušnje kažejo na to kadar se je pač zima začela z zelo toplim vremenom tudi v kasnejših mesecih ni pokazala zob take zime so se pojavljale v 70letih vendar ne moremo po izkušnjah sodeč govoriti o nekem pričakovanju ker nas vreme vedno znova preseneti in ravno zato se moramo zanašati na to kar nam vreme dejansko ponuja v tem času ne pa v neke 14dnevne karte in predvidevanja.

mislim da bo letos zima ubrala čisto svojo pot in bo čisto nekaj posebnega, ubistvu je že ampak saj bo pa drugo leto bolše :D

je pa lahko tudi še 1 meter snega, kajti da vas spomnim mimo je dobra tretjina zime in to pomeni da sta še 2 tretjini zime pred nami in možno je še prav vse tako da ni še povsem za obupat :D

tko al tko je februar najbolj snežen zimski mesec :wink:

lp kozmos

Pod tale post se pa podpišem, ja! :wink: :wink: :wink:

Aja, prej je nekdo govoril, da ponavadi, če poslabšanje prihaja iz severnih smeri, da ni veliko padavin.
To je sicer res, vendar je to poslabšanje izjema. Ohladitev naj bi že prišla iz SV in se bo halden zrak zaril pod topel zrak, kot bi bil mrzel zrak klin,če razumete. Zato bi tudi lahko prišlo do inverzije in zmrznjenega dežja, ker bo hladen zrak iz SV prej preplavil nižine, kot pa višine. Mede tem dogajanjem pa naj bi v višinah pihal zelo vlažen JZ, kar pa naj nam bi dajalo padavine. Se pravi, hladen zrak se bo v obliki klina iz SV zaril pod topel zrak v višinah, kjer bo pa pihal zelo vlažen JZ in nam prinašal obilo padavin.

Upam, da nisem preveč zakompliciral.... :roll: :roll: :roll:
Če komu kaj ni jasno, naj me pa vpraša! :wink: :wink: :wink:

Aja, bravo za oživitev foruma, končno je spet med nami! :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov