ZIMA(2006-2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a igor223 » 30 Jan 2007, 22:48

no končno smo dočakali malo manj smeti in več debat in podtakov o prihodnjem vremenu.
le tako naprej fantje, tisti ki malo bolj spremljate vreme in imate več časa, kr tako naprej!!!
Bolje malo kregan kot pa fejst zmatran iz službe!!
Uporabniški avatar
igor223

Kraj: maribor (291 m)/brežice (161 m)

OdgovorNapisal/-a andone » 31 Jan 2007, 01:09

morm priznat, da ste full dobr vse razložil!!

mene vseen mal bega zato k se karte full in to res full spreminjajo, enkrat temperature 10 pod nulo drugič plus5, pa enkrat brez padavin in drugič poplave, dobesedno!!! upam, da k bo cajt pršu, da bo velik padavin in mraz :lol:

drgač pa enako kr tko naprej, ful ste dobri!!!! thanks 8)
pleya
andone

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a kozmos » 31 Jan 2007, 10:21

ŽUPMART napisal/-a:
kozmos napisal/-a:
MHA napisal/-a:Amater res je kriza z letošnjo zimo. V časopisu sem prebral da bo letošnjo zimo nadomestil februar in marec :shock:

sem že prej povedal da ga ni junaka ¸na svetu ki bi znal napovedati vreme za en teden naprej kaje šele dolgoročne 2mesečne napovedi :D

nihče ne more vedeti kako bo vreme čez 14dni lahko bo 20stopinj in sonce ...
ali pa -10stopinj pa 1meter snega pri današnjih ekstremih ki jih poznamo je možno prav vse :D

res da so izkušnje take in da izkušnje kažejo na to kadar se je pač zima začela z zelo toplim vremenom tudi v kasnejših mesecih ni pokazala zob take zime so se pojavljale v 70letih vendar ne moremo po izkušnjah sodeč govoriti o nekem pričakovanju ker nas vreme vedno znova preseneti in ravno zato se moramo zanašati na to kar nam vreme dejansko ponuja v tem času ne pa v neke 14dnevne karte in predvidevanja.

mislim da bo letos zima ubrala čisto svojo pot in bo čisto nekaj posebnega, ubistvu je že ampak saj bo pa drugo leto bolše :D

je pa lahko tudi še 1 meter snega, kajti da vas spomnim mimo je dobra tretjina zime in to pomeni da sta še 2 tretjini zime pred nami in možno je še prav vse tako da ni še povsem za obupat :D

tko al tko je februar najbolj snežen zimski mesec :wink:

lp kozmos

Pod tale post se pa podpišem, ja! :wink: :wink: :wink:

Aja, prej je nekdo govoril, da ponavadi, če poslabšanje prihaja iz severnih smeri, da ni veliko padavin.
To je sicer res, vendar je to poslabšanje izjema. Ohladitev naj bi že prišla iz SV in se bo halden zrak zaril pod topel zrak, kot bi bil mrzel zrak klin,če razumete. Zato bi tudi lahko prišlo do inverzije in zmrznjenega dežja, ker bo hladen zrak iz SV prej preplavil nižine, kot pa višine. Mede tem dogajanjem pa naj bi v višinah pihal zelo vlažen JZ, kar pa naj nam bi dajalo padavine. Se pravi, hladen zrak se bo v obliki klina iz SV zaril pod topel zrak v višinah, kjer bo pa pihal zelo vlažen JZ in nam prinašal obilo padavin.

Upam, da nisem preveč zakompliciral.... :roll: :roll: :roll:
Če komu kaj ni jasno, naj me pa vpraša! :wink: :wink: :wink:

Aja, bravo za oživitev foruma, končno je spet med nami! :lol: :lol: :lol:

samo potem tole kar si napisal samo poslabšanje z padavinami ne pride iz severa temveč z JZ ker v višinah piha JZ in nam dovaja vlažen zrak in padavine!

ohladitev pa pride iz severa!

jaz pa amater sva mislila da pride poslabšanje tako padavine kot ohladitev iz enake smeri in to SV ne da pride ohladitev iz severa padavine pa z JZ nisva tako mislila :D

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a kozmos » 31 Jan 2007, 10:33

ste še optimisti glede velike snežne odeje v prvi polovici februarja??
jaz ne moram priznati ker mi ta karta pove zelo veliko :shock:
Slika

ob pogledu na trenutne karte mi gre na bruhanje ko vidim samo rumeno barvo pa v okolici lendave celo oranžno :shock:

jaz nevem več kaj je s tem vremenom?

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a janez24 » 31 Jan 2007, 10:45

kozmos napisal/-a:ste še optimisti glede velike snežne odeje v prvi polovici februarja??
Slika

ob pogledu na trenutne karte mi gre na bruhanje ko vidim samo rumeno barvo pa v okolici lendave celo oranžno :shock:

lp kozmos
Ati se pa nato zanneseš pol mesca naprej :D :twisted:
VREME BO IN BO
janez24

Kraj: črna na koroškem

OdgovorNapisal/-a kozmos » 31 Jan 2007, 10:51

janez24 napisal/-a:
kozmos napisal/-a:ste še optimisti glede velike snežne odeje v prvi polovici februarja??
Slika

lp kozmos
Ati se pa nato zanneseš pol mesca naprej :D :twisted:

vidim da nisi pozorno prebral ob pogledu na trenutne karte sem napisal :D :x
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a herkules » 31 Jan 2007, 10:53

ne bo treba čakat do 15 febuarja da bo 12c
saj bo že jutri tko toplo.
Uporabniški avatar
herkules

Kraj: vrata-čepovanska dolina

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 31 Jan 2007, 11:52

morem dodat za use ki vztrajno dodajajo da je mimo šele 1 tretjina zime, nimate praw,...to je koledarska zima (od 21ga decembra do 20. marca) to nimate praw, danes je ubistvu za nami že druga tretjina zime,...meteorološke zime, ki pa se začne 1ga decembra in konča 28 ali 29ga februarja....tako, da...tako da zima gre v zadnjo tretjino z jutrijšnim dnem :roll:
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 31 Jan 2007, 12:00

una slika ko jo je prilimal za 15i februar je bilo osamljeno odstopanje, to se dogaja,....že 06 je stvari postavil na pravo mesto....

Slika
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a MHA » 31 Jan 2007, 12:39

Pravkar sem bral v časopisu pod rubriko "Vremenski kotiček" napoved za februar.

Citiram
Te dni (od 2. februarja dalje) naj bi ob SZ vetrovih deževalo, ob morebitnem vetru z vzhodne strani pa snežilo.Za dneve po 10. pa vse do 24. bi naj bilo suho vreme. Ponovne padavine nam bo verjetno prinesel prvi lunin krajec 24. dne. Takrat naj bi ob SZ vetrovih deževalo, ob vzhodniku pa snežilo. Če ne bo omenjenih vetrov, nas verjetno čaka lepo in suho vreme.

V petek bo svečnica in zanjo pregovor pravi: " Če svečnica jasna zdani, zima še dolgo trpi."
MHA

Kraj: Ljutomer - ponos in osrčje Prlekije

OdgovorNapisal/-a Vremenko » 31 Jan 2007, 14:49

Hja 14 dni pred zadnjimi padavinami je kazal na mraz in sneg,nato je pa samo v sredo in mal v četrtek snežilo,pa tut maraza niblo.Tko da nevem pomoje nebo nič kaj več kot mal brozge pa mal dežja :cry: :cry:
Zame bi blo najbolje da bi zdej blo mrzlo in bi teh 20 ostalo :x
Uporabniški avatar
Vremenko

Kraj: Luče 522m

OdgovorNapisal/-a andone » 31 Jan 2007, 15:06

beno a pr vas mate še sneg?saj nekje je še lepo, sj verjetn ga sonce kr pošteno pobera,ane?

ja tko pač je z letošnjo zimo, počas se bomo mogl sprjaznt!!

veter z juga letos noče ponehat, vse kar bo,da bodo mokra tla in lih tok mraz da nas bo zebl!!
prosm nj me en poprav pa napiše da bo obratn s snegom!! 8)

važn da bo u gorah za smučat, če bo sploh?

lp
pleya
andone

OdgovorNapisal/-a Vremenko » 31 Jan 2007, 15:13

Ja ga je blo 40cm sm ga tk zlo pobira dej ga je še ene 15-20 cm :cry:
Uporabniški avatar
Vremenko

Kraj: Luče 522m

OdgovorNapisal/-a andone » 31 Jan 2007, 15:32

beno mi smo ga mel pa u ljubljan tok da sm ga komi vidu-celih 3dni!!

gledu sm wetterzentrale smeh, sam dež pa tok toplo k, da je april!
a kr vidm že nasledn zagon k bo pršu, bo pa kazu minus.
kako so lahka take razlike, kr nemorem vrjet!!

do zdj nas ni nobena ohladitev ujela še pred padavinami tko da nas tud tale ne bo!

živjo
pleya
andone

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 31 Jan 2007, 15:47

andone napisal/-a:beno a pr vas mate še sneg?saj nekje je še lepo, sj verjetn ga sonce kr pošteno pobera,ane?

ja tko pač je z letošnjo zimo, počas se bomo mogl sprjaznt!!

veter z juga letos noče ponehat, vse kar bo,da bodo mokra tla in lih tok mraz da nas bo zebl!!
prosm nj me en poprav pa napiše da bo obratn s snegom!! 8)

važn da bo u gorah za smučat, če bo sploh?

lp

Se strinjam s tabo. Zadnji zagoni so zanič. Zopet rišejo tisti ogaben in obsežen ciklon z 955 hpa nad atlantikom, ki porine hladen zrak daleč na sever, nam kurbla juguzahodnik, in anticiklon z občasnimi poslabšanji in skromnimi padavinami....no, da ne bom jaz limal kart, vam dam pa link, kjer tuki govorijo o tem.... :roll: :roll: :evil: :evil:

http://www.vreme-si.net/forum/viewtopic ... start=1590
http://www.vreme-si.net/forum/viewtopic ... 7&start=30

Joj, spet bodo padali temperaturni rekordi v pozitivno smer, kakor v decembra in začetek januarja... :cry: :cry: :cry: :cry:
No ja, upam, da bo naslednji zagon kazal drugače in bo spet nrisal genovca... :roll: :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov