Stran 1 od 1

Napoved neviht za fotografiranje

OdgovorObjavljeno: 29 Jul 2008, 18:50
Napisal/-a Primozz
Lep pozdrav Vsem.! Že nekaj časa spremljam vašo i.stran, in jo uporabljam za lociranje neviht. Obužujem atmosferske razelektritve, in skoraj vsako nevihto grem fotografirat.
Meni to pomeni kar veliko. Rad bi pa spoznal nekoga na tem Forumu, ki bi mi z veseljem podajal, kak dan ali dva vnaprej podatke o nevihti. Seveda take, kjer bi se strle videle na pa samo bliskale za meglo. Nekaj "MALIH" osnov že mam za majhno napoved, tako da mi še kar gre. Problem je v temu, da bi moral kak dan prej poklicati kolege, ki imajo isti konjiček (fotografiranje strel)........se pravi, je kdo na tem forumu, ki bi mi lahko pomagal? oz. Kdo je najboljši? :D

že v naprej hvala....

Re: Napoved neviht za fotografiranje

OdgovorObjavljeno: 30 Jul 2008, 00:09
Napisal/-a Skadi
za tvojo težavo ga ni junaka, ne tu ne nikjer na svetu... stvar je predvsem v tem, da se neviht ne da napovedovati lokalno, lahko govorimo samo o širšem območju, kar ti pa ravno ne bo koristilo... ravno tako je težko oz. nemogoče napovedati, kje bo prišlo do razelektritev in kakšna bo intenziteta. Za 2 dni vnaprej pa je nemogoče karkoli! Edino s čimer si lahko pomagaš so napovedi ala ESTOFEX oz. z radarsko sliko padavin, kjer hitro vidiš kje je in kam se premika nevihta. Upam da nisi razočaran :wink:

Re: Napoved neviht za fotografiranje

OdgovorObjavljeno: 30 Jul 2008, 13:26
Napisal/-a Primozz
ESTOFEX?? a to je tista radarska slika? slučajno.....Ja zrihtal sem si Instant internet in Laptop, prow z namenom, da vidim sliko, kar se da v živo, vendar je slika zelo zakasnjena.....:(

a mate kak link do kakega hitrejšega radarja? oz. zadevo bi tut plačal (do neke mere)

sedaj si pomagam z radarjem na lisci (Radar Lisca pri Sevnici (Vir: ARSO))

ali obstaja kaj boljšega??

hvala za tako hiter odgovor

Re: Napoved neviht za fotografiranje

OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2008, 12:45
Napisal/-a kozmos
Pozdravljen Primozz!

vidm da smo dobili še enega nadobudnega opazavolca vremena, kar je zelo lepo slišat, več nas je bolje je!

Veliko radarjev, satelitskih slik se najde na internetu, kateri ti lahko pomagajo pri opazovanju trenutnega stanja v atmosferi, zatorej so vse besede odveč, spodaj ti bom nalepil nekaj povezav katere ti bodo najbolj pomagale, da boš ob pravem času na pravem kraju in da seveda poslikano predstaviš tudi nam, v kaki fotoreportaži :wink:


http://www.sat24.com/frame.php?html=vie ... ps&sat=vis
Tule boš lahko spremljal nastajanje nevihtnih celic in njigova smer prihoda, predvsem je ta satelitska slika dobra, kadar nastajajo veliki organizirani nevihtni sistemi, potem lahko spremljaš samo pot in hitrost premikanja oblačnosti...

http://www.meteowebcam.it/index.php?page=radar_friuli
Tukaj imaš več radarjev na kupu. Za samo jakost neviht je zelo dober hrvaški radar, saj po barvi lahko sklepaš kakšni so odboji pri nevihti, večji kot so odboji (bolj temna barva) več energije je v zraku, več razelektritev, uglavnem velika verjetnost za močnejše nevihte, katerih jakost se z manjšim odbojem (svetlejšo barvo) zmanjša!

http://www.blitzortung.de/DF/Webpages/i ... p=3&lang=d
Tukaj lahko spremljaš razelektritve v osrednji Evropi


To je to, za kakršnokoli pomoč, karkoli še potrebuješ samo reci, ti bomo brez težav pomagali, če česa ne razumeš kar vprašaj, uglavnem če boš še kaj potreboval smo tukaj zato, da ti pomagamo!


lp Kozmos

Re: Napoved neviht za fotografiranje

OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2008, 12:18
Napisal/-a Primozz
Ej fuul hvala :)
http://www.sat24.com/frame.php?html=vie ... ps&sat=vis
Taka slika mi največ pomeni, po njej predvidevam, da bo nekak lepa štala ob reki Nadiži, pri Kobariškem stolu - v soteski in se bo zdeva premikala proti Bovcu! Naj me kdo popravi oz. potrdi vsaj na približno! :D (približen čas med 23-24h? danes?)

Re: Napoved neviht za fotografiranje

OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2008, 12:50
Napisal/-a Primozz
Slika

Lokacija : Godovič
Datum : 13.08.2008
URA: 22.00
avtor: Primož Žgavec (jaz :D )

P.S. seveda z veseljem bom še kako objavu!

Re: Napoved neviht za fotografiranje

OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2008, 16:12
Napisal/-a kozmos
Datum : 13.08.2008


Si mislil verjetno 13.7.2008 :?:

P.s. daj vpiši lokacijo prosim, da vidimo od kod prihajaš :D


lp kozmos

Re: Napoved neviht za fotografiranje

OdgovorObjavljeno: 15 Nov 2009, 11:45
Napisal/-a JtS7
huda slika! :D - upam da dožvim še kšno ;)