no končno smo dočakali malo manj smeti in več debat in podtakov o prihodnjem vremenu.
le tako naprej fantje, tisti ki malo bolj spremljate vreme in imate več časa, kr tako naprej!!!
ŽUPMART napisal/-a:kozmos napisal/-a:MHA napisal/-a:Amater res je kriza z letošnjo zimo. V časopisu sem prebral da bo letošnjo zimo nadomestil februar in marec
sem že prej povedal da ga ni junaka ¸na svetu ki bi znal napovedati vreme za en teden naprej kaje šele dolgoročne 2mesečne napovedi![]()
nihče ne more vedeti kako bo vreme čez 14dni lahko bo 20stopinj in sonce ...
ali pa -10stopinj pa 1meter snega pri današnjih ekstremih ki jih poznamo je možno prav vse![]()
res da so izkušnje take in da izkušnje kažejo na to kadar se je pač zima začela z zelo toplim vremenom tudi v kasnejših mesecih ni pokazala zob take zime so se pojavljale v 70letih vendar ne moremo po izkušnjah sodeč govoriti o nekem pričakovanju ker nas vreme vedno znova preseneti in ravno zato se moramo zanašati na to kar nam vreme dejansko ponuja v tem času ne pa v neke 14dnevne karte in predvidevanja.
mislim da bo letos zima ubrala čisto svojo pot in bo čisto nekaj posebnega, ubistvu je že ampak saj bo pa drugo leto bolše![]()
je pa lahko tudi še 1 meter snega, kajti da vas spomnim mimo je dobra tretjina zime in to pomeni da sta še 2 tretjini zime pred nami in možno je še prav vse tako da ni še povsem za obupat![]()
tko al tko je februar najbolj snežen zimski mesec![]()
lp kozmos
Pod tale post se pa podpišem, ja!![]()
![]()
![]()
Aja, prej je nekdo govoril, da ponavadi, če poslabšanje prihaja iz severnih smeri, da ni veliko padavin.
To je sicer res, vendar je to poslabšanje izjema. Ohladitev naj bi že prišla iz SV in se bo halden zrak zaril pod topel zrak, kot bi bil mrzel zrak klin,če razumete. Zato bi tudi lahko prišlo do inverzije in zmrznjenega dežja, ker bo hladen zrak iz SV prej preplavil nižine, kot pa višine. Mede tem dogajanjem pa naj bi v višinah pihal zelo vlažen JZ, kar pa naj nam bi dajalo padavine. Se pravi, hladen zrak se bo v obliki klina iz SV zaril pod topel zrak v višinah, kjer bo pa pihal zelo vlažen JZ in nam prinašal obilo padavin.
Upam, da nisem preveč zakompliciral....![]()
![]()
Če komu kaj ni jasno, naj me pa vpraša!![]()
![]()
Aja, bravo za oživitev foruma, končno je spet med nami!![]()
![]()
janez24 napisal/-a:Ati se pa nato zanneseš pol mesca naprej![]()
andone napisal/-a:beno a pr vas mate še sneg?saj nekje je še lepo, sj verjetn ga sonce kr pošteno pobera,ane?
ja tko pač je z letošnjo zimo, počas se bomo mogl sprjaznt!!
veter z juga letos noče ponehat, vse kar bo,da bodo mokra tla in lih tok mraz da nas bo zebl!!
prosm nj me en poprav pa napiše da bo obratn s snegom!!![]()
važn da bo u gorah za smučat, če bo sploh?
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost