Storm chase 9.7.2007

Poročajte o zanimivih, nepozabnih, extremnih meteoroloških pojavih

OdgovorNapisal/-a gildo » 26 Avg 2007, 15:47

Frizby, končno malo bolj prijazen in zrel odgovor. Veš, mislim, da ni bil toliko problem v tvojem mnenju in gledanju na omenjeno temo, temveč način, kako si ga izrazil. Da človeka ves čas pitaš z otrokom, mu predlagaš, da gre v kamnolom, da bo videl kamne frčat, mu porogljvo razlagaš, kako se piše beseda "impresionirati", pripisuješ, da ne zna pomisliti na druge ljudi, tako kot ti, in namiguješ, da ne vidi posledic takih dogodkov, je vsekakor, vsaj zame, poniževalno, pokroviteljsko, pa tudi nepošteno. In kaže tudi na to, da postavljaš človeka pod sebe oziroma sebe nad njega. Recimo, v nasprotju s tabo je Miha le podelil svojo negativno izkušnjo z neurji in škodo povezano s tem, kar se da popolnoma razumeti, in tudi sočustvovati z njim, ni pa pri tem nikogar napadal oziroma razvrednotil njegovega občudovanja.

Tudi glede pregovorov in spodobnega jezika se mi zdiš dvoličen. Sam na posmehljiv način uporabiš pregovor, npr. "Kdor čaka, dočaka.", ko pa nekdo drug uporabi pregovor "Psi lajajo, karavana, pa gre dalje", pa se čutiš prizadetega in se poskušaš braniti. Da ne govorim o tvoji uporabi besed "POF*** STROŠKI!!!", "totalna jeba", "za nekatere pa rajc"...

Naravo, njeno lepoto in mogočnost so občudovali, oboževali, vanjo celo verovali že od pradavnine naprej, za kar obstaja mnogo dokazov. Seveda pa danes razvoj tehnologije omogoča nove in modernejše načine. In od nekdaj so bili prisotni takšni pojavi kot danes, vključno z njenim uničevalnim aspektom, pa so se vedno našli ljudje, ki so imeli naravo radi. In to takšno, kot je. Pravzaprav je v tem globina ljubezni do česarkoli.

Seveda je lahko zelo težko in boleče, če nekdo doživi izgubo, iz kateregakoli že razloga, pa naj bo ta naravna ujma ali karkoli drugega. A tisto, v čemer je razlika med tabo in ostalimi, ki so ti odgovarjali v temi, je v tem, da so oni pokazali, da razumejo tvoj pogled, se pravi videnje stiske ljudi zaradi uničevalnega dela narave, ti pa nisi pokazal, da lahko razumeš njihovo ljubezen in občudovanje narave, pa čeprav njene mogočnosti in divjanja.

Bi pa tudi jaz želel, da se ta tema počasi vrne k lepšim stvarem, zaradi katerih je bila odprta.
gildo
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 11 Jul 2007, 08:48
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a frizby » 26 Avg 2007, 16:26

gildo, si si pa vzel čas moje komentarje naštudirat.
Ti bom pa tako rekel. O mojem pisanju o Župmartu odločno pretiravaš. Dejansko se mi dozdeva, da si celo malce osebnostno motiviran in maščevalen. Ampak, pustiva sedaj to. Dejansko pretiravaš, ko me obtožuješ, da sem poniževalen, nepošten, pokroviteljski do njega. Postavljal ga nisem ne desno, ne levo ali gor/dol. Da je mlad sem omenil 1x. Tako, da ne pretiravaj.
Tako, kot jaz tvojega mišljenja ne bom spremenil, tako tudi ti mojega ne boš.

Najino "dopisovanje" bi se lahko nadaljevalo v nedogled, rezultat bi bil pa še zmeraj enak. Razen, da bi verjetno najin besedni dvoboj postajal čedalje manj prijazen. Efekta od tega, nebi bilo pa nobenega.

Lep dan ti želim.
sam da ima belanco in dva becikla... goni miško
frizby
 
Prispevkov: 49
Pridružen: 15 Maj 2007, 11:43
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a gildo » 26 Avg 2007, 19:08

Ja, potem pa to najverjetneje res nima smisla! Sem pa malo razočaran nad tvojim odgovorom. Sem pričakoval več! A v redu, naj ostane pri tem! LP
gildo
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 11 Jul 2007, 08:48
Kraj: Kamnik

Prejšnja

Vrni se na Poročila

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron