ZIMA 2007/2008

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a rocky » 14 Jan 2008, 14:21

Pa kakšne dneve imamo tukaj.... Nazadnjne smo sonce vidli v četrtek popoldne, pa še to le za nekaj minut - preden je šlo k italijanom...

Trenutno 5,5stC, oblačnost je na 800m, rosi (s presledki) že cel dan... Pa vse je že gnilo...
rocky

Kraj: Tolmin, Posočje

OdgovorNapisal/-a MHA » 14 Jan 2008, 14:26

Pri nam pa je po jutranji nizki oblačnosti zdaj lepo sončno pri 8°C.
MHA

Kraj: Ljutomer - ponos in osrčje Prlekije

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 14 Jan 2008, 15:43

Igor, jaz jim ne bom nič pisal. Če misliš, jim lahko pišeš ti. Ampak...zakaj naj bi brali od Avtrijcev?
Kar naj sami napovedujejo, se bodo že naučili! :lol:
Ma ne, saj znajo napovedovat, ampak ne vem zakaj toliko kiksajo. Imajo pa tudi predpis, da morajo gledat samo ECMF...drugače bi bile verjetno napovedi točnejše. :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a igor223 » 14 Jan 2008, 16:03

ŽUPMART napisal/-a:Igor, jaz jim ne bom nič pisal. Če misliš, jim lahko pišeš ti. Ampak...zakaj naj bi brali od Avtrijcev?
Ma ne, saj znajo napovedovat, ampak ne vem zakaj toliko kiksajo. Imajo pa tudi predpis, da morajo gledat samo ECMF...drugače bi bile verjetno napovedi točnejše. :roll:

Zakaj Avstrijci?
zato, ker tam spremljam vsaj 5 let in so v 6-dnevni napovedi natančni za tri dni. Mejo sneženja imajo vedno nekoliko višje kot naši in to tud drži - zadnja situacija je bila takšna, naši so jo nekaj spreminjali; najprej iz 800m na 500 oz. nižje, v Severni SLO do nižin ponekod, nato so jo dvignili na 600 m - kaos.

Sam se kr držim po njih za vzhodno in južno Avstrijo je približno enako kot v naši SV Sloveniji.

Kak predpis? pa to je norost, naj pogledajo več različnih modelov, potem pa neko povprečje, čeprav pri tem ravno ni povprečja, pa še mikrolokacijo je treba upoštevat!!
Bolje malo kregan kot pa fejst zmatran iz službe!!
Uporabniški avatar
igor223

Kraj: maribor (291 m)/brežice (161 m)

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 14 Jan 2008, 16:23

igor223 napisal/-a:
ŽUPMART napisal/-a:Igor, jaz jim ne bom nič pisal. Če misliš, jim lahko pišeš ti. Ampak...zakaj naj bi brali od Avtrijcev?

Zakaj Avstrijci?
zato, ker tam spremljam vsaj 5 let in so v 6-dnevni napovedi natančni za tri dni. Mejo sneženja imajo vedno nekoliko višje kot naši in to tud drži - zadnja situacija je bila takšna, naši so jo nekaj spreminjali; najprej iz 800m na 500 oz. nižje, v Severni SLO do nižin ponekod, nato so jo dvignili na 600 m - kaos.

Sam se kr držim po njih za vzhodno in južno Avstrijo je približno enako kot v naši SV Sloveniji.

Kak predpis? pa to je norost, naj pogledajo več različnih modelov, potem pa neko povprečje, čeprav pri tem ravno ni povprečja, pa še mikrolokacijo je treba upoštevat!!

mogoče vzhodna avstrija se lahko primerja s koroško in tistimi kraji, ampak severna slovenija se pa z južno avstrijo nemore primerjat....in sem tudi nazadnje videl tako,...v sloveniji sneg nekje šele ne 900 metrih, u avstriji skoraj do celovca sneg, na eni strani ljubljea zapadlo 5cm, mokrega, samo čez tunel čez pa 15suhega ali pa še več, tako, da niti pod razno se nemora primerjat :lol:
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a igor223 » 14 Jan 2008, 16:42

RoKy. napisal/-a:
igor223 napisal/-a:

Zakaj Avstrijci?

mogoče vzhodna avstrija se lahko primerja s koroško in tistimi kraji, ampak severna slovenija se pa z južno avstrijo nemore primerjat....in sem tudi nazadnje videl tako,...v sloveniji sneg nekje šele ne 900 metrih, u avstriji skoraj do celovca sneg, na eni strani ljubljea zapadlo 5cm, mokrega, samo čez tunel čez pa 15suhega ali pa še več, tako, da niti pod razno se nemora primerjat :lol:

res je, zato sem tudi poudaril, da primerjam avstrijsko napoved za Steiermark in Burgenland z našo Štajersko in Prekmurje - skoraj vedno je vreme identično, nenazadnje je geografska lega takšna :lol: :lol:
Bolje malo kregan kot pa fejst zmatran iz službe!!
Uporabniški avatar
igor223

Kraj: maribor (291 m)/brežice (161 m)

OdgovorNapisal/-a Ledo » 14 Jan 2008, 18:09

neki mi se limajo karte vi ste ste tule mal bol len folk, nč se vam neda

Slika

ta slika mi je nekak zelo lepo pobarvana :)
Slika

eee to mi je pa všeč, to bi pa res pasalo
Slika

mhh da sam gre malo južno vse skupaj :shock:
Slika

ja verjamem vsi se bote oglasili, da je to še vse predaleč...vem da je toda upanje še vedno obstaja, zakaj? zato ker že zadnjih 3-4 dni riše mrzle karte za začetek naslednjega tedna tako da upajmo da bo kej od tega...važno je vglavnem da se bo sredozemska anticiklona oz. topli atlantik za nekaj časa ustavila :twisted: :twisted: :evil: :evil:
Ledo

Kraj: veleje=)

OdgovorNapisal/-a Skadi » 14 Jan 2008, 19:25

sej prav da si nalimou karte... tako za dokaz za vse jamrače da se karte spreminjajo in da so vse možnosti še odprte medtem ko nekateri sanjate o 30 stopinjah :roll: ... groza ej... pol pa ko bo sneg vam pa spet ne bo prav... dejte bit mal optimisti pa ne se sekirat za karte en teden vnaprej :wink: bo kar pač bo :lol:
Uporabniški avatar
Skadi

Kraj: Straža

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 14 Jan 2008, 19:33

Krivec za to situacijo, kjer so padvine preveč južno je ravno tisti anticiklon na S, ki nam prinese hladen zrak, vendar zrine vse morebitne ciklone preveč proti J. Če bi bil bolj na Z anticiklon, potem so šanse, ker bi jih rinil proti V (kar je za nas najboljše) in ne proti J, takole bi moral biti ša ciklon v sredozemlju res močan za kaj konkretnega. :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 14 Jan 2008, 19:57

Resne padavine se bodo pričele pojavljati v sredo ponoči oz. zjutraj. Najmočnejše bodo v noči na četrtek in v četrtek zjutraj. Zjutraj bi lahko po aladinu sodeč celo snežilo v višjeležečih krajih Z in SZ Slo. Ecmwf je bolj pesimističen.
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a Skadi » 14 Jan 2008, 20:06

kje si pa to videl na aladinu? ker na ARSOtu so napovedi samo do srede...
Uporabniški avatar
Skadi

Kraj: Straža

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 14 Jan 2008, 20:22

Saj bomo 17. četrtek, ane? :roll:

http://meteo.arso.gov.si/met/sl/app/webmet/

:wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a smurov » 14 Jan 2008, 20:47

tista napoved se meni zdi zelo čudna!!
kaže nekam zelo visoke temperature in bo padal dež s snegom? WTF ?:shock:

al pa jim je mogoče kšn računalnik kej zmešow napoved ???

LP
Karte lažejo, vreme pa ne !

Moja galerija : http://picasaweb.google.com/murovec.samo
Uporabniški avatar
smurov

Kraj: Čepovan - Dol (660 m.n.v.)

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 14 Jan 2008, 20:53

Eh, saj ne gledam napovedi, gledam Aladina in ECMWF na tej strani. :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 14 Jan 2008, 20:56

če se ne motm, če bi bil ciklon bolj globok ne tko plitev, bi lahko posrkalo več mrzlega zraka in bi lahko snežil nižje? je tako? :oops:
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost