ZIMA 2007/2008

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a wetter » 28 Dec 2007, 10:24

Ma brezvezno povsod je različna vremenska napoved,v avstriji je napovedano da bo snezenje na okoli 900m, nekje sploh nekaže nobenih padavin,nekje sneženje tok da sploh neveš kakšno bo vse skupaj.
Uporabniški avatar
wetter

Kraj: ZG.SAVINJSKA (560m nadmorske visine)

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 28 Dec 2007, 10:25

ja čist noro se riše za naslednji teden, upam samo, da nebo nakoncu dež :lol:
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a wetter » 28 Dec 2007, 10:34

Ja sej to je tok ponavadi,da če so obilnejše padavine je zmeraj po nižinah dež,samo upam da bo sneg!!!!
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a kozmos » 28 Dec 2007, 10:49

lol23 napisal/-a:ej a ste vidl zagone zlo dobr kaže na patek edin temperature bodo na meji

če bi se to izšlo za sneg ga res fašemo toliko kolikor je že kozmos reku

lol23 kje je še petek, tud za ponedeljek, torek in sredo je včeraj dobro kazalo pa vidiš kaj se je zgodilo v parih zagonih je šla zimska pravljica v maloro :wink: kje je še petek, do tja lahk pade še pol metra snega, je pa fantje tko, ko govorite o dežju kadar se aktivira sredozemlje in nastane genovski ciklon je pri nas vedno na začetku dež, le bohinjci imajo ponavadi to srečo da jim predhodni JZ veter ne more do živega, nato pa se meja sneženja spušča proti nižinam in proti koncu padavin vseeno sneži tudi po nižinah... pa še vseeno pade veliko snega tudi pol metra, sej spomnite se genovcov izpred dveh, treh let kolk so nas zasuval s snegom, medtem ko so bohinjci dobili skoraj 1m. snega ga je po ostalih nižinskih krajih po sloveniji padlo od 30-60cm. :wink:

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a bore » 28 Dec 2007, 14:11

kozmos napisal/-a:
Večjih količin ne pričakujem na osnovi trenutnih modelov.Možno je tudi
niČod nič.

bore nevem morda spremljaš samo GFS samo ECMWF 12Z je definitivno boljši kot zjutraj, tak da nam še naprej riše zimsko pravljico prihodnji teden :wink: poglobitev ciklona v severnem jadranu nastal bo sekundarni ciklon (ali sekundarna ciklogeneza) kar pa pomeni da bo na vreme vplivala nekaj dni,... v višinah močan JZ veter kar bi pomenilo narivanje toplega vlažnega zraka iznad sredozemlja in ob narivanju na gorske grebene zahodne slovenije bi se padavine precej okrepile, prišlo bi orografskega efekta... na začetku je možno nekaj dežja, nato sneg... po zdajšnjih kartah nam ne uide 20-50cm. snega, ampak to je le trenutno stanje izključno samo (ECMWF)... se bo pa eden od modelov močno osmešil zdej ali bo to GFS ali pa ECMWF bomo pa videli :wink:

lp kozmos

Zdravo kozmos ,

Ravno zaradi ecmwf sem napisal ,da se modeli močno razhajajo sem
ga videl ampak pošteno priznam sem ga nekoliko ignoriral.To kar si
napisal se zna zgodit vendar je po mojem mnenju malo verjetno.To ti
govorim na osnovi kart,ki sem jih videl včeraj,današnjih si še nisem ogledal.Sem pa že kar nekaj postov nazaj napisal da mi je situacija
okoli novega leta zanimiva saj je tvojo opcijo gfs nakazoval kar nekaj dni nazaj pa so jo potem spremenili. Možnost rahlega sneženja dopuščam zaradi vpliva ciklona z severa.

Več bom komentiral jutri ko bom imel čas si ogledat nove modele.

LP,Še pomnite tovariši
bore

Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a bore » 28 Dec 2007, 14:18

kozmos napisal/-a:
lol23 napisal/-a:ej a ste vidl zagone zlo dobr kaže na patek edin temperature bodo na meji

če bi se to izšlo za sneg ga res fašemo toliko kolikor je že kozmos reku

lol23 kje je še petek, tud za ponedeljek, torek in sredo je včeraj dobro kazalo pa vidiš kaj se je zgodilo v parih zagonih je šla zimska pravljica v maloro :wink: kje je še petek, do tja lahk pade še pol metra snega, je pa fantje tko, ko govorite o dežju kadar se aktivira sredozemlje in nastane genovski ciklon je pri nas vedno na začetku dež, le bohinjci imajo ponavadi to srečo da jim predhodni JZ veter ne more do živega, nato pa se meja sneženja spušča proti nižinam in proti koncu padavin vseeno sneži tudi po nižinah... pa še vseeno pade veliko snega tudi pol metra, sej spomnite se genovcov izpred dveh, treh let kolk so nas zasuval s snegom, medtem ko so bohinjci dobili skoraj 1m. snega ga je po ostalih nižinskih krajih po sloveniji padlo od 30-60cm. :wink:

lp kozmos

Ko ste ravno pri genovcih,

Prvič sem se za njega slišal mislim,da preg 30 leti.Pričelo je snežit 8.marca in končalo 10.Na Bledu ga je takrat vrglo prek meter.
Začelo pa se z dežjem in končalo tudi z dežjem vmes je pa tri dni
snežilo z manjšimi presledki,da se je napumpal pa spet na novo stvar
se je kar vrtela vsaj tako so takrat rekli.

LP,Še pomnite tovariši :D
Sem že kar v letih a nje. :evil:
bore

Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a MHA » 28 Dec 2007, 14:29

Bore, malo pa že :D Sem te imel za veliko mlajšega. Glavno da so kosti v redu! :lol:
MHA

Kraj: Ljutomer - ponos in osrčje Prlekije

OdgovorNapisal/-a Jovi » 28 Dec 2007, 16:01

Vsekakor mislim da bo pestro okoli 3.,4. in 5.1.Vsaj po trenutnih kartah je vse usmerjeno več ali manj na sneg. Na 850hPa bo sicer čez dan še malo nihanja.Na severu slovenije naj bi bil še dovolj mraz medtem da jugu mogoče topleje.Ampak to je višinsko.Po nižinah bo pa čez dan okoli -4.Kar bo potem tko tko.Bomo vidli kaj bo povedal veter.Župmart povej malo :D
MODEL ECMMWF JE KAR OBETAVEN ZA3.
Slika

Tudi tole ni švoh 850hPa je obetaven
Slika

Kot sem govoril je za 4. malo manj obetavno v višinah čez dan.Ampak to je trenutno
Slika

Slika
PADAVINE SO.KARTE SO POTEGNJENE IZ NETA,ZATO SE BODO SPREMINJALE
Uporabniški avatar
Jovi

Kraj: Preddvor

OdgovorNapisal/-a smurov » 28 Dec 2007, 17:39

kje se pa dobi te karte ? (sej vem da ste že povedali amapk nisem dobil tistega posta ven :oops: )
pa če mi kdo lahko malo razloži kako se gleda te karte pa kako kaksne stvari ven razbereš ??

Hvala
Karte lažejo, vreme pa ne !

Moja galerija : http://picasaweb.google.com/murovec.samo
Uporabniški avatar
smurov

Kraj: Čepovan - Dol (660 m.n.v.)

OdgovorNapisal/-a Jovi » 28 Dec 2007, 20:08

Te karte dobim na nemški centrali vremenski.....Mislim wetterzentrale.de!!! :D :D :D pojdi na zevs forum kjer t piše celotna razlaga kart!!in strani pa vse.
lep pozdrav
Uporabniški avatar
Jovi

Kraj: Preddvor

OdgovorNapisal/-a ROBERTH » 28 Dec 2007, 21:25

Upam, da se bo zgodilo tako, kot kaže za čet. in pet.
Pa da se en bo zgodilo tisto kar kaže za soboto in nedeljo.
ROBERTH

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a wetter » 28 Dec 2007, 22:18

Ah pa vsaj vsakič drgac napovejo, dej za ponedeljek ze iz rahlega snezenja v naletavanje snežink,brezveze jutr bo že kazalo popolnoma brez padavin ali pa celo sončno in topleje.
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a andone » 29 Dec 2007, 00:10

joj fantje! kje je četrtek pa petek, pa a vi veste, da vi napovedujete za nasledn let! :wink: take napovedi pa še ne! :lol: :lol: :lol:

vse se bo še obrnil! počasi pa z optimizmom!
pleya
andone

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Dec 2007, 00:30

Takole...zaenkrat: do 3. ne bo nič (vsaj ne nad 3cm). Začelo naj bi se z rahlim sneženjem, ki naj bi se okrepil in vztrajal kar nekaj časa (dan, dva). Nato verjetno čez dež, vendar če je dovolj hladno, to niti ni napačno, ker potem sneg zmrzne in ostane dolgo. :wink:
Mislim, da lahko za začetek naslednjega leta napovemo leeeeeeep sneg. :D

Sedaj pa grem jaz v Bovec, vi pa nadaljujte, kakor veste in znate. Bom videl, k bom prišel nazaj. :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a kozmos » 29 Dec 2007, 03:07

andone napisal/-a:joj fantje! kje je četrtek pa petek, pa a vi veste, da vi napovedujete za nasledn let! :wink: take napovedi pa še ne! :lol: :lol: :lol:

vse se bo še obrnil! počasi pa z optimizmom!

to si pa tako povedal kot da za dva meseca naprej govorimo. če se ne motim smo v torek že prvega :roll: lepo kaže, bom sestavil kako konkretno napoved ko bo mal več časa...

smurov ti jutri nalepim link do razlage kart, dele res nimam cajta :wink:

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost