ZIMA 2007/2008

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a kozmos » 31 Jan 2008, 19:58

Evo jo snežno bombo :shock:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

tudi UKMO kaže na ogromno padavin, v snegu 50mm, govorim za centralno slovenijo, medtem ko bo proti hribovitem svetu Z slovenije številka verjetno bistveno večja :roll:

Slika

Slika

Slika

Slika

bom pa potem malo bolj analiziral potek vremena v naslednjih dneh, ko pridem z treninga in ko pride 18Z :wink:

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 31 Jan 2008, 20:03

kozmos napisal/-a:
smurov napisal/-a:kozmos na katerih straneh gledaš ti karte ?

hvala LP

gledam GFS modele ECMWF modele, GEM, JMA, ENS, UKMO,...

LP

ne ne njega ne zanima katere modele, ampak nekako mislim da rosi da mu daš kkšne linke za dostop do teh modelov. oz. kjer gledaš te modele.
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a Ledo » 31 Jan 2008, 20:11

Slika

pa še to...

Slika

zdej pa mislim da je že čas da mogoče o kakšnih centimetrčik povemo...ka pa vem seveda je to zgolj ugibanje ...bi bil vesel če bi blo do ponedeljka zjutraj v Velenju 30cm...še prezadovoljen:)
Zadnjič spremenil Ledo, dne 31 Jan 2008, 20:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Ledo

Kraj: veleje=)

OdgovorNapisal/-a kozmos » 31 Jan 2008, 20:12

RoKy. napisal/-a:
kozmos napisal/-a:
smurov napisal/-a:kozmos na katerih straneh gledaš ti karte ?

hvala LP

gledam GFS modele ECMWF modele, GEM, JMA, ENS, UKMO,...

LP

ne ne njega ne zanima katere modele, ampak nekako mislim da rosi da mu daš kkšne linke za dostop do teh modelov. oz. kjer gledaš te modele.

aha aha nisem dobro prebral, se opravičujem :wink:

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsgfsmeur.html

http://www.3bmeteo.com/carte-meteo/ukmo3b_12.php

http://profi.wetteronline.de/va50_frame.htm

http://meteo.arso.gov.si/

http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf.php?ech=0&mode=0

http://pages.unibas.ch/geo/mcr/3d/meteo/

http://www.wetter3.de/

http://www.metnet.hu/gfs/?hour=027&maptype=tc2m

še polno mam strani, sam nimam časa lepit, sej važno je da so tile osnovni... ostalo je le pika na i vsemu temu :wink:

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a lwzr » 31 Jan 2008, 22:12

ok tale slika k prkazava sneg mi je zlo ušeč
ker sm now na tem forumu...
a je realna?
a naj bi to pomenlo da bi vsa slovenija fasala sneg vključno z vso primorsko razn obale?
to me zlo zanima
ANDI
lwzr

Kraj: nova gorica

OdgovorNapisal/-a smurov » 31 Jan 2008, 22:34

nism nevem kako izkušen glede branja teh kart ....
ampak ker živim blizu NG in se vozim vsak dan v NG v šolo in vem kaksno je podnebje tukaj in kako se obnesejo vse napovedi ....
ti povem, da u gorici bo lahko samo pobelilo al pa v najboljšem primiru max. 5cm ....
to ssklepa glede na pretekla leta ko je govorilo da bo snežilo do nižin in nevem kaj in bla bla bla ...

ne vzemi me pa za besedo ker se lahko tudi motim ...
vseno pa upanje ostaja :D

LP
Karte lažejo, vreme pa ne !

Moja galerija : http://picasaweb.google.com/murovec.samo
Uporabniški avatar
smurov

Kraj: Čepovan - Dol (660 m.n.v.)

OdgovorNapisal/-a lwzr » 31 Jan 2008, 22:56

ja sej je blo res tko
so napovedovali da bo snežilo
pole pa al dš al oblačno čene že sonce
ampak ja pustmo se presenetit
jst ga ne prčakujem tle na primorskem
ANDI
lwzr

Kraj: nova gorica

OdgovorNapisal/-a bore » 31 Jan 2008, 23:00

Zdravo fantje ,

Ko že govorite o bombah evo še moj komentar.Snežna bomba je očitno
lansirana.Ali bo eksplodirala nad slovenijo in kje bomo še videli.
Kako velika je , to pa ve samo tisti ki jo je lansiral.

LP,Še pomnite tovariši :D
bore

Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a black_rider » 31 Jan 2008, 23:22

no 18z kaže zelo dobro..
Padavine bodo najmočnejše na Zahodu, Južna, Srednja Slovenija (Ljubljana in okolica...) in del Dolenjske

Skrbi me za soboto saj naj bi bile temperature cel dan od 4-5...tko da se bo po mojem meja sneženja spustila do nižin ponoči.... :(

Padavine naj bi v nedeljo malo oslabele in na SV ponehale, potem se spet okrepile na Zahodu in Jugu Slovenije...

Padavine naj bi trajale še do ponedeljka zjutraj oz. dopoldne in to kar močne, najkasneje bodo na JV.

Kar se temperatur tiče pa zgleda da bodo ble idelane, to se pravi od -2 do največ 1.

Tako da bo še kr zanimivo, brutalno :P :P ...
SlikaSlikaSlika
Uporabniški avatar
black_rider

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a kozmos » 31 Jan 2008, 23:35

black_rider napisal/-a:no 18z kaže zelo dobro..
Padavine bodo najmočnejše na Zahodu, Južna, Srednja Slovenija (Ljubljana in okolica...) in del Dolenjske

Skrbi me za soboto saj naj bi bile temperature cel dan od 4-5...tko da se bo po mojem meja sneženja spustila do nižin ponoči.... :(

Padavine naj bi v nedeljo malo oslabele in na SV ponehale, potem se spet okrepile na Zahodu in Jugu Slovenije...

Padavine naj bi trajale še do ponedeljka zjutraj oz. dopoldne in to kar močne, najkasneje bodo na JV.

Kar se temperatur tiče pa zgleda da bodo ble idelane, to se pravi od -2 do največ 1.

Tako da bo še kr zanimivo, brutalno :P :P ...

z zadnjim delom tvojega posta se nebi strinjal saj se v nedeljo sredi dneva T na 850hPa dvigne nad 0, medtem ko v nižinah ostane večinoma okoli ledišča... to pa nam v končni fazi nič ne pomaga, in meja sneženje se bo po trenutnih kartah dvignila blizu 1000m. sicer pa več v napovedi...

mare odlična analiza dogajanja 18Z se meni zdi slabši, vsaj količinsko ni tako bogat, temperature pa bi se v noči na ponedeljek v višinah dvignile nekaj nad 0 to je že mare omenjal, medtem ko bi po nižinah uspelo zadržati hladen zrak... nevem malo sem skeptičen potem za naprej, res je da nas v soboto od poznega popoldneva in nato celo noč na nedeljo čaka obilno sneženje (po trenutnih kartah) a kaj ko bi se potem nekje v drugi polovici dneva meja sneženja dvignila nad 700m. kar pa bi pomenilo prehod snega v dež po nižinah.. edino kar bi nas v taki situaciji lahko rešilo bi bila snežna oddeja na tleh, ki bi preprečila kako hitro segrevanje ozračja, sicer pa nam ne pomaga pri tleh -2 če je v višinah +2 18Z je padavine skoncentriral zopet bolj na JZ države in ne več toliko proti centru...je pa res da bodo pogoji za obsežne snegolome v hirbovitih predelih JZ slovenije naravnost idealni, saj bi lahko bila končna komulativa od sobotnega popoldneva, do ponedeljkovega jutra lahko blizu metra, če pa upoštevamo posedanje bi ga na koncu kamot blo 50cm.+

lp kozmos
Uporabniški avatar
kozmos

OdgovorNapisal/-a black_rider » 31 Jan 2008, 23:41

hvala za popravo kozmos....ja edino kar nas lahko reši je to da novo zapadli sneg ne pusti prehitro segrevanje ozračja...

Upam da bo snegu v nedeljo ne bo dž...ker bi blo res za en k... :( :(

Drugač pa bo treba celo noč na nedeljo gledat sneg kako pada...komaj čakam!!! :D :D :D :D
SlikaSlikaSlika
Uporabniški avatar
black_rider

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a dmdm » 01 Feb 2008, 08:27

vsakič ko gledam Z21 je bolj toplo začelo se je pri cca-4 zdej je 2, tko da tale sneg v nižinah je po moje čista loterija
dmdm

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 01 Feb 2008, 08:56

zanimivo (sicer predaleč za kakšno prognozo ki bi zadela) ampak vseeno, omembe vredno, uglavnem, že ene 3 zagone zapored ali pa 4 sem opazil, da nekako za sredino februarja se riše brutalen prodor, ki bo vztrajal nad celotno evropo, kar nekaj dni (beri sneg) ampak seeno, se bo spremenil, ampak omembe vredno je vseen, pa še slikca GFS-a

Slika
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a Skadi » 01 Feb 2008, 09:15

jaz nekako ne verjamem v tale sneg... sicer na zahodu ga boste dobili, pri nas pa ga bo bolj za vzorec,... sicer bomo spet videli kako lahko močno pada, kar je zelo dobro vendar ga bo tudi v parih dneh pobralo tako da... glede na to da na vzhodu že 2 meseca nismo meli konkretnih padavin računam na to kar je rekel roky, da dobimo potem čez kak teden, več kot zasluženo porcijo snega (beri več kot 20 cm) tudi mi :wink:
Uporabniški avatar
Skadi

Kraj: Straža

OdgovorNapisal/-a wetter » 01 Feb 2008, 09:25

No boste daj veseli,ko boste meli samo plundro ,ker po snezenju v nedeljo bo v noči na ponedeljek deževalo, :wink:
Uporabniški avatar
wetter

Kraj: ZG.SAVINJSKA (560m nadmorske visine)

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost