Ali bo ljudska modrost v vezi z Matijo držala ali ne??
Kot kaže bo.
BiloBil napisal/-a:Mater vsi ste zaspali
Eno vprašanje, pa me sploh ne briga ali spada v to temo ali ne. Pač je tukaj najbolj brano... Zanima me kako kaže za ta vikend - namreč šel bi malo smučat pa me zanima ali se splača načrtovat ali ne?!
ROBERTH napisal/-a:Sveti Matija led razbija, če ga pa ni, ga pa naredi.
beno93 napisal/-a:12z ki je najbolj k... kaže kr dobro![]()
![]()
BiloBil napisal/-a:ŽUPMART napisal/-a:beno93 napisal/-a:12z ki je najbolj k... kaže kr dobro![]()
![]()
Zadnje čase je 12Z najboljši!![]()
![]()
![]()
![]()
Bi povedala kaj več, kaj bolj konkretnega![]()
SnowStorm napisal/-a:Potaknut izlazima koji crtaju nakupljanje vrlo hladnog zraka na sjeveroistoku Europe, zavirio sam malo u arhivu
Najprije ono što nam GFS često crta ovih dana:
Pa malo usporedbi...
Nakupljanje hladnog zraka na sjeveroistoku
Razljevanje hladnoće pomoću AC i sredozemke nekoliko dana kasnije:
Nakupljen polarni zrak nad Skandinavijom
Posljedica su 3 sestre, ovdje, najljepša sestra:
:ljub:
Ne kažem da su ovo najvjerojatniji razvoji situacije, ali mislim da ima šanse da se dogodi neka od ovih varijanti.
Kao što se vidi, čak ni nema bloka na Atlantiku nego sve drži jaka AC nad sjevernom Europom u prvom slučaju i slabija, ali dobro položena AC u kombinaciji s aktivnim Sredozemljem i povoljnim kretanjima ciklona u drugom slučaju.
A evo i još jedne mogućnosti, prethodnica Polarne kraljice:
Svi znamo što je bilo poslije.
A sad ako se nekome da, nek traži obrnute situacije. :zub:
amater napisal/-a:Tale snowstorm je pa faca ni kaj....
Ni pa upošteval globalnega segrevanja ozračja...na inputu mu manjka temperatura atlantika in sredozemlja (morja)...in modeli za nazaj se ne morjo po moje primerjat z letošnjo zimo....vreme je bilo takrat bolj stabilno...je tak Župi?
SnowStorm napisal/-a:Još malo analiza...
petak GFS
GEM
pa malo iz arhive
Snijeg padao pomalo skoro svakodnevno od 6-10.1, napadalo preko 20 cm, temperature oko -3, kad je snijeg prestao i ispod -10... počelo zatopljavati tek za tjedan dana ...
zatim, ovdje opet možemo uzeti 3 sestre iz 2003.g kao primjer, slika u postu gore
... i šečer na kraju, početak meni najboljeg snijegopada
snijeg je padao 3 dana uzastopce, neznam visinu, ali mislim da ga je bilo više od 50 cm, savršena ciklona
ponovilo se
amater napisal/-a:No tako je lani kazalo pred tisto prelepo nedeljo...5.3.2007
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost