Pa kakšne dneve imamo tukaj.... Nazadnjne smo sonce vidli v četrtek popoldne, pa še to le za nekaj minut - preden je šlo k italijanom...
Trenutno 5,5stC, oblačnost je na 800m, rosi (s presledki) že cel dan... Pa vse je že gnilo...
ŽUPMART napisal/-a:Igor, jaz jim ne bom nič pisal. Če misliš, jim lahko pišeš ti. Ampak...zakaj naj bi brali od Avtrijcev?
Kar naj sami napovedujejo, se bodo že naučili!![]()
Ma ne, saj znajo napovedovat, ampak ne vem zakaj toliko kiksajo. Imajo pa tudi predpis, da morajo gledat samo ECMF...drugače bi bile verjetno napovedi točnejše.
igor223 napisal/-a:ŽUPMART napisal/-a:Igor, jaz jim ne bom nič pisal. Če misliš, jim lahko pišeš ti. Ampak...zakaj naj bi brali od Avtrijcev?
Ma ne, saj znajo napovedovat, ampak ne vem zakaj toliko kiksajo. Imajo pa tudi predpis, da morajo gledat samo ECMF...drugače bi bile verjetno napovedi točnejše.
Zakaj Avstrijci?
zato, ker tam spremljam vsaj 5 let in so v 6-dnevni napovedi natančni za tri dni. Mejo sneženja imajo vedno nekoliko višje kot naši in to tud drži - zadnja situacija je bila takšna, naši so jo nekaj spreminjali; najprej iz 800m na 500 oz. nižje, v Severni SLO do nižin ponekod, nato so jo dvignili na 600 m - kaos.
Sam se kr držim po njih za vzhodno in južno Avstrijo je približno enako kot v naši SV Sloveniji.
Kak predpis? pa to je norost, naj pogledajo več različnih modelov, potem pa neko povprečje, čeprav pri tem ravno ni povprečja, pa še mikrolokacijo je treba upoštevat!!
RoKy. napisal/-a:igor223 napisal/-a:ŽUPMART napisal/-a:Igor, jaz jim ne bom nič pisal. Če misliš, jim lahko pišeš ti. Ampak...zakaj naj bi brali od Avtrijcev?
Zakaj Avstrijci?
zato, ker tam spremljam vsaj 5 let in so v 6-dnevni napovedi natančni za tri dni. Mejo sneženja imajo vedno nekoliko višje kot naši in to tud drži - zadnja situacija je bila takšna, naši so jo nekaj spreminjali; najprej iz 800m na 500 oz. nižje, v Severni SLO do nižin ponekod, nato so jo dvignili na 600 m - kaos.
Sam se kr držim po njih za vzhodno in južno Avstrijo je približno enako kot v naši SV Sloveniji.
Kak predpis? pa to je norost, naj pogledajo več različnih modelov, potem pa neko povprečje, čeprav pri tem ravno ni povprečja, pa še mikrolokacijo je treba upoštevat!!
mogoče vzhodna avstrija se lahko primerja s koroško in tistimi kraji, ampak severna slovenija se pa z južno avstrijo nemore primerjat....in sem tudi nazadnje videl tako,...v sloveniji sneg nekje šele ne 900 metrih, u avstriji skoraj do celovca sneg, na eni strani ljubljea zapadlo 5cm, mokrega, samo čez tunel čez pa 15suhega ali pa še več, tako, da niti pod razno se nemora primerjat
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov