BiloBil napisal/-a:Ah, dej ne paničarte. Tko kot se orbne v enem dnevu iz snega na dež, se lahko obrne tudi nazaj. Sej sami pravte, de je nemogoce napovedat vreme za tolk naprej. Ampak to pravte samo, ko se gre za sneg, ko pa se gre za neko bedno vreme z otoplitvami, pa vsi napovedujete za ne vem kolk časa naprej...
Dejmo bit optimisti.
janez24 napisal/-a:Vi ste pa vsi skup obseženi z gfs in frugi modeli za vas neobstajajoJovi napisal/-a:Ja model 06Z kaže res na pomladno vreme!!!Model 00Z je pa kazal čisto pravo zimo!Pač nihanja so v 21. stoletju v vremenu zelo velika.....Jst pa sam govorim kak trenutn gfsji kažejo in nič nočem napovedovat za naprej...![]()
Skadi napisal/-a:Kaj paničarte? U New Yorku je blu u začetku januarja 22 stopinj pa poglejte kaj majo zdejhttp://www.snow-forecast.com/maps/appal ... =259&y=258 ...pa kaj bojo še dubl!!! Ja zgleda da bojo še oni namest ns pokasiral zimo... Ubistvu jim ta Global warming kr prou pride... hehe ni čudnu da nč ne nardijo ku majo pa tako zimo
ŽUPMART napisal/-a:Sneg v New Yorku
Prebivalci severnega predela ameriške zvezne države New York imajo vse več dela s snegom, ki ga na uro zapade tudi do 12 centimetrov.
Vremenoslovci napovedujejo, da bi lahko v prihodnjih urah zapadlo še več snega, v okrožju Oswego, ki se že več kot en teden spopada s snežnimi meteži, pa so že razglasili izredne razmere. Sneg je popolnoma prekril ulice in ceste, tako da so nekatere trgovine zaprte že več dni, do nedelje pa naj bi bila snežna odeja v mestu debela že več kot dva metra in pol.
Prebivalci pravijo, da je njihovo življenje s
snegom težeje, vendar pa jim ne povzroča
toliko težav, da jih ne bi obvladovali.
Foto: EPA
Sicer pa je v zadnjih dneh v ZDA zaradi hudega mraza umrlo že najmanj 20 ljudi. O žrtvah zaradi mraza poročajo tudi iz Ohia, Illinoisa, Indiane, Kentuckyja, Michigana, Wisconsina in Marylanda.
Vir:http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=12&c_id=133525
Še nekaj:V Severni Ameriki, natačneje ob velikih jezerih imajo obilne snežne padavine, t.i. "lake effect snow". V zadnjih 6ih dneh je padlo tam 2m snega
nekaj sapojemajočih slik
http://www.9wsyr.com/news/local/story.a ... a90d13fb86
in še aktualne višine snega
PARISH, NY: 94"=238cm
MEXICO, NY: 88" =223cm
NORTH OSCEOLA, NY: 85" =215cm
OSWEGO, NY: 71" =180cm
SCRIBA, NY: 70" =177cm
PULASKI, NY: 59" =150cm
WEST MONROE, NY: 54" =137cm
EAST OSWEGO, NY: 46" =116cm
Evo, še nekaj:jonatan napisal/-a:Tilenko napisal/-a:medovreme napisal/-a:Zamedlo je sever DRŽAVE New York in ne MESTA!!! zgolj v info...
lp, Medovreme
Aha hvala za popravek!
Tam se podobna situacija pojavi večkrat in sicer gre za znan in strogo lokalen pojav, ki mu rečejo "lake effect". Povzroča ga prodor mrzlega zraka, ki se nad jezerom ogreje in navlaži ter spusti vlago na južni breg jezera (najbolj znano tako področje so Great Lakes). Pojav je običajno omejen na področje, široko vsega nekaj km, naši novinarji pa to povzemajo kot vse-ameriška katastrofa. Sem prepričan, da niti novinarji ne vedo, za kateri "New York" gre!![]()
Še slikice iz wikipedie:
kozmos napisal/-a:janez24 napisal/-a:Vi ste pa vsi skup obseženi z gfs in frugi modeli za vas neobstajajoJovi napisal/-a:Ja model 06Z kaže res na pomladno vreme!!!Model 00Z je pa kazal čisto pravo zimo!Pač nihanja so v 21. stoletju v vremenu zelo velika.....Jst pa sam govorim kak trenutn gfsji kažejo in nič nočem napovedovat za naprej...![]()
podpis tudi tukaj
![]()
![]()
lp kozmos
igor223 napisal/-a:hvala bogu, da pri nas v Sloveniji nimamo kakega takega jezera, ki bi prinašal sneg![]()
![]()
Še dobro da imamo med drugim tudi ALpe, ki nas pa varujejo raznih Kyrillov in drugih severnih ujm!!
igor223 napisal/-a:hvala bogu, da pri nas v Sloveniji nimamo kakega takega jezera, ki bi prinašal sneg![]()
![]()
Še dobro da imamo med drugim tudi ALpe, ki nas pa varujejo raznih Kyrillov in drugih severnih ujm!!
beno93 napisal/-a:Dobro a pol lhk ustanem gor![]()
![]()
igor223 napisal/-a:vse lepo in prav, tudi božič je lep, ko je bel, ampak, če ni, še bog ne vzame!!
in po nekaj pregledanih modelih, sem prišel do zaključka, da v naseldnjem tednu ne bo omenjenega snega, ne bo skakalnic, nič lopatanja.
minimalne temperature bodo okrog 0°C
nekaj padavin bo v četrtek, nekaj pa ponedeljek in to je to!!
temperature previsoke!
beno93 napisal/-a:Dobro a pol lhk ustanem gor![]()
![]()
kozmos napisal/-a:igor223 napisal/-a:vse lepo in prav, tudi božič je lep, ko je bel, ampak, če ni, še bog ne vzame!!
in po nekaj pregledanih modelih, sem prišel do zaključka, da v naseldnjem tednu ne bo omenjenega snega, ne bo skakalnic, nič lopatanja.
minimalne temperature bodo okrog 0°C
nekaj padavin bo v četrtek, nekaj pa ponedeljek in to je to!!
temperature previsoke!
kar se tiče skakalnic vem že od začetka januarja da letos pač ne bo "sezona" tako dobra kot lani in na izgubi sem za 2mio. evrou![]()
![]()
![]()
![]()
smučarska zveza me toži zaradi neispeljane tekme svetovnega pokala v kamniku kjer bi bil benkovič pred domačim občinstvom seveda nejvečji favorit poleg mladega Gregorja Schlierenzauerja![]()
![]()
lp kozmos
ŽUPMART napisal/-a:Skadi napisal/-a:Kaj paničarte? U New Yorku je blu u začetku januarja 22 stopinj pa poglejte kaj majo zdejhttp://www.snow-forecast.com/maps/appal ... =259&y=258 ...pa kaj bojo še dubl!!! Ja zgleda da bojo še oni namest ns pokasiral zimo... Ubistvu jim ta Global warming kr prou pride... hehe ni čudnu da nč ne nardijo ku majo pa tako zimo
Ah ja, tako močno sneži v držvi New York, ne v mestu New York. Veliko ljudi to meša. O tem sem napisal že ne prispevek pod članke.
Je pa tole res grdo ja, 40 - 70 cm......take napovedi jaz pri nas sploh še videl nisem.....![]()
![]()
Evo, moj citat o tem pojavu v zanimivih člankih:ŽUPMART napisal/-a:Sneg v New Yorku
Prebivalci severnega predela ameriške zvezne države New York imajo vse več dela s snegom, ki ga na uro zapade tudi do 12 centimetrov.
Vremenoslovci napovedujejo, da bi lahko v prihodnjih urah zapadlo še več snega, v okrožju Oswego, ki se že več kot en teden spopada s snežnimi meteži, pa so že razglasili izredne razmere. Sneg je popolnoma prekril ulice in ceste, tako da so nekatere trgovine zaprte že več dni, do nedelje pa naj bi bila snežna odeja v mestu debela že več kot dva metra in pol.
Prebivalci pravijo, da je njihovo življenje s
snegom težeje, vendar pa jim ne povzroča
toliko težav, da jih ne bi obvladovali.
Foto: EPA
Sicer pa je v zadnjih dneh v ZDA zaradi hudega mraza umrlo že najmanj 20 ljudi. O žrtvah zaradi mraza poročajo tudi iz Ohia, Illinoisa, Indiane, Kentuckyja, Michigana, Wisconsina in Marylanda.
Vir:http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=12&c_id=133525
Še nekaj:V Severni Ameriki, natačneje ob velikih jezerih imajo obilne snežne padavine, t.i. "lake effect snow". V zadnjih 6ih dneh je padlo tam 2m snega
nekaj sapojemajočih slik
http://www.9wsyr.com/news/local/story.a ... a90d13fb86
in še aktualne višine snega
PARISH, NY: 94"=238cm
MEXICO, NY: 88" =223cm
NORTH OSCEOLA, NY: 85" =215cm
OSWEGO, NY: 71" =180cm
SCRIBA, NY: 70" =177cm
PULASKI, NY: 59" =150cm
WEST MONROE, NY: 54" =137cm
EAST OSWEGO, NY: 46" =116cm
Evo, še nekaj:jonatan napisal/-a:Tilenko napisal/-a:medovreme napisal/-a:Zamedlo je sever DRŽAVE New York in ne MESTA!!! zgolj v info...
lp, Medovreme
Aha hvala za popravek!
Tam se podobna situacija pojavi večkrat in sicer gre za znan in strogo lokalen pojav, ki mu rečejo "lake effect". Povzroča ga prodor mrzlega zraka, ki se nad jezerom ogreje in navlaži ter spusti vlago na južni breg jezera (najbolj znano tako področje so Great Lakes). Pojav je običajno omejen na področje, široko vsega nekaj km, naši novinarji pa to povzemajo kot vse-ameriška katastrofa. Sem prepričan, da niti novinarji ne vedo, za kateri "New York" gre!![]()
Še slikice iz wikipedie:
_____________________kozmos napisal/-a:janez24 napisal/-a:Vi ste pa vsi skup obseženi z gfs in frugi modeli za vas neobstajajoJovi napisal/-a:Ja model 06Z kaže res na pomladno vreme!!!Model 00Z je pa kazal čisto pravo zimo!Pač nihanja so v 21. stoletju v vremenu zelo velika.....Jst pa sam govorim kak trenutn gfsji kažejo in nič nočem napovedovat za naprej...![]()
podpis tudi tukaj
![]()
![]()
lp kozmos
Pod tole se pa tudi jaz podpisujem, čeprav priznam, da tudi jaz kar precej gledam gfs.....se bom popravil obljubim!![]()
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost