ZIMA(2006-2007)

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a kozmos » 29 Dec 2006, 12:57

Dravograd sneži... - 3.1stc Wrf napoved se je tokrat zelo dobro izkazala!!!

čudno :D
no bom jaz prehitel župmarta kar se napovedi tiče :wink:
mislim da se nam v torek ne obeta nič obetavnega je pa toliko bolj obetavna napoved za četrtek..
praktično ciklon je nastal iz ničesar in tudi več padavin kaže za vso slovenijo temperature pa naj bi bile stopinjo 2 nad ničlo tako da je napoved za enkrat kar obetavna je pa res da je do tja še 6 dni in se bo še vse spremenilo 10...
tako da to mojo napoved vzemite z določeno rezervo :D
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Dec 2006, 13:04

Mislim, da je bolje napovedi od vseh, vključno z mojo, pa tudi Pečenkovo, vzeti z določeno rezervo, tudi napoved za čez tri ure, saj napoved NE MORE biti čisto točna. Smo videli zadnjič, kakšen kiks je bil, tudi s strani ARSOta! Naj imajo/mo na voljo kakeršnekoli modele ali napovedi, vedno pride do kiksov. Lahko je napoved zelo točna, vendar je to zgolj sreča.
Tako da, kar mi tu notri napišemo, NIKOLI ne jemat za življenjsko pomembno! :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Dec 2006, 14:05

Malo sem pregledal GFS 06Z in se mi zdi bolj malo možnosti za sneg. Njveč padavin bo na jugu (mislim, da nad 60 mm, drugot pa do 30mm), vendar bodo temperature pre visoke za sneg, temperature bodo nižje na skrajnem SZ države (Kranjska gora & co.), vendar bo tam manj padavin. Po tem zagonu mislim, da bo uspešnica že, če bodo, razen na SZ, ugledali snežinko med dežjem. Za višje ležeči(nad 700m) SZ pa mislim, da znajo dobit kak cm, dva, vendar na veliko snega lahko kar pozabimo po celi slo. Mislim, da bo ob glavnini padavin meja sneženja na cca 1000m, na začetku na 1800m, na koncu pa ponekod že na 800m.

Grem še malo ogledat ECMF, pa mogoče potem še kakšen komentar napišem.
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a kozmos » 29 Dec 2006, 14:07

ŽUPMART napisal/-a:Malo sem pregledal GFS 06Z in se mi zdi bolj malo možnosti za sneg. Njveč padavin bo na jugu (mislim, da nad 60 mm, drugot pa do 30mm), vendar bodo temperature pre visoke za sneg, temperature bodo nižje na skrajnem SZ države (Kranjska gora & co.), vendar bo tam manj padavin. Po tem zagonu mislim, da bo uspešnica že, če bodo, razen na SZ, ugledali snežinko med dežjem. Za višje ležeči(nad 700m) SZ pa mislim, da znajo dobit kak cm, dva, vendar na veliko snega lahko kar pozabimo po celi slo. Mislim, da bo ob glavnini padavin meja sneženja na cca 1000m, na začetku na 1800m, na koncu pa ponekod že na 800m.

Grem še malo ogledat ECMF, pa mogoče potem še kakšen komentar napišem.

poglej si raje tole župmart
tukaj kaže na kar nekaj snega po vsej sloveniji če si na tistem forumu prijavlen sem dobil to od twisterja :wink: :wink:
http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf.php?ech=0&mode=0
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Dec 2006, 14:09

Temp kar 6,1 C, Lahko bi se sprehajal okrog v kratkih rokavih...to ni normalnoooooooooo :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 29 Dec 2006, 15:19

sj tale link k si ga daw nazadne je res profseeionaln, se že po tem vid, d je očitno sloveniaj še zmer dew yugoslavije, če še tega neznajo ločt po tolkem času predvidevam d niso lih brihtni ane:D
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Dec 2006, 15:29

Tu imaš še en link, ki je po mojem mnenju ravno tako profesionalen, da boš lahko spremljal po čem midva z kozmosom napovedujeva, da boš lahko dal še ti kakšno pametno izjavo in napoved, da boš vedel kaj povedat, ko bo kakšna napeta situacija, in se boš laže strinjal z nama, in ne samo govoril, kako so najini modeli nezanesljivi. Lahko primerjaš te modele s kakšnimi 15 dnevnimi napovedmi ali s čim podobnim, pa nam poročaj kaj je bolj zanesljivo. To, ali tiste napovedi!

Pa brez zamere za te besede!

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html
:roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a kozmos » 29 Dec 2006, 15:31

RoKy.rok napisal/-a:sj tale link k si ga daw nazadne je res profseeionaln, se že po tem vid, d je očitno sloveniaj še zmer dew yugoslavije, če še tega neznajo ločt po tolkem času predvidevam d niso lih brihtni ane:D

a po tem sklepaš da niso pametni...
lepo sklepaš možno da niso pametni sam še vsen majo 3 krat več pojma k mi vsi tukaj s tabo vred tako da...
narobe si se izrazil postavitev meja nima z vremenom bistvene povezave...
kaj misliš da če bi bila meja tam za slovenijo cikloni nebi čez prihajali ker bi bila meja :D :D :D :D
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 29 Dec 2006, 15:39

ni bla povezava o tem, nis pravilno dojew lol,....samo jz prawm, kako nj bi nkdo napovedovou vreme profesionalno, če še we ne kje so meje drzav k je splošno znana stvar ubistvu, kako nj bi pol en napovedvou 100x bl zapleteno in nesplošno stvar će še nwe kje so meje drzav, LOL!!! sicr so pa francozi to, tko d me ne čud zlo vlik tole:D
no župmart ta link je precej bolši, usaj wejo kje je slovenija oz. d ubstaja=D

hja če sm jz to usaj priblizno znow prebrt, trenutno kažejo temperature d bi preprosto bit sneg 2ga januarja,...sam nism iz tega modela še nikol gledu, tko d nwem kok sigurn je, a ej sigurn? :D
Uporabniški avatar
RoKy.

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Dec 2006, 15:46

Se pravi, da ti govoriš o mejah med državami, ki so vrisane v kartah, kjer se vidijo npr. padavine. Konec koncev to sploh ni pomembno, kje so meje. Važno je, da oni čim bolj točno povejo kje bodo padavine, in pri tem nobene vloge ne igra državna meja. Je pa Slo. vrisana pod Jugoslavijo, ker so ti modei že stari, kar pa ne pomeni, da niso točni, ker več napovedi daš čez, več izkušenj pridobiš. :twisted:

Drugače te bomo pa vsi laže razumeli če boš pisal slovnično... :roll: :!: :!:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a kozmos » 29 Dec 2006, 15:47

RoKy.rok napisal/-a:ni bla povezava o tem, nis pravilno dojew lol,....samo jz prawm, kako nj bi nkdo napovedovou vreme profesionalno, če še we ne kje so meje drzav k je splošno znana stvar ubistvu, kako nj bi pol en napovedvou 100x bl zapleteno in nesplošno stvar će še nwe kje so meje drzav, LOL!!! sicr so pa francozi to, tko d me ne čud zlo vlik tole:D
no župmart ta link je precej bolši, usaj wejo kje je slovenija oz. d ubstaja=D

hja če sm jz to usaj priblizno znow prebrt, trenutno kažejo temperature d bi preprosto bit sneg 2ga januarja,...sam nism iz tega modela še nikol gledu, tko d nwem kok sigurn je, a ej sigurn? :D

meje držav nimajo pri napovedovanju vremena čisto nobene povezave..
važna je gegrafska lega posamezne regije in meje in napovedovanje vremena nimata nič skupnega...
se pa vse skupaj povezuje v neko celoto ampak to ne pomeni če pa ne poznajo oz nihče ni rekel da ne poznajo...
tudi če tam ni ločena slovenija od ostalega dela jug.
ker kot sem rekel za napovedovanje vremena je važna geografsska lega in ne kako so meje dodeljene...
to pomaga samo vremenarju da lahko pove kje bo kakšno vreme...
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 29 Dec 2006, 15:49

a je teško dujet, da človk k nwe neki preprostga pa na izi, kako nj se pol spraw napovedvt eno 100 težjo in bol zapleteno stvar,...
Uporabniški avatar
RoKy.

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Dec 2006, 16:00

Res bi te lepo prosil, da pišeš slovnično, jaz namreč zlo težko razumem tvoje pisanje in se mi zdi nesmiselno, da bi se tu matrali ali celo, da bi zopet prišlo do kakega manjšega spora zaradi nerazumevanja pisanja. Hvala!
:x :evil:

Pa brez zamere, to želim samo zato, ker mislim, da bi se tako laže sporazumevali in izboljšali naš odnos...
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a Vremenko » 29 Dec 2006, 19:57

U TOREK PROTI KONCU PADAVIN NAJ BI SNEŽILO DO NIŽIN.SAM POMOJE NE BO NIČ KAJ PRIDA :? :?
Uporabniški avatar
Vremenko

Kraj: Luče 522m

OdgovorNapisal/-a Vremenko » 30 Dec 2006, 09:16

ZDEJ ŽE NAPOVEDUJEJO DA BO SNEG NA VIŠINI 500M.VSAK DAN SE SPREMINJA.NAJBOLJ SIGURNO BO ČE BOŠ U TOREK ČEZ DAN ČEZ OKNO GLEDAL
Uporabniški avatar
Vremenko

Kraj: Luče 522m

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov