POMLAD(2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a igor223 » 04 Apr 2007, 10:25

kozmos napisal/-a:
igor223 napisal/-a:
kozmos napisal/-a:
igor223 napisal/-a:provremenovci imam eno vprašanje:

toliko smo napovedovali vreme za 10 dni naprej, pa za 14 dni naprej itd. pa me zanima vsaj okvirno, saj vem da se do takrat lahko spremeni vreme še desetkrat, pa vendar - ali obstaja kakšna napoved za mesec ali dva naprej ... recimo za konec meseca maja?!
bilo bi zaželjeno, če bi kdo poiskal kakšno karto!

hvala, kljub bedasti ideji, ali ipak :lol: :lol:

mislim da take karte ni(ali pač) obstajajo pa sezonske napovedi, ki jih podajo strokovnjaki na tem področju in se pogosto kar uresničijo, tako kot za letošnjo zimo ko so napovedovali nadpovprečno toplo zimo, z malo padavin in zelo malo snega ne le po nižinah temveč tudi v hribih :wink:
lahko ti povem samo da je sezonska napved za poletje taka da bomo imeli nadpovprečno toplo poletje ki naj bi se po napovedih znanstvenikov lahko zapisalo v zgodovino, kajti 50% možnost je da nas čaka med 10najtoplejšimi poletji odkar obstajajo meritve, 30% možnosti je da bo letošnje poletje med 5 najtoplejšimi v zgodovini, 20% za najtoplejše poletje v zgodovini :wink:
že to mi veliko pove da naj bi bilo letošnje leto najbolj "orkansko" do sedaj :roll: pojav el-ninia pa naj bi v naslednjih mesecih izginil, tako pravijo strokovnjaki :wink:

lp kozmos

maš mogoče kak link, kje bi lahko to prebral, si ogledal?

evo:
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=138140

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=136529

unega tadrugega pa ne najdem ampak se bom potrudil ko bo čas da še tistega nalepim, ker grem sedaj v šolo, bi se pa popravil tam ko sem napisal da bo letošnje leto najbolj "orkansko" daleč najbolj orkansko je bilo leto 2005 :wink:

itq ti pa vse piše v članku :wink:

lp kozmos

e, hvala, se bvom dalje že znašel in upam da bom našel kakšne uporabne podatke!! :shock:
Bolje malo kregan kot pa fejst zmatran iz službe!!
Uporabniški avatar
igor223

Kraj: maribor (291 m)/brežice (161 m)

OdgovorNapisal/-a Jovi » 04 Apr 2007, 19:35

uh.,.upa da ne bo kaj hujšega.Če se bo El Ninjo res ustavil ne bo dobro....On je vse preprečeval.....To je edina dobra stvar tega pojava...zime pa pri nas naredi tople iz atlantika....naj še sedaj dela..na bolje za nas :) :)
Uporabniški avatar
Jovi

Kraj: Preddvor

OdgovorNapisal/-a Jovi » 04 Apr 2007, 19:49

kaže pa da bomo že sredi aprila hodili v kratkih rokavih in hlačah:)ja zanimivo bo :D ampak me veseli da se začenjajo topli dnevi..IN DNEVI KO SE BOJO ZAČELE NEVIHTE:):)pol bo pa govora:)kje je bolj lilo:)
Uporabniški avatar
Jovi

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 04 Apr 2007, 19:57

Jovi mislim da ti tako butasto razmišljaš o vremenu in vsemu temu da je "ful fajn" da se bo začelo toplo vroče poletje v kratkih hlačah sredi aprila ampak za nekatere v Sloveniji je pa lahko to gospodarski problem predvsem v poletju bodo zaradi vročega podnebja nastajale suše, nevihte s točami za to te prosim da se ozirno obnašaš do drugih ki smo od vremena veliko odvisni in nam je to glavni vir prihodka tako da prosim raje nebi preveč razpravljal o tem :!: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a kozmos » 04 Apr 2007, 21:11

Jovi napisal/-a:uh.,.upa da ne bo kaj hujšega.Če se bo El Ninjo res ustavil ne bo dobro....On je vse preprečeval.....To je edina dobra stvar tega pojava...zime pa pri nas naredi tople iz atlantika....naj še sedaj dela..na bolje za nas :) :)

mislim da je el ninio naredil samo škodo če ne z drugim z zimo ki je praktično ni bilo in če se najbolj črnoglede napovedi uresničijo glede ekstremno vročega poletja potem je bila zima le uvod v katastrofalno leto kar se tiče (naravnih ujm...) :wink:

bomo videli :wink:

Miha7 nič ni narobe, če ga pač veselijo nevihte tudi jaz sem poleti ves srečen ko se poleti pripravljajo neurja pa zato ne pomeni da želim kmetu škodo samo pač take stvari me spravijo v dobro voljo :wink:

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 04 Apr 2007, 21:15

kozmos napisal/-a:
Miha7 nič ni narobe, če ga pač veselijo nevihte tudi jaz sem poleti ves srečen ko se poleti pripravljajo neurja pa zato ne pomeni da želim kmetu škodo samo pač take stvari me spravijo v dobro voljo :wink:

lp kozmos

Mene tudi!!! Sorry Miha... :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a igor223 » 04 Apr 2007, 21:48

Jovi napisal/-a:kaže pa da bomo že sredi aprila hodili v kratkih rokavih in hlačah:)ja zanimivo bo :D ampak me veseli da se začenjajo topli dnevi..IN DNEVI KO SE BOJO ZAČELE NEVIHTE:):)pol bo pa govora:)kje je bolj lilo:)

ja jaz tud nekje čutim, da bomo letos veliko govorili o nenavadnih pojavih - zlasti o hudournikih, ki so naredili toliko in toliko škode, odnesli to in ono hiši, o razpokah v zemlji, o strelah, ...

napisali se bomo, škode pa bo ogromno, žal!!

dajmo počasi gledat na to naše vreme kot na realnost, kot del nas.

Kdo pa je nekemu prebivalcu kriv, da je postavil hišo ob potoku, pa še ob strmem pobočju!?
slučajno pa še gradbenega dovoljenja nima :shock: :shock:
pa smo tam!!
to je tako imenovana stihijska gradnja, ki je v sloveniji značilna za razpršeno gradnjo - kamorkoli gremo, vsepovsod naselja in hiše, ki jih ogroža narava - še prej pa so oni ogrozili naravo!! :oops:
Uporabniški avatar
igor223

OdgovorNapisal/-a Jovi » 05 Apr 2007, 15:36

miha 7 jest nism kriv da je tako stanje kot je IN KOT BO!!!!!!!!vsega smo ljudje krivi...!!!!a sem kej žalega rekel????pa ka se kuj razburjaš??pač sam povedal sem svoje!!!tudi jest se ukvarjam z zelenjavo in predvsem rožami(vrtnar)in mi ni vseeno ampak kaj morem..upam na najbolje..zalogo vode pa že delam....(deževnice)
Uporabniški avatar
Jovi

OdgovorNapisal/-a igor223 » 05 Apr 2007, 18:11

Jovi napisal/-a:miha 7 jest nism kriv da je tako stanje kot je IN KOT BO!!!!!!!!vsega smo ljudje krivi...!!!!a sem kej žalega rekel????pa ka se kuj razburjaš??pač sam povedal sem svoje!!!tudi jest se ukvarjam z zelenjavo in predvsem rožami(vrtnar)in mi ni vseeno ampak kaj morem..upam na najbolje..zalogo vode pa že delam....(deževnice)

še dobro da imaš kaj deževnice za shranjevat!

ko te ne bo več, potem vedi da je kriza ... in to se zna letos zgodit, kak mesec brez padavin in smo tam.

Če se bo ponovila zima, ko je bilo toplo in brez padavin, potem katastrofa, ker k tema dvema dejavnikoma lahko posledično prištejemo še močno izhlapevanje.

Pa smo tam ... :shock: :shock:
Uporabniški avatar
igor223

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 05 Apr 2007, 18:52

No ja malo suše lahko stisne bomo pa namakali in se bodo cene pridelkov dvignile :wink: Tudi dobre lastnosti se najdejo med slabimi. Ko bi vam lahko poslal neurja k sebi pa bi lahko pripeljal miren rahel dež :!: Edino kar si v letošnjem letu najmanj želim: toča :? :? :?
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a andone » 06 Apr 2007, 15:35

jst pa neki vem,
da lahko nasledn tedn pričakujemo temperature ne samo do 25 stopinj ampak tud več!!!!!!!

v ljubljan jih je 21, v idriji 23! kaj bo šele nasledn tedn! smeh 8) aja by the way 6ga aprila smo, hahaha :lol: skoraj cel april bomo mel temperature nad 20!!!!aaaaaaa, zakon
pleya
andone

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a andone » 06 Apr 2007, 15:36

upam da ne bo toče!!!!!
pleya
andone

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 06 Apr 2007, 17:26

Men ni zakon... :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 06 Apr 2007, 18:53

Meni se tudi ne zdi nevem kao dobro če bo že sedaj tako toplo :cry: :? :? :? :? :shock: :shock: :shock: Kaj pa padavine razen v Nedeljo še kdaj v prihodnjosti :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
Miha7

OdgovorNapisal/-a Jovi » 06 Apr 2007, 19:01

ja toča je pa res HUDIČ!!lansko leto sem jo srečno odnesel saj je šla vedno kake 10 km mim....ampak letos se morm pa pripravt...in tut že tuhtam ka bi naredu :?: :?: upajmo da je ne bo veliko al pa NIČ!!
Uporabniški avatar
Jovi

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost