ZIMA 2007/2008

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a Skadi » 02 Feb 2008, 01:55

fantje... četudi tokrat ne uspe.. bo pa naslednja runda boljša :wink: ... brez skrbi smo šele začeli najboljši mesec zime :D
Uporabniški avatar
Skadi

Kraj: Straža

OdgovorNapisal/-a igor223 » 02 Feb 2008, 08:07

kozmos napisal/-a:Mislim da tele karte malce podcenjujejo situacijo in da bo jutri potek vremena drugačen od predvidenega ker tole, da nas 18Z pelje scat z ohladitvijo in padavinami večer pred dogajanjem, pa tud ne morem verjeti, da se je izničilo v dveh zagonih kot so že nekateri povedali, sneg bo količinsko bi jaz na pretekle dneve rekel od 10-20 lokalno več... karte je brezveze gledat, ker je itq brezveze ker tako mejne situacije same karte povsem napačno predvidijo...

lp

no tole razmišljanje me malo preseneča

najprej seveda vsi tridmo, da je karte za 10 dni, 7 dni naprej brezveze gledat, ker se bodo zagoni itak spremenili. res je.
potempa vendarle vsi upamo da sneg bo, nekateri pa so pesimistični in so za takšen scenarij dogajanja skeptični in nasprotujejo mnogim, ki menijo da bo sneg. Eden izmed teh je pdsman oz. sedaj preimenovani wetter.
Ptem se najde enih par dripcov, ki vdarijo po njem, ga hočejo izrinoit itd ....
sedaj pa ti, kozmos praviš da je brezveze karte gledat, ker so še pred dvema dnevoma kazale nekaj bolj "obetavnega"; oz. ugotoviš da so temperature pa le tako mejne, da bo situacija le malo manj rožnata, kot je bilo najprej za videt.

Tako da prosim vse tiste, s prvopodpisanim roxyjem, da se opravičite weter-ju, za vse grdo izrečene besede, ki ste jih na njegov račun izrekli.

Fant je pač izrazil svoje mnenje, pri njem ostal do konca in sitauacija bo bolj ko ne takšna, da bo sneg po nižinah le padal, vse skupaj pa bo ena velika BROZGA.
Bolje malo kregan kot pa fejst zmatran iz službe!!
Uporabniški avatar
igor223

Kraj: maribor (291 m)/brežice (161 m)

OdgovorNapisal/-a larcha » 02 Feb 2008, 09:09

Danes bo oblačno. Dopoldne bodo predvsem v zahodnih krajih občasno manjše padavine, ki se bodo postopno krepile. Jugozahodnik bo dopoldne slabel, jugo ob morju pa se bo nekoliko okrepil. Popoldne bodo padavine postopno zajele vso državo. Meja sneženja se bo z začetnih 1000 m spuščala in zvečer se bo ponekod spustila do nižin. Zvečer bo na Primorskem zapihala zmerna burja. Temperature bodo od 4 do 11 stopinj C, popoldne pa se bo hladilo. Ponoči bodo padavine večinoma ponehale, pojavljale se bodo predvsem še v južni Sloveniji. Jutri bo oblačno, nekaj sončnih žarkov bo možnih na severovzhodu. V zahodnih krajih bodo občasno manjše padavine, meja sneženja se bo dvigala. Burja na Primorskem bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne pa od 1 do 4, na Primorskem okoli 8 stopinj C.

Zdaj pa tud men to slabo zgleda :?
larcha

Kraj: novo mesto

OdgovorNapisal/-a Skadi » 02 Feb 2008, 09:48

oprosti wetter :roll: ... kot kaže imaš neko kroglo v rokah, daj zaupaj nam skrivnost... in če si ti ne želiš snega potem ga gotovo ne bo v naslednjem mesecu zime... joj kako sem se zmotil ko sem verjel da je meteorologija znanost... sedaj vidim da je res ena sama čiračara :evil: :evil: :evil: .... btw mi lahko poveš kako bo vreme čez 2 tedna? :lol:
Uporabniški avatar
Skadi

OdgovorNapisal/-a dmdm » 02 Feb 2008, 09:56

skadi krogle gor al pa dol evro meterologi so čist v rit, prav tako njihovi matematični kao modeli za napovedovanje, seveda z redkimi svetlimi izjemami, slovenski pa še 3x slabš tko da... od nekdaj v sloveniji velja da edina napoved drži ko pogledaš skozi okno, edino kar se je spremenilo ja to da niso več politično diktirane...
dmdm

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a wetter » 02 Feb 2008, 09:56

Ah dejte,dans že piše ponekod se lahko spusti do nižin,ponoči pa bo že ponehalo,niti 5cm ,prevec ste se ga veselili dej bo pa razočaranje
Uporabniški avatar
wetter

Kraj: ZG.SAVINJSKA (560m nadmorske visine)

OdgovorNapisal/-a wetter » 02 Feb 2008, 10:00

vidite jaz sm mel cisto prav skoz sm vam govoril NE VESELITE SE PREVEC,
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a Jovi » 02 Feb 2008, 10:05

Optiisti smo vedno in vedno bomo.Še vedno se veselim večera.Pa dajmo bit bolj optimistični.Na začetu bo kake 3 urce fajn padalo potem pa rahlo snežilo.Nekaj je.Veseli bodmo da bo padal sneg. :o
Uporabniški avatar
Jovi

Kraj: Preddvor

OdgovorNapisal/-a Skadi » 02 Feb 2008, 10:12

ja za videt bo fenomenalno, usaj tu pri nas na jugu kot kaže... ko že dolgo ni tako snežilo, bo res lepo to videt :wink: ... jst sm tut optimist, sicer za ta sneg bolj za gledat kako pada, potem pa kasneje da se bo enkrat konkretneje ohladilo, kot je to normalno za februar... nekaj 10cm snega, potem pa zjutraj -12 in jasno... joj kako bo lepo :P
Uporabniški avatar
Skadi

OdgovorNapisal/-a wetter » 02 Feb 2008, 10:19

Slika
malo za pokušino
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a wetter » 02 Feb 2008, 10:34

Jaz gledam,samo avstrijsko napoved in ta je 99,9% bolj natancna kot slovenska ki vsaki dan popolnoma mim useka,karte pa gledam bolj tako samo mal za hobi,sm pa že zdavnaj vedu da iz tega napovedovanja neki 5-10cm po nizinah bo bl brozga,pa kao bo že ful deževalo trenutno pa pri 5stopinjah rahlo rosi,nevem nevem,jst vam privoščim tistim ki si ga ful želijo,nekaj bo že velik pa po moje ne
ps. kroglo imam v glavi :wink: :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a wetter » 02 Feb 2008, 10:40

pa se to slovenci (ARSO )napovedujejo v noči na torek se lahko sneg spet spusti do nizin,za juzno avstrijo je napoved okoli 900m,mislim halo kok lahk tko mim usekajo pa potle velik ljudi razočarajo!
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a Gornik » 02 Feb 2008, 10:44

Pri nas pa zmerno dežuje in +9, ponoči je pa bilo +12 ob dokaj močnem JZ!
Važno je, da se imamo lepo neglede na vreme!
Uporabniški avatar
Gornik

Kraj: Petrovče-265 m.n.v

OdgovorNapisal/-a noname » 02 Feb 2008, 10:51

Pri nas dežuje pri +3. Meja sneženja je nekje na 900 m.n.v. upam da se bo kmalu spustila :)
noname

Kraj: Bohinj 700m.n.v.

OdgovorNapisal/-a bore » 02 Feb 2008, 11:05

bore napisal/-a:Zdravo fantje ,

Da dodam še jaz nekaj k tej snežni evforiji.Predvsem umirite konje.
Situacija je obetavna to se strinjam , ni pa sanjska.Razen če je glede
na snežno sušo že nekaj centov beline sanjsko.Zame pač ni.
Predvsem opazujmo situacijo in jo komentirajmo kot jo pač posameznik
zna.
Vreme pa je tako nepredvidljivo da bomo šele čez vikend videli kaj bo
priletelo iz neba.Osebno si na osnovi trenutnih kart upam trditi, da bo za
vikend padalo.

LP,Še pomnite tovariši :D :wink:

Zdravo fantje ,

Tole sem napisal par dni nazaj.Mislim , da smo vsi malce podcenjevali
vpliv alp in anticiklona nad Balkanom,po mojem bo prevsem vpliv slednjega odločal kaj se bo dogajalo v naslednjih urah nad našimi kraji
oziroma v kakšni obliki bodo padavine.Nič ni dokončnega!!

Kar pa se tiče napovedovanja na tem forumu je pa tako.Sprašujem se ali
ima smisel prepisovati napovedi avstrijcev,italjanov,hravtov ,arsovcev
in drugih.Mislim da ne . Če se motim se bom sam zadolžil in vam vsak
večer prepisal napoved Danice Lovenjak iz A kanala.Upam da boste
srečni.Poskušajte sami napovedati vreme na osnovi svojega znanja in
izkušenj.Osebno boste bolj zadovoljni tudi če ga usekate mimo,saj se še
profijem to zgodi.

Zato kar veselo naprej,wetter meni pa avstrijskih napovedi ni treba prepisovat ne potrebujem plonk ceglcev. :twisted: :twisted:

LP,Še pomnite tovariši :D
bore

Kraj: velenje

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov