ŽUPMART napisal/-a:RoKy. napisal/-a:ŽUPMART napisal/-a:RoKy. napisal/-a:pa lepo, da nam govoriš kako lepo življenje maš, to nas zelooo zanima.
Mater si pameten, Roky, ti si začel o njegovem otroštvu.![]()
Drugače pa glede oreografije, da se vrnemo k začetku spora. Seveda je na Gorjancih več padavin tudi zaradi oreografije (saj veš, kaj je to, ane? Drugače si kupi knjigo Vremenski vodič, pa se boš kaj naučil). Če se ti pa ne da bratknjige, pa beri pametne poste (ali vsaj pametnejše od tvojih), lahko na tem forumu ali na kakšnem drugem. Verjetno večina tu ve več od tebe, zato ti nit ni treba foruma menjat.![]()
Evo ti samo en primer oreografije na Gorjancih: razloži mi, zakaj je v zadnjih nekaj poslabšanjih padlo 4x več padavin na Gorjancih, kot po nižinah okoli njih.![]()
V glavnem, obesili ste se na to, da kozmos ni takoj omenil Gorjancev...potem jih je omenil, vam ni bilo všeč, da govori za hribe...če nočete, da se pogovarjamo o hribih, povejte. Vendar pa je včasih zelo zanimivo, kaj dela ravno oreografija.![]()
Skadi, sicer pa imate Dolenjci res veliko snega napram Gorenjski. Nekateri predeli Gorenjske sploh še niso bili niti pobeljeni, vi ste imeli že parkrat nekaj cm snega. Poleg tega imajo po nižinah Dolenjske ponekod več snega kot npr. na Kaninu.
pobček, fora je, da sm napisu samo orografija namesto Oreografija, če ne opaziš razlike mogoče =D
Mater si picajzel...
ŽUPMART napisal/-a:Skadi, naravnega snega na Kaninu ni 40cm. Verjetno si gledal njihovo stran...sem že doživel, da so npr. na Krvavcu napisali, da imajo do 100cm snega, ko si bil pa gor ga pa ni bilo niti slučajno 60.![]()
O 10cm sem slišal od ljudi, ki živijo tam. Možno, da ga je 30cm (naravnega), ampak vseeno to ni normalno.
Vogel pa ga ima vsekakor 10 cm. To lahko prebereš tudi na strani, če jim verjameš. V tem marsikatera nižina Dolenjske prekaša, ali vsaj doseže.![]()
Roky, s tabo se ne mislim kregat. Nisi vreden. Včasih člvek prebere besedo narobe. Nato jo tudi narobe napiše Vsi smo zmotljivi. Tudi ti.![]()
Aja, povej mi izraz, ki naj ga uporabim namesto orografija, da "se ne bom delal pametnega".
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov