O S.M.A.R.T.-u

Vse o organizaciji amaterskih meteoroloških raziskovalcev Slovenije

O S.M.A.R.T.-u

OdgovorNapisal/-a Laznik » 30 Jun 2006, 22:30

S.M.A.R.T. je kratica za naše novo ustanovljeno društvo, ki je še v razvoju in pomeni Slovenian Meteorological Amateur Research Team (Slovenski Meteorološki Amatersko Raziskovalni Tim).

S.M.A.R.T. organizacijo smo ustanovili z namenoma, da bomo naše projekte predstavili širši javnosti in da bomo lahko sodelovali z vsemi, ki se profesionalno ali ljubiteljsko ukvarjajo z raziskovanjem meteorologije.
Na tej strani bomo objavljali vse naše projekte, ki so v razvoju, končane projekte, ter načrtovane. Za vstop v S.M.A.R.T. je potrebno višje do visoko znanje o meteorologiji (ker pa je pri določenih projektih potrebno znanje iz drugih veja znanosti lahko v prošnji navedete vaše področje in stopnjo strokovnega znanja npr. elektrotehnika, telekumunikacija, računalništvo, fizika, nasplošno tehnične vede. Znanje bomo ob morebitni prošnji za vstop preverili.

Vsi ki imate željo deliti znanje in raziskovati (se ukvarjati pri posameznih projektih) lahko za članstvo zaprosite na ta e-mail. V prošnji opišite zakaj si želite članstva in na katerih področjih bi radi sodelovali, ali predlagate teme, ki bi lahko bile obravnavane in natančneje raziskane.

Za orientacijo vam bomo podali nekaj naših projektov, ki so v načrtih ali so že v programu raziskovanja:

Začeli smo se ukvarjati z izdelavo meteorološkega helijevega balona za merjenje verttempgrad, oziroma stabilnosti ozračja, postavitev detektorja strel, prenos podatkov iz meteoroloških postaj preko radijskih signalov ( zaželjeni radioamaterji,...), raziskovanje mikroklim v Sloveniji in okolici (temp., vetrovi, vpliv reliefa na lokalno vreme, napovedi, povprečja, rekordi), merjenje vertikalnih temperaturnih gradientov po Sloveniji, raziskovanje mrazišč, natančnejša analiza in sledenje neviht, metode napovedovanja vremena, razvijanje numeričnih metod za prognozo neviht,...).
Uporabniški avatar
Laznik
Site Admin
 
Prispevkov: 449
Pridružen: 30 Mar 2006, 20:50
Kraj: Dravograd

Vrni se na o S.M.A.R.T. - u

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron