ZIMA 2007/2008

Zanima me...

OdgovorNapisal/-a Skadi » 01 Feb 2008, 09:30

plundra res ni nekaj kar bi si kdo želel... sej zato pa pravim da bo treba počakat da se enkrat usuje potem pa ostane vsaj en tedn pod 0 :) ... mislim da boste meli pa s plundro težave bol ko ne zahodnjaki, sicer je pa še tako vse mejno, tako da se kaj hitro lahko zgodi da ne bo deževalo temveč snežilo :wink:
Uporabniški avatar
Skadi

Kraj: Straža

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 01 Feb 2008, 09:30

wetter napisal/-a:No boste daj veseli,ko boste meli samo plundro ,ker po snezenju v nedeljo bo v noči na ponedeljek deževalo, :wink:

nič še ni dorečeno za tist dž :lol:
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

Kraj: Dol pri ljubljani

OdgovorNapisal/-a wetter » 01 Feb 2008, 09:38

zato je brezveze ta sneg,kr bo topleje upam da bo samo deževalo
Uporabniški avatar
wetter

Kraj: ZG.SAVINJSKA (560m nadmorske visine)

OdgovorNapisal/-a wetter » 01 Feb 2008, 09:51

no ce kdo zna napovedat kolk snega pa pol bo npr. v zgornji savinjskiv dolini na okoli 500m,
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 01 Feb 2008, 10:13

wetter napisal/-a:no ce kdo zna napovedat kolk snega pa pol bo npr. v zgornji savinjskiv dolini na okoli 500m,

dovolj, da bo belo zjutraj v nedeljo :oops:
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

OdgovorNapisal/-a Skadi » 01 Feb 2008, 10:26

wetter napisal/-a:no ce kdo zna napovedat kolk snega pa pol bo npr. v zgornji savinjskiv dolini na okoli 500m,

nihče ne zna napovedat koliko ga bo čez dva dni, kdor pa bi napovedal bi se mu pa usralo... okvirno pa lahko pričakuješ tam nekje med 20 in 30 cm.. usaj pomojem :wink:
Zadnjič spremenil Skadi, dne 01 Feb 2008, 14:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Skadi

OdgovorNapisal/-a wetter » 01 Feb 2008, 10:49

a tolk,hvala za info :wink:
Uporabniški avatar
wetter

OdgovorNapisal/-a kozmos » 01 Feb 2008, 12:27

jaz vidim situacijo v naslednjih dneh nekako takole... počasi se bodo začele na Z slovenije pojavljati prve padavine, ki bodo predfrontalnega tipa, nad 900m. bo rahlo snežilo... nato pa se bodo jutri v drugem delu dneva, ko nas bo dosegla fronta okrepile in razširile nad večji del slovenije, ker bo v višinah pihal JZ veter ki bo vlažen zrak narival na grebene gora, bodo padavine na priveterni strani gore obilne! popoldne se bo začelo hitro ohlajati in pozno popoldne bo dež že lahko prešel v sneg ponekod na S-SV slovenije, drugje šele proti večeru... sneženje bo v prvem delu noči na nedeljo obilno, tako da tistih 15cm. v osrednji sloveniji nebi smelo predstavljati kake večje težave... nato se bo sneženje proti jutru umirilo in ponekod tudi ponehalo, bojim pa se da bi se prehodno delno zjasnilo, ker ko pa posije sonce in dvigne temperaturo za tistih par desetink, ni več vrnitve nazaj... na 850hPa pa se bo z jutranjih -6, -7 otoplilo nad ničlo in ravno v tem je problem... bojim se da se bo meja sneženja dvignila nad 700m, ker potem nam živ bog več ne pomaga da se spusti meja sneženja spet nižje :roll: za dogajanje od nedeljskega popoldneva dalje sem zelo skeptičen in kot sem že nekajkrat povdaril, je precej verjetno da bo šla stvar prej na slabše kot na boljše, če pa nas preseneti v pozitivnem smislu, pa toliko boljše za nas snegoljubce :wink: opozoril bi na precej verjetne obsežne snegolome v višjih predelih Z- JZ slovenije kjer bi moker in težak sneg lahko povzročil precejšnjo škodo na gozdovih... :roll:

lp
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a bore » 01 Feb 2008, 13:25

Bog fantje ,

Kozmos bi se strinjal z tvojo napovedjo,razen o tistih 15 cm.Mnenja sem
da lokalno res lahko kje nasuje tudi + 15 v večjem delu Slovenije pa
bo to precej moker in težak sneg količina pa manjša.
Tudi sneženje se bo v nižinah pričelo kasneje po mojem mnenju šele v drugi polovici noči na nedeljo.
Bodo pa hribi v zahodni sloveniji in alpske doline kar lepo obdarjene z
snegom.Za naše kraje pa predvsem brozga.
Za naprej pa mislim,da bo obveljal scenarij ki si ga najmanj želimo.

LP,Še pomnite tovariši :D
bore

Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a larcha » 01 Feb 2008, 13:55

Saj vem, da nemorte točno napovedat zato vas niti ne bom prosila, da povejte kolk cm bo pr nas hehe.. sam zanima me a bo u novem mestu sploh kaj snežilo ? :D smo pa na 202m nadmorske
larcha

Kraj: novo mesto

OdgovorNapisal/-a black_rider » 01 Feb 2008, 14:07

larcha napisal/-a:Saj vem, da nemorte točno napovedat zato vas niti ne bom prosila, da povejte kolk cm bo pr nas hehe.. sam zanima me a bo u novem mestu sploh kaj snežilo ? :D smo pa na 202m nadmorske

js bi reku 20-30...kr hladnejši zrak pride iz SV in bi meja sneženja prej sputsila do nižin...tko da ti se lahko sm še sekiraš ali bo dž u nedeljo in bo use pokvralo :cry: :cry: :cry:
SlikaSlikaSlika
Uporabniški avatar
black_rider

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a kozmos » 01 Feb 2008, 14:28

black_rider napisal/-a:
larcha napisal/-a:Saj vem, da nemorte točno napovedat zato vas niti ne bom prosila, da povejte kolk cm bo pr nas hehe.. sam zanima me a bo u novem mestu sploh kaj snežilo ? :D smo pa na 202m nadmorske

js bi reku 20-30...kr hladnejši zrak pride iz SV in bi meja sneženja prej sputsila do nižin...tko da ti se lahko sm še sekiraš ali bo dž u nedeljo in bo use pokvralo :cry: :cry: :cry:

ti pa si optimist, mislim larcha da čez 15cm. ne bo šlo, še to sem veliko povedal :wink: največ bodo pokasirali notranjci lahk res okol 30cm. govorim za nižine, medtem ko drugje precej manj... stvar bo šla pomoje le na slabše za nedeljo in nato naprej :roll:

lp kozmos
vreme bo:D
Uporabniški avatar
kozmos

Kraj: kamnik/žale 425m.n.v

OdgovorNapisal/-a Skadi » 01 Feb 2008, 14:30

kdo je pa rekel da se bo ohladilo s SV?... kolikor jaz vidim na kartah se bo ohladilo iz severa oz bolj SZ tako da na dolenskem bo dež prešel v sneg zvečer proti 21 uri... :wink:
Uporabniški avatar
Skadi

OdgovorNapisal/-a larcha » 01 Feb 2008, 14:34

black_rider napisal/-a:

u 20-30 cm to bi blo res super ! sam če bo pa ta dž res u nedelo jaoo :? :D
larcha

Kraj: novo mesto

OdgovorNapisal/-a RoKy. » 01 Feb 2008, 14:45

Skadi napisal/-a:kdo je pa rekel da se bo ohladilo s SV?... kolikor jaz vidim na kartah se bo ohladilo iz severa oz bolj SZ tako da na dolenskem bo dež prešel v sneg zvečer proti 21 uri... :wink:

in koliko minut? :P
u discoteci pravo ludilo

Damjan Murko je CaR.
Uporabniški avatar
RoKy.

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov