ZIMA(2006-2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a amater » 04 Feb 2007, 18:53

ŽUPMART napisal/-a:
amater napisal/-a:
ŽUPMART napisal/-a:
Miha7 napisal/-a:Na vrhu je 06Z! :?:

Na začetku je 12Z, potem pa 06Z....12Z v celoti še prihaja, objavljajo ga postopoma.... :wink: :wink: :wink: :wink:

amater napisal/-a:
Miha7 napisal/-a:Na vrhu je 06Z! :?:

Čak no Miha...samo suma je 06...ostalo je 12...a ni?

Ne, ni samo summa 06Z, tudi prejšnja dva sta, se pravi, da sta 2 padavinska 12Z, dva pa 06Z. Kateri zagon je, vidiš v levem zgornjem kotu (pa saj to že veš, kajne???)... :wink: :wink: :wink: :wink:

No to pa res vem ja...jaz ne shranjujem slik...ampak direktn link prilimam...in ko uploadajo zagon se avtomatsko menja :) pejt zdaj gledat so pa vsi 12Z :) :lol: :lol: :lol: in link ki je bil za nedeljo 11...je zdaj za ponedeljek 12 :) :roll: :roll: :roll:

Samo meni se to ne zdi ok, ker potem ne moremo gledat kasneje, kako se je situacija razvijala in, ker, če nekdo pride kasneje in gleda recimo čez tri dni po tem, ko si post napisal in ne bo tam narisanih padavin, ti boš pa zraven napisal "12Z dobro kaže, daje veliko padavin" itd., si bo mislil "poglej kakšen bedak, še na karte ne zna gledat". Pa to je bil samo predlog, da najprej shranjuješ slike in jih potem limaš, nič kritike, da ne boš narobe razumel... :wink: :wink: :wink: :wink:

Definitivno! Od zdaj naprej kar limam tui shranim! Sem šele danes po mihatovem posredovanju (Hvala stari!) to videl...prej nisem niti opazil! Kaj praviš na zadnji wrf zagon? In mojo napoved zgoraj?

Kaka kritika neki? Za take se pivo plača...z moje strani! ;)
Uporabniški avatar
amater

Kraj: ***up above***

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 04 Feb 2007, 18:59

Ni pene! Tj pa Župmart se priporočam za prognozo ker tvoje so bile do sedaj precej obetavne in zanesljive tako da je cist OK! Sm je pa res ta sneg spet vprašljiv tako kot je ze celo zimo! :cry: :cry: :cry: Sm pa bil dans na okol 800m.n.v in je okol 25cm suhega snega tako da se se sankat nism mogu (hec) lahko sem pa brata naribo! Res gori imajo snega!! :lol:
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 04 Feb 2007, 19:19

Napoved za Slovenijo

Ponoči bo pretežno jasno.
Jutri bo zapihal jugozahodnik. Na Primorskem in Notranjskem se bo čez dan pooblačilo, drugod bo še povečini sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -6, v alpskih dolinah do - 8, najvišje dnevne od 8 do 13, v vzhodni Sloveniji ponekod do 15 stopinj C.
Napoved za sosednje pokrajine

Jutri se bo v Furlaniji - Julijski krajini ter Istri in Kvarnerju pooblačilo, drugod bo še sončno.
Vremenska slika

Nad zahodno in srednjo Evropo ter zahodnim Sredozemljem je območje visokega zračnega pritiska. V višinah priteka nad naše kraje s severnimi vetrovi toplejši in suh zrak.
Obeti

V torek bo oblačno, v vzhodni Sloveniji sprva še delno jasno.
V zahodni Sloveniji bodo že zjutraj padavine, ki se bodo popoldne in zvečer razširile nad večji del Slovenije. Meja sneženja bo na okoli 800 metrov nadmorske višine. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter.
V sredo bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo.

Vir ARSO: mejo sneženja so spet spustili!
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 04 Feb 2007, 19:28

Evo, izpolnjujem svojo obljubo. 12Z se mi zdi BLAJK!!!!! Sam dež! Sneg šele vnoči na četrtek, ko bodo padavine jenjale. Tako, da nekih količin snega si en moremo obetati. Ravno toliko, da bo pobelilo. Sorry, Miha, ne morem rečt, da bo pol metra snega, pa tudi, če bi rad... :roll: :roll: :roll:
Za naprej je pa začetek kar obetaven, za naprej pa spet bljak. Dež, dež, dež. Jaz se samo še tolažim s napovedjo na krtini in tem, da je to 12Z, ki je najbolj nezanesljiv. Grem sedaj še malo bolj naatančno preučit temp., pa vam potem javim.
:( :( :( :( :( :( Slika Slika Slika
Glede wrf-ja, amater, ga pa jaz ne spremljam iz preprostega razloga, ker se po wrf-ju mene padavine vedno izognejo(tudi, če potem ni tako) in zato mi ni preveč všeč. Sorry.... :roll: :roll: :roll:

EDIT: Dež bo prešel v sneg v sredo okrog 8h zvečer. Do tu naj bi bilo najhladneje v SZ delu Slovenije. Takrat naj bi temp. hitro padla pod ledišče. Snežilo naj bi celo noč, padavin ne bo veliko. V četrtek čez dan bo zopet vse mejno (najtoplejši bo zahod, najhldnejša osrednja Slovenija z 0 C), v petek pa izgleda malo lepše (vsaj dežja ne bo...).
Temeperaturna karta: http://www.westwind.ch/?link=gfsh,http: ... ,1174,1204

:wink: :wink: :wink:
Zadnjič spremenil ŽUPMART, dne 04 Feb 2007, 20:25, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a amater » 04 Feb 2007, 19:59

ŽUPMART napisal/-a:Evo, izpolnjujem svojo obljubo. 12Z se mi zdi BLAJK!!!!! Sam dež! Sneg šele vnoči na četrtek, ko bodo padavine jenjale. Tako, da nekih količin snega si en moremo obetati. Ravno toliko, da bo pobelilo. Sorry, Miha, ne morem rečt, da bo pol metra snega, pa tudi, če bi rad... :roll: :roll: :roll:
Za naprej je pa začetek kar obetaven, za naprej pa spet bljak. Dež, dež, dež. Jaz se samo še tolažim s napovedjo na krtini in tem, da je to 12Z, ki je najbolj nezanesljiv. Grem sedaj še malo bolj naatančno preučit temp., pa vam potem javim.
Glede wrf-ja, amater, ga pa jaz ne spremljam iz preprostega razloga, ker se po wrf-ju mene padavine vedno izognejo(tudi, če potem ni tako) in zato mi ni preveč všeč. Sorry.... :roll: :roll: :roll:

Hehe...laznik te bo za uhe :)... :lol: ampak zadnji zagon ti kaže sneg veš? Že v sredo zjutraj bi te znal presenetit...pa tui 12Z ne kaže tako slabo...je pa res, da pride zadaj porcija dežja...

In res je nekaj....kolker ga bo padlo...tolk ga bo pobralo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
amater

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 04 Feb 2007, 20:11

amater napisal/-a:
ŽUPMART napisal/-a:Evo, izpolnjujem svojo obljubo. 12Z se mi zdi BLAJK!!!!! Sam dež! Sneg šele vnoči na četrtek, ko bodo padavine jenjale. Tako, da nekih količin snega si en moremo obetati. Ravno toliko, da bo pobelilo. Sorry, Miha, ne morem rečt, da bo pol metra snega, pa tudi, če bi rad... :roll: :roll: :roll:

Hehe...laznik te bo za uhe :)... :lol: ampak zadnji zagon ti kaže sneg veš? Že v sredo zjutraj bi te znal presenetit...pa tui 12Z ne kaže tako slabo...je pa res, da pride zadaj porcija dežja...

In res je nekaj....kolker ga bo padlo...tolk ga bo pobralo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Upam, da imaš prvo prav, drugo pa narobe...no pa grem vseeno enkrat za spremembo wrf pogledat. Aja, pozabil sem povedat še to, če bi wrf bil tudi za celo Evropo ali nekaj takega, bi ga veliko več gledal, ker bi lahko laže spremljal, kako prihajajo poslabšanja, ohladitve, pomiki ciklonov in s tem tudi laže napovedoval vse skupaj... :roll: :roll: :roll:
Aja, pa sorry, ker sem nam tako stran razpotegnil, drugače bi bil link čuden........
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a amater » 04 Feb 2007, 20:13

Župmart...link not found.... :o
Uporabniški avatar
amater

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 04 Feb 2007, 20:24

amater napisal/-a:Župmart...link not found.... :o

Slika Slika Slika Slika Slika
Evo ga:
http://www.westwind.ch/?link=gfsh,http: ... ,1174,1204

Bom še tam popravil...... :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a amater » 04 Feb 2007, 20:25

ŽUPMART napisal/-a:
amater napisal/-a:

Upam, da imaš prvo prav, drugo pa narobe...no pa grem vseeno enkrat za spremembo wrf pogledat. Aja, pozabil sem povedat še to, če bi wrf bil tudi za celo Evropo ali nekaj takega, bi ga veliko več gledal, ker bi lahko laže spremljal, kako prihajajo poslabšanja, ohladitve, pomiki ciklonov in s tem tudi laže napovedoval vse skupaj... :roll: :roll: :roll:
Aja, pa sorry, ker sem nam tako stran razpotegnil, drugače bi bil link čuden........

Ja saj pravi Laznik, da bodo kmalu dosegljivi 100 in 120+ za evropo...preberi si na WRF-splošno...
Uporabniški avatar
amater

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 04 Feb 2007, 20:29

Vem, amater. :roll: :roll:
Vendar do takrat mi je wrf brez zveze gledat, potem ga bom pa z veseljem, če je res toliko bolj natančen, kot ostali. :wink: :wink:
Daj, ti imaš z njim izkušnje, povej mi, je res toliko bolj natančen... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Hvala... :wink: :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a Laznik » 04 Feb 2007, 20:32

Wrf za Evropo je že dober teden. Trenutno v poskusni fazi in sicer za 120 ur!

Bo pa dosegljiv morda ta teden....

Župmart poskusi gledat te modele (visokoresolucijske), ne ala gfs in ostale ki imajo večjo resolucijo bolj odprto posplošeno. Recimo kjer kaže padavine si omisli večje ali manjše območje saj ga ni modela ki bi trenutno zadel popolnoma realno stanje. Recimo: WRF kaže napoved večjih padavin na območju Ljubljane. Ko gledaš, analiziraš napoved povečaj možnost padavin še za obrobje kjer je meja napovedi, in ga razširi. Ne vem, pač te napovedi so najboljši možen približek realnemu stanju. Problem pa je seveda v veliki resoluciji. manjša je bolj je napoved posplošena.
Uporabniški avatar
Laznik
Site Admin

Kraj: Dravograd

OdgovorNapisal/-a amater » 04 Feb 2007, 20:35

ŽUPMART napisal/-a:Vem, amater. :roll: :roll:
Vendar do takrat mi je wrf brez zveze gledat, potem ga bom pa z veseljem, če je res toliko bolj natančen, kot ostali. :wink: :wink:
Daj, ti imaš z njim izkušnje, povej mi, je res toliko bolj natančen... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Hvala... :wink: :wink: :wink: :wink:

veš kaj...kolkor ga jaz spremljam je...je sicer le za 72+...sam pa veš, da je natančnejša kakršnakoli napoved na kratki rok...za en dan naprej je pa skor 100%...še pri temperaturah arso prekaša...jaz sem ga kar vzljubil...

poskušaj kombinirat z ostalimi, kot počnem jaz...je pa res, da ne vidiš od kod pridejo cikloni...
Uporabniški avatar
amater

OdgovorNapisal/-a amater » 04 Feb 2007, 20:37

Laznik napisal/-a:Wrf za Evropo je že dober teden. Trenutno v poskusni fazi in sicer za 120 ur!

Bo pa dosegljiv morda ta teden....

Župmart poskusi gledat te modele (visokoresolucijske), ne ala gfs in ostale ki imajo večjo resolucijo bolj odprto posplošeno. Recimo kjer kaže padavine si omisli večje ali manjše območje saj ga ni modela ki bi trenutno zadel popolnoma realno stanje. Recimo: WRF kaže napoved večjih padavin na območju Ljubljane. Ko gledaš, analiziraš napoved povečaj možnost padavin še za obrobje kjer je meja napovedi, in ga razširi. Ne vem, pač te napovedi so najboljši možen približek realnemu stanju. Problem pa je seveda v veliki resoluciji. manjša je bolj je napoved posplošena.

Lepo da se še ti majster kaj oglasiš...čeprav te čutimo, da nas bereš...a mate na koroškem že dovolj snega za to sezono :) :lol: :lol:
Uporabniški avatar
amater

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 04 Feb 2007, 20:39

amater napisal/-a:
Laznik napisal/-a:Wrf za Evropo je že dober teden. Trenutno v poskusni fazi in sicer za 120 ur!

Lepo da se še ti majster kaj oglasiš...čeprav te čutimo, da nas bereš...a mate na koroškem že dovolj snega za to sezono :) :lol: :lol:

A bi ti rad bil tepen glede snega na Koroškem
:?: :?: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Bolš da se ne hecaš :twisted: :twisted: :twisted: :wink:
Uporabniški avatar
Miha7

OdgovorNapisal/-a kozmos » 04 Feb 2007, 20:41

tako nekako bo izgledalo tudi pri nas :wink:
res da je bila napoved bokija iz crometeoforuma podana v četrtek pa vseeno mislim da bo nekako tako izgledalo naslednji teden tudi pri nas :wink:

Očekuje nas razdoblje izrazito nestabilnog vremena, posebice 07. i 08. kada bi mogle pasti i veće količine kiše. Zahladit će, a kiša će postupno prijeći u snijeg. No i to će zahlađenje biti kratkog vijeka, jer nas poslije toga očekuje toplije, ali i dalje nestabilno vrijeme

lp kozmos
Zadnjič spremenil kozmos, dne 04 Feb 2007, 20:43, skupaj popravljeno 1 krat.
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost