POMLAD(2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 13 Apr 2007, 15:12

No kot zanimivost naj dodam da v naslednjem tednu po vsej verjetnosti dobim vremensko postajo tako da bom alahko malo oddajal podatke na forum! Če lahk :?: :?: Postaja bo imela termometer, napravo za merjenje pritiska in vlage v zraku, opozorilo pred nevihtami, dvo dnevno napoved glede trenutnih podatkov,... Znamka je švedskega proizvajalca Husquarna (mogoče še več kdo ni slišal zato znamko :? )
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 13 Apr 2007, 19:08

Miha7 napisal/-a:No kot zanimivost naj dodam da v naslednjem tednu po vsej verjetnosti dobim vremensko postajo tako da bom alahko malo oddajal podatke na forum! Če lahk :?: :?: Postaja bo imela termometer, napravo za merjenje pritiska in vlage v zraku, opozorilo pred nevihtami, dvo dnevno napoved glede trenutnih podatkov,... Znamka je švedskega proizvajalca Husquarna (mogoče še več kdo ni slišal zato znamko :? )

Ja super! :wink:
To je res dobra stavr. :D

A lahko poveš še tip itd., da bi malo pogledal po netu? Pa ima možnost objavljanja na internetu? Moja ima, vendar je še ni na interntu. :cry:
Če pa nima, bi bilo pa fino, da bi imela in če ti ni problem, bi lahko nabavil ws2300, najcenejša postaja s zto funkcijo (vsaj bila je, ko sem jo jaz kupoval). :wink:
Imam pa še eno vprašanje: a potem ne meri vetra in količine padavin - prej nisi naštel. :?:
Drugače ti pa jaz nabjolj priporočam w 2300 ali pa ws3600, ki imata obe možnpost oddajanja na net, ti dve sta cenejši, dražje so pa razni wmrji itd. Če ti denar ni problem (in nekaj časa za postavitev), potem bi ti res predlagal ws 2300 ali pa 3600. Bolje, kot postaje za 12.000 starih sit, potem pa narobe meri, pa še senzorja ne moreš v hišico dat, da bi imel temperaturo res pravilno (hišica je skoraj obvezna, jaz je še nimam in imem v teh sončnih dneh temperaturo tja do 28°C). :wink:
Ampak to je pa res dobra stvar, vremenska postaja, če te vreme zanima. :roll:
Če boš imel kakšno vprašanje v zvezi z njo, pa vprašaj v temi, ki sem jo za to odprl:

http://www.pro-vreme.net/forum/viewtopic.php?t=163

:wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 14 Apr 2007, 21:07

Kaj sedaj, Miha??? Zakaj pa ne odgovoriš?
Mogoče bi mi dal vsaj link, da si pogledam, kaj boš naavil... :roll:

Pa še tole:

Požarna ogroženost je vsak dan večja...upam na eno res konkretno deževje... :roll:

Slika

3 - srednja
Vžigalica že lahko povzroči požar. V gozdu je širjenje požara srednje hitro, na odprtem prostoru kar hitro. Ogenj gori na površini s srednjim plamenom, pri tem zgori nekaj kompaktnega organskega materiala. Kontrola požara ni težka, požar se pogasi s srednje velikimi napori.

4 - velika
Vžigalica v vsakem primeru povzroči požar. Požar se v gozdu hitro širi. V glavnem so to vroči površinski požari, ki ponekod zajamejo tudi krošnje dreves. V požaru zgori veliko organskega goriva, kontrola požara je težka, za gašenje požara je potrebno vložiti velike napore in veliko sredstev.

5 - zelo velika
Vzrok za nastanek požara je lahko že iskra, požar se pojavi takoj, širjenje je zelo hitro. To je vroč požar, ki se prenese v krošnje dreves tudi na širšem območju. V požaru zgori zelo veliko organskega goriva, ogenj zajame tudi srednje in debelo gorivo. Požar se razširi tudi na normalno vlažna področja. Kontrola požara je izjemno težka, za gašenje požara je potrebno vložiti izredno velike napore in vsa razpoložljiva sredstva.

:twisted: :? :shock:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 14 Apr 2007, 21:57

Upam da nebo zamere ker nisem mogel odpisati ker sem imel polne roke dela!
Vremenska postaja je bolj kot ne za moj hobi. Nima možnosti objavljanja na internetu. Funkcije so:
-merjenje temparature (znotraj zunaj)
-merjenje vlage (znotraj zunaj)
-merjenje pritiska
-max. min. pritiska v 24h
-opozorilo pred nevihtami ko zračni pritisk hitro pade
-napovedovanje vremena za naslednji dan
Imam tudi "sondo" ki je nameščena odzunaj, zaenkrat sem jo namestil na ograjo na balkonu, vendar se ni obrestovalo ker je ograja črne barve in je zelo hiro postalo jasno da z temparaturo nekaj ni vredi. Za merjenje količine padavin in hitrosti vetra ni bilo v tem paketu :wink:
Še kaj?
Uporabniški avatar
Miha7

Kraj: Podgorje pri Slovenj Gradcu na 450m.n.v ponekod tudi 760m.n.v Kapaciteta 60ha!

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 14 Apr 2007, 23:30

Miha7 napisal/-a:Upam da nebo zamere ker nisem mogel odpisati ker sem imel polne roke dela!
Vremenska postaja je bolj kot ne za moj hobi. Nima možnosti objavljanja na internetu. Funkcije so:
-merjenje temparature (znotraj zunaj)
-merjenje vlage (znotraj zunaj)
-merjenje pritiska
-max. min. pritiska v 24h
-opozorilo pred nevihtami ko zračni pritisk hitro pade
-napovedovanje vremena za naslednji dan
Imam tudi "sondo" ki je nameščena odzunaj, zaenkrat sem jo namestil na ograjo na balkonu, vendar se ni obrestovalo ker je ograja črne barve in je zelo hiro postalo jasno da z temparaturo nekaj ni vredi. Za merjenje količine padavin in hitrosti vetra ni bilo v tem paketu :wink:
Še kaj?

No, to me je zanimalo ja. Hvala ti. :wink:
Če ti je ta postaja dovolj, potem ok, vendar pazi, ad ne boš kupil kaj res nekvalitetnega, kar ti bo kazalo napačne podatke. Drugi problem je ta, da takoj, ko na termometer posije sonce (tudi, če je v tisti že dodani "hiški" - vsaj pri meni ej bila), temperatura poskoči, da je joj. V petih minutah skače temperatura tudi za 1,5°C gor in dol, kaže kar precej stopinj nad realnostjo (tudi do 5°C, tudi več, ne vem) itd. Tako, da, če boš želel pravilno temperaturo tudi takrat, ko bo sijalo sonce, moraš termometer dat v meteorološko hišico, lahko tudi home made, samo da nekaj je (vendar mora biti zračno, dobro je tudi, da ima dvojno streho, med katerima je razmak nekaj cm, vendar pa na termometer ne sme biti direktnega vetra). Lahko ga pa tudi daš v senco, tudi to ej bolje, kot nič. Drugače imaš pa kriterije objavljene na slo-vreme forumu, vendar so ti kriteriji zelo strogi, tako, da lahko tudi malo po svoje postaviš. Vsa postavitev je pa odvisna od tega, kako točne podatke želiš imeti, točnost podatkov pa je odvisna od kvalitete postaje.

Evo ti še link, kjer so objavljeni kriteriji:

http://www.vreme-si.net/forum/viewtopic.php?t=104

Pa sam odloči, kakor veš in znaš... :roll: :roll: :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 15 Apr 2007, 07:35

Aha no hvala za razlago. Kot sem napisal imam to bolj za moj hobi ker se zelo zanimam za vremenske pojave čeprav imam v šoli čisto drugo stroko: strojništvo :? Pa še nekaj bi vprašal:
-a misliš da je ta postaja ki je odzunaj občutljiva na dež in druge vremenske pojave ker sem mislil da bi jo namontiral na drevo kjer je bolj senčna lega?? :?: :wink:
Uporabniški avatar
Miha7

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 15 Apr 2007, 08:06

Hm...kaj pa ptičja hišica?? Da bi jo dal nekam na drevo obesit v senco??
Uporabniški avatar
Miha7

OdgovorNapisal/-a Vremenko » 15 Apr 2007, 08:37

Požarna ogroženost :shock: :shock: :!: :!: :!: :!:

Slika

Vendar bojo padavine malo omilile požarno ogroženost :!:

Petek:padavin ne bo veliko (razen SZ slovenija)

Slika

Petek dnevna temperatura ohladilo se bo ( S slo)

Slika

Sobota

(rahle padavine ponekod zmerne)

Slika

(padavine rahle)

Slika

Sobota (najvišja dnevna temperatura,)

Slika

ohladilo se bo ampak potem ampak se bo hitro segrelo :roll:
Zato bo padavin veliko premalo
Uporabniški avatar
Vremenko

Kraj: Luče 522m

OdgovorNapisal/-a Miha7 » 15 Apr 2007, 09:18

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Pa to ja ni res! Ponavadi smo meli muhaste aprile ne pa sedaj! Upam da se bo obrnilo malo "zemlji" v prid in jo namočlo :!: :evil: :(
Uporabniški avatar
Miha7

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 15 Apr 2007, 10:12

Miha7 napisal/-a:Aha no hvala za razlago. Kot sem napisal imam to bolj za moj hobi ker se zelo zanimam za vremenske pojave čeprav imam v šoli čisto drugo stroko: strojništvo :? Pa še nekaj bi vprašal:
-a misliš da je ta postaja ki je odzunaj občutljiva na dež in druge vremenske pojave ker sem mislil da bi jo namontiral na drevo kjer je bolj senčna lega?? :?: :wink:

Hja najbolje zanje ravno ni, pomoje. Druga stvar je, da če so padavine in ti na tisto priloženo "hiško" (če jo boš ti sploh dobil) dežuje, se to močno pozna pri vlažnosti. Že če boš kaj zalival pod drevesom ti bo vlažnost hitro nabilo precej visoko. Mislim, da to najbolje ni za senzorje no... :roll:
Sruga stvar je, da če jo daješ na drevo, jo daj na zimezeleno drevo - bor ali smreka ali kaj podobnega, ker pozimi na listopadnih drevesih listi odpadejo in spet temperatura pobegne v višave. Mogoče, če nimaš namena delat hiške, vsaj kakšno desko ali nekaj takega namontiraj nad senzor, poleg tega, da ga daš v krošnjo. S tem boš tudi rešil problem padavin direktno na senzor (večinoma, razen ob neurjih itd, ki so pa zelo redka). :wink:

Pa mogoče bi bilo bolje, da se naprej pogovarjava v temi, ki sem jo odprl prav za to, da bodo lahko tudi tisti, ki se bodo še odločali za postajo, prebrali kaj je bilo že npisano, da ne bo treba vsakič sproti odogovarjat. :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a larcha » 15 Apr 2007, 12:05

Danes in jutri bo pretežno jasno, jutri popoldne delno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, na Primorskem do 14, najvišje dnevne od 21 do 27, jutri od 18 do 23 stopinj C.

Najvišja temperatura včeraj je bila v novem mestu 24,5 stopinj
danes ob 12.20 pa je 20 stopinj :D uredu je ko je tk vroče :o samo tista požarna ogroženost me pa malo skrbi ! :?
larcha

Kraj: novo mesto

OdgovorNapisal/-a rocky » 15 Apr 2007, 20:11

Na wetterzentale.de kaže, da bo od ponedeljka, 23.aprila, do petka, 27.aprila, samo dež!!

Na wetteronline.de pa celo do 1. maja samo dež.

Krtina pa kar naprej kaže sonček. Kdo ima zdaj prav? (eni imajo nekje veze :lol: )
rocky

Kraj: Tolmin, Posočje

OdgovorNapisal/-a kozmos » 15 Apr 2007, 20:44

vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 15 Apr 2007, 21:50

kozmos napisal/-a:http://www.weather-forecast.com/locations/Klagenfurt.1to3.shtml
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

lp kozmos

Kaj pa je??? :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a kozmos » 16 Apr 2007, 07:09

ŽUPMART napisal/-a:
kozmos napisal/-a:http://www.weather-forecast.com/locations/Klagenfurt.1to3.shtml
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

lp kozmos

Kaj pa je??? :roll:

se opravičujem včeraj ko sem nalepil link je za celovec kazalo v petek 5cm. snega pa se mi je zdelo vredno pokazati ampak ker sem nalepil link se je napoved že spremenila, če pa bi nalepil sliko bi pa vedeli za kaj se gre :roll:

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov